Suomalainen lukupiiri discussion

34 views
Helmet 2018 > 7. Kirja tapahtumat sijoittuvat fiktiiviseen maahan tai maailmaan (6.)

Comments Showing 1-5 of 5 (5 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments -


message 2: by Ronja (new)

Ronja (roszanen) | 289 comments Olen lukenut H. G. Wellsin fantasiateoksen Aikakone, joka sijoittuu tulevaisuuden Lontooseen. Maan alla elää toinen ihmissuvun haara jne. Mitä ajattelette, sopiiko teos tähän haastekohtaan? Olen saanut Facebook-ryhmässä sellaisen vaikutelman, että tähän ehdotellaan lähinnä dystopiaromaaneja.


message 3: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1764 comments Fantasiakirjallisuuden puolelta löytyy paljon fiktiiviseen maailmaan sijoittuvia kirjoja, joten luen varmaan jotain sellaista. Vaihtoehtoinen Lontoo ei ehkä minun mielestäni olisi ihan tarpeeksi erilainen ympäristö, mutta kukin tulkitsee tavallaan.


message 4: by Ronja (new)

Ronja (roszanen) | 289 comments Kiitos Annamariah. :) Niin, luulen että fantasian puolelta löytyy paljon parempiakin vaihtoehtoja. Tämä kyseinen teos päätyi näin ollen pelkästään Popsugar-haastekirjaksi aikamatkailua koskevaan kohtaan.


message 5: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Aloin viime vuonna lukea muumeja, koska en ole niitä koskaan lukenut, joten tähän meni sitten niistä toinen, Muumipeikko ja pyrstötähti, joka oli myös Keskisuomalaisen 100 kirjaa -listalla.

En nyt ole vielä kovin ihastunut muumeihin, mutta kyllä ne pieninä annoksina menevät. Toisaalta kuitenkin ihan mielenkiintoista lukea lastenkirjoja, joissa on myös vähemmän esimerkillisiä hahmoja, naishahmot ovat tosin sitten aika perinteisiä, mikä vähän ehkä yllättää. Mutta ehkä ne loppupuolen kirjat ovat sitten mielenkiintoisempia aikuisillekin.


back to top