Suomalainen lukupiiri discussion

48 views
Helmet 2018 > 16. Kirjassa luetaan kirjaa (9.)

Comments Showing 1-8 of 8 (8 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments -


message 2: by Anni (new)

Anni (annimp) | 5 comments Italo Calvinon Jos talviyönä matkamies kertoo kirjan lukemisesta.


message 3: by Tytti, The Head Honcho (last edited Jan 04, 2018 06:00AM) (new)

Tytti | 2539 comments Nyt muistinkin, kun juuri luin sen... Kenenkään ei pitänyt tietää -kirjassa kirjan lukeminen on isossa roolissa, samoin Imre Kertészin Lopetus (ei kai se ollut näytelmä..?). Murha kirjapiirissäkin luettiin kirjaa ennen murhaamista, tai oli luettu, muistaakseni samaa vielä kuin Lumikko ja yhdeksän muuta (tosin molemmissa sitä vain mainittiin luetun ja ehkä joskus viitattiin), ja tietty Siipien kantamat luettiin useita.


message 4: by Peony (new)

Peony (peony79) | 720 comments Kirjasampon sivustolla on 20 kirjaa kirjoista -lista. Noissa monessa tosin luetaan useita kirjoja, eikä erityisesti pyöritä yhden kirjan ympärillä..mutta eikös ne sovi, kunhan vaan luetaan kirjaa ko. kirjassa?


message 5: by Tytti, The Head Honcho (last edited Jan 04, 2018 08:03AM) (new)

Tytti | 2539 comments Vaikea sitä tosiaan on vetää mitään rajaa, riittääkö pelkkä maininta jonkin kirjan lukemisesta vai pitääkö kirjan jotenkin käsitellä sitä enemmän, jokainen kai joutuu päättämään sen itse. Olisihan se kiva, jos löytyisi sellainen kirja, jossa kirjan lukeminen olisi tärkeä osa (tuossa Kenenkään ei... näin on), mutta niitä lienee jo harvemmassa. Olin muuten tulossa mainitsemaan yhden noista listan kirjoista, eli tsekkiläisen Bohumil Hrabalin Liian meluisa yksinäisyys.


message 6: by Heli (new)

Heli | 13 comments Veera Vaahteran kirjassa Kevyesti kipsissä luetaan paljon kirjoja. Se on mukavan kevyt ja nopealukuinen kirja. Tykkäsin kovasti. Siinä mainitaan myös muita kirjoja, jos tarvitsee lisää vinkkejä Popsugar-haasteen kohtaan 31.


message 7: by Tuulia (new)

Tuulia (ailuutt) | 39 comments Jane Austen Book Club!


message 8: by Ronja (new)

Ronja (roszanen) | 289 comments Ian McEwanin romaanin Makeannälkä päähenkilö lukee paljon kirjoja. Teoksessa myös keskitytään erään kirjailijan tuotannon lukemiseen. Kyseinen tuotanto on fiktiivistä kuten Makeannälän juonikin, mutta sillä ei ole merkitystä tässä.


back to top