Suomalainen lukupiiri discussion

45 views
Helmet 2018 > 17. Kirja käsittelee yhteiskunnallista epäkohtaa

Comments Showing 1-5 of 5 (5 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments -


message 2: by Peony (last edited Dec 30, 2017 10:16AM) (new)

Peony (peony79) | 720 comments Tähän kohtaan olen hieman harkinnut Solzhenitsynin Syöpäosastoa. Toisaalta kiinnostaisi sellaiset ihan uudet some-kulttuuriin/yhteiskuntaan perustuvat kirjat. Joskus olen nähnyt moisia esiteltävän booktuberien videoissa, mutta eihän niitä muista jos ei ylös pistä. Dave Eggersin The Circleä ei ole vieläkään suomennettu (vaikka se on jo ruotsiksi, latviaksi ja viroksi). Jotain sen tyyppistä olisi hauska löytää.

Toisaalta olisi hyvä saada tähän kohtaan tammikuun genre-haasteen joku scifi kirja. Vaikka Fahrenheit 451..sekin kritisoi tainnuttavaa media-yhteiskuntaa käsittääkseni, joskin on 70-luvun visio aiheesta.


message 3: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Minulla on vähän ongelmia tulkita tuota "epäkohtaa" ja myös sitä, mikä on yhteiskunnallista ja mikä ei. Enkä oikein haluaisi lukea ajankohtaisesta asiasta, josta kuulee mediastakin joka päivä. Mutta tuli tässä sitten kirjoittaessa mieleen, että olihan se torpparikysymys aikoinaan aika suuri epäkohta, ja vieläpä erityisesti yhteiskunnallinen, joten tähän voisin ehkä sijoittaa ensimmäisen osan Pohjantähdestä... Eihän kohdassa edellytetä, että sen on oltava tämänhetkinenkin epäkohta.

Viha jonka kylvät lienee yksi hypetetyimmistä kirjoista rapakon takana, ja minullakin on mielessä, että olen lukenut jotain some-kulttuurista kertovista kirjoista ja sen aiheuttamista ongelmista, mutta yhtään nimeä ei tule mieleen. Voi tietenkin olla, että ne olivat vain jotain artikkeleita.


message 4: by Tuatara (new)

Tuatara | 216 comments Minä päädyin sijoittamaan tähän juurikin kirjan Täällä Pohjantähden alla, osa 1. Siinä oli paljon epäkohtia torppariasiasta ja oikeastaan yhteiskunnallisista asemista muutenkin.

Vähän myöhemmin luin myös Tuhat loistavaa aurinkoa joka on täynnä yhteiskunnallisia epäkohtia, mutta pitäydyin sitten siinä jonka luin ensin.


message 5: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1764 comments Minna Canth käsitteli teoksissaan usein ajankohtaisia yhteiskunnallisia ongelmia. Esimerkiksi Työmiehen vaimo kritisoi sitä, ettei naimisissa olevilla naisilla ollut oikeutta hallita omaisuuttaan (ja edesauttoi lakimuutosta), ja Köyhää kansaa kuvaa nimensä mukaisesti köyhän perheen ahdinkoa, kun töitä ei löydy eivätkä rahat riitä ruokaan ja vuokraan, saati sitten lääkkeisiin. Suosittelen molempia teoksia, jos ne ovat vielä lukematta.


back to top