Suomalainen lukupiiri discussion

81 views
Helmet 2018 > 9. Kirjan kansi on yksivärinen

Comments Showing 1-18 of 18 (18 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments -


message 2: by Peony (new)

Peony (peony79) | 720 comments Tuolla toisaalla jo funtsittiin jos tähän sopisi Täällä Pohjantähden alla. Lisäksi tähän kohtaan menee Samerin The Raqqa Diaries jonka meinasin lukea jo 2017, mutta se jäi sitten.


message 3: by Anina | lukukartano (last edited Dec 31, 2017 02:06PM) (new)

Anina | lukukartano (lukukartano) | 14 comments Itselläni on tähän kohtaan harkinnassa Miki Liukkosen O, ihan tarpeeksi yksivärinen kansi minusta. :)


message 4: by Tytti, The Head Honcho (last edited Dec 31, 2017 02:09PM) (new)

Tytti | 2539 comments Tänne voi muuten mielellään laittaa kannenkin kuvan, niin voidaan sitten tuomita yhdessä. :-)

Täällä Pohjantähden alla 1–3 by Väinö Linna The Raqqa Diaries Escape from Islamic State by Samer
O by Miki Liukkonen


message 5: by Aaro (new)

Aaro Salosensaari (aqsalose) | 83 comments En oikeastaan seuraa kirjahaasteita (en oikeastaan ole kirjahaasteihminen) mutta huomasin tämän ketjun otsikon GR:n notifikaatiopalkissa ja aloin pohtia: kelpaisivatko esim. Keltaisen kirjaston kovakantiset kirjat jotka ovat kansipaperin alla tietenkin yksivärisiä, keltaisia.


message 6: by Peony (new)

Peony (peony79) | 720 comments Ei kyllä oikein minun mielestä, sillä lähes kaikki kirjat (muutkin kuin Keltaisen kirjaston) ovat kansipaperinsa alla yksivärisiä.


message 7: by Elina (new)

Elina (elluetut) | 65 comments Tytti wrote: "Tänne voi muuten mielellään laittaa kannenkin kuvan, niin voidaan sitten tuomita yhdessä. :-)

Täällä Pohjantähden alla 1–3 by Väinö Linna [bookcover:The Raqqa Diaries: Escape from Islamic Sta..."


Mun mielestä nämä on riittävän yksivärisiä! En olisi muuten ikinä uskonut, että yksivärisiä kirjoja on niin vähän.


message 8: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (last edited Jan 01, 2018 10:47AM) (new)

Annamariah | 1764 comments Tietokirjallisuuden puolella on usein todella simppeleitä ja tylsiä kansia, etenkin sellaisissa kirjoissa, joita löytyy vain yliopistojen kirjastoista. Niistä vain on ehkä vähän vaikeampi löytää mitään sellaista, mitä haluaa oikeasti lukea... Tässä jotain (mielestäni riittävän) monokromaattisia lukemiani yksilöitä kaunokirjallisuuden puolelta:

Huojuva talo by Maria Jotuni A Precious Jewel (Stapleton-Downes, #2) by Mary Balogh Suuri illusioni by Mika Waltari Kalevala by Elias Lönnrot New Finnish Grammar by Diego Marani Simply Unforgettable (Simply Quartet #1) by Mary Balogh Adam by Ted Dekker
Kolmen kuun kuningatar by Carita Forsgren Rutto by Albert Camus Artemis Fowl (Artemis Fowl, #1) by Eoin Colfer Maailmankirjallisuuden mestarinovelleja by Aulis Ojajärvi Slightly Tempted (Bedwyn Saga, #4) by Mary Balogh Mustaa by Ted Dekker Dead Until Dark (Sookie Stackhouse, #1) by Charlaine Harris


message 9: by Ronja (new)

Ronja (roszanen) | 289 comments Hyviä vinkkejä!

Myös kaunon puolelta löytyy lisää yllättävän minimalistisia kansia.
Alistuminen tuli ensimmäisenä vastaan kansikuvahaussa.

Alistuminen by Michel Houellebecq


message 10: by Aaro (last edited Jan 01, 2018 12:06PM) (new)

Aaro Salosensaari (aqsalose) | 83 comments Peony wrote: "Ei kyllä oikein minun mielestä, sillä lähes kaikki kirjat (muutkin kuin Keltaisen kirjaston) ovat kansipaperinsa alla yksivärisiä."

Ajattelin tätä sen vuoksi että kansipaperi ei oikeastaan ole varsinainen kansi (vrt esim nykytyylinen "moderni" kovakantinen jossa kansikuva on liimattu / painettu kiinteästi kanteen eikä erillistä paperia ole); vaikka itse pidän kansipaperit paikoillaan, minulla on myös pari muualta saatua (mm. divarista ostettuja ja sukulaisilta perittyjä) Keltaisen kirjaston ja vastaavan tyylistä vanhanaikaista kovakantista teosta josta kansipaperi on kadonnut tai en edes tiedä onko sitä alkujaan ollutkaan...


message 11: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1764 comments Mullakin on yli hyllymetri punaisia kirjoja ja toinen mokoma sinisiä, joista suurin osa on yksivärisiä siksi, että niiden kansipaperit ovat hukkuneet ennen minun hyllyyni päätymistä. En silti laskisi niitä tähän haastekohtaan, sillä mun mielessä kansipaperi on se oikea kansi, vaikken sitä olisi koskaan nähnytkään. (Aina silloin tällöin kohtaa jonkin vanhan kirjan kohdalla iloisen yllätyksen ja löytää puuttuvan kansikuvan kirjan sisäkanteen liimattuna. Suosittelen lämpimästi tällaista toimintatapaa, jos kansipaperi alkaa olla tosi huonossa kunnossa.)


message 12: by Peony (new)

Peony (peony79) | 720 comments Niin kyllä kannella tässä munkin mielestä tarkoitetaan kansikuvaa, siis sitä virallista kantta. Koska jos ei tarkoitettaisi, niin siinä tapauksessa lähes jokainen kirja soveltuisi tähän, jos ja kun se on joskus painettu kovakantisena/kansipaperillisena. Silloin tästä puuttuisi se haaste, kun melkein mikä tahansa kävisi. Mutta toki jokainen voi soveltaa ja suorittaa haasteen kohdat omalla tyylillään.


message 13: by Mikko (last edited Jan 16, 2018 12:49PM) (new)

Mikko (malkuth) Tähän kohtaan vinkiksi, jos jollekin kelpaa ihan oikeasti yksivärinen kansi (jos tekstiä ei lasketa):

Uraanilamppu ja muita novelleja by Harry Salmenniemi

Runoudesta kiinnostuneille:

Happi ja muita minimalistisia runoja by Aram Saroyan


message 14: by Anni (last edited Jan 18, 2018 10:14PM) (new)

Anni (annimp) | 5 comments Tässä lisää kansivinkkejä:

Elämänkaari by Yu Hua Auringon asema by Ranya Paasonen Donna Quijote ja muita kaupunkilaisia muotokuvia by Leena Krohn Unelmakuolema by Leena Krohn Valhe by Emmanuel Carrère Betoni by Thomas Bernhard Narkissos ja kultasuu by Hermann Hesse Dark Matter by Blake Crouch Exit West by Mohsin Hamid Jonathan Strange & Mr Norrell by Susanna Clarke Beloved by Toni Morrison


Mira | I Read Like Phoebe Runs (ireadlikephoeberuns) Mä ajattelin mennä tällä:

The Sky Is Everywhere by Jandy Nelson


message 16: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments En ole lukenut yhtään Antti Tuomaisen kirjaa, en oikeastaan edes tunne häntä nimeltä, mutta hän on ilmeisesti yksi käännetyimpiä kirjailijoitamme. Hänen Mies joka kuoli kiinnostaisi minua ihan kirjanakin, tosin sain ilmaiseksi hänen toisen kirjansa, joten montakohan tulee luettua samana vuonna. Mutta tämä voisi olla yksi ehdokas myös genrekirjaksi. Minulla on tosin myös hänen novellinsa Siemen e-kirjana, että saatan mennä sieltä aidan alikin tämän kohdalla...

Mies joka kuoli by Antti Tuomainen Siemen by Antti Tuomainen


message 17: by Maarit (last edited Jan 23, 2018 02:58AM) (new)

Maarit | 84 comments Lasken tämän kirjan (Berliinin lapseni, Anna Wiazemsky) tarpeeksi yksiväriseksi omiin tarkoituksiini, kun eipä tuota punaista ole tuossa kuin läntin verran ja sekin kirjailijan nimi. Sattumalta valitsin tuolta Kirjasammon kansikuvahausta, aihe kuullosti sen verran kiinnostavalta. Saa nyt vaan sitten nähdä, onko sisältö sitten millainen.

Berliinin lapseni by Anne Wiazemsky


message 18: by Tuatara (last edited Jan 29, 2018 05:05AM) (new)

Tuatara | 216 comments Tässä pari ehdokasta lisää:

Olemisen sietämätön keveys by Milan Kundera Jonathan Strange & Mr Norrell by Susanna Clarke
Jälkimmäisestä on olemassa myös valkokantinen versio, jossa teksti on mustalla.

Mulla on ollut tarkotuksena lukea Artemis Fowl jo pitkään, ehkäpä tämä olisi hyvä syy tarttua siihen vihdoin ja pistää sitten tähän kohtaan.

Edit. Ai katsos, Jonathan Strange olikin täällä jo. No, se on niin hieno kirja, että voi olla kahteenkin kertaan. :D


back to top