Suomalainen lukupiiri discussion

87 views
Helmet 2018 > 18. Kirja kertoo elokuvan tekemisestä

Comments Showing 1-27 of 27 (27 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments -


message 2: by Desertorum (new)

Desertorum | 1143 comments Tähän tuli mieleen tänä vuonna lukemani Terry Pratchettin Elävät kuvat.


message 3: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Minulle tulee mieleen parikin romaania, jossa ainakin liikutaan teatterimaailmassa ja ihan teatteriakin niissä esitetään, mutta ei kyllä vielä yhtään, jossa tehtäisiin elokuvaa... Yksi kirja, jossa tehtään televisiosarjaakin kävi jo mielessä. Onhan tietenkin tietokirjallisuutta, jossa kerrotaan tietyn elokuvan tekemisestä, kuten uusimmasta Tuntemattomasta, mutta se saisi olla tosiaan sitten minun suosikkielokuvani.


message 4: by Desertorum (new)

Desertorum | 1143 comments Tytti wrote: "Minulle tulee mieleen parikin romaania, jossa ainakin liikutaan teatterimaailmassa ja ihan teatteriakin niissä esitetään, mutta ei kyllä vielä yhtään, jossa tehtäisiin elokuvaa... Yksi kirja, jossa..."

Juu se on totta, että saisi olla aika kiinnostunut että jaksaa lukea tietyn elokuvan teosta kokonaisen kirjan. Ainakaan itse en yleensä ole niin kiinnostunut, mutta toisaalta en ole mikään leffa-fani yleensäkään.
Noista tuli mieleen, että ainakin Taru Sormusten Herrasta-elokuvista on kyllä useita kirjoja käsittääkseni (en tiedä käykö tähän sellaiset movie companion-tyyppiset teokset? Eikö ne nyt kuitenkin siitä elokuvan teosta kerro?)


message 5: by Peony (new)

Peony (peony79) | 720 comments Minä just kolusin vähän 70-lukulaisia kirjoja. Tuli siellä vastaan Eeva Joenpellon Vesissä toinen silmä, joka kertoo elokuvaohjaajasta ja hänen elämäntilityksestään. Varsinaisella kertomahetkellä ei käsittääkseni tehdä elokuvaa, mutta jos ukko muisteloi elämäänsä ja siinä tehdään elokuvia, niin saattaispa sopia tähän. En oikein jaksaisi lukea tietokirjaa jonkun elokuvan tekemisestä. Ei ollenkaan kiinnosta. Siksi olisi pakko löytää joku tarina jossa hahmo(t) on elokuvanteon kanssa tekemisissä.


message 6: by Tessa (new)

Tessa (insearchofpeterpan) | 27 comments Alan Bradleyn Flavia de Luce -sarjan kirjassa Filminauha kohtalon käsissä tehdään elokuvaa. Sen olen itse tosin jo lukenut, joten etsinnässä on jokin toinen, mielellään fiktiivinen, teos tähän kohtaan.


message 7: by Peony (last edited Dec 29, 2017 03:28PM) (new)

Peony (peony79) | 720 comments Entäs Paul Austerin Illuusioiden kirja? Tosin siinä elokuvat on ainakin ilmeisesti jo filmattu? Jörn Donnerin Mammutti-kirjassa ainakin "viimeistellään" elokuvaa.

Toi Filminauha kohtalon käsissä voisi mennä tosi rattoisasti, ja sopisi myös Seinäjoen kirjaston haasteeseen (joku muu kuin poliisi ratkaisee rikoksia). :D

PS: Tutkin vähän tuota Paul Austerin Illuusioiden kirjan arvosteluja, ja vaikuttaa siltä, ettei kirjassa varsinaisesti tehdä elokuvaa. Niitä ilmeisesti vain tutkiskellaan ja katsotaan.


message 8: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Olisikohan muuten Ville Haapasalon muistelmakirjoissa elokuvien teosta? Ehkä ainakin siinä toisessa, mutta sitten melkein pitäisi lukea ekakin. (Ainakin siis minun tekisi mieli.)


message 9: by Desertorum (new)

Desertorum | 1143 comments Tessa wrote: "Alan Bradleyn Flavia de Luce -sarjan kirjassa Filminauha kohtalon käsissä tehdään elokuvaa. Sen olen itse tosin jo lukenut, joten etsinnässä on jokin toinen, mielellään fiktiivinen,..."

Niinpä olikin, harmillista että luin tämän nyt syksyllä.
Tuntuu aina, että puolet edellis vuoden kirjoista olisi hyviä seuraavan vuoden haasteeseen...


message 10: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Mainitsin tämän varmaan vuoden 2017 haasteen kohdalla, mutta Sydänkohtauksia, eli kuinka tehtiin Kummisetä kertoo Kummisedän tekemisestä, tosin tämän mukaan sitä filmattiin Suomessa. Sijoittuu myös 1980-luvulle.


message 11: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Käännöksestä palkittujen kirjojen joukossa oli myös Hollywoodin sotakone – Yhdysvaltain militarismi ja populaarikulttuuri, jossa kerrotaan monen elokuvan tekemisestä.


message 12: by Irene (new)

Irene Piipponen | 35 comments Kuulemma Katri Lipsonin Jäätelökauppias kertoo elokuvan tekemisestä.


message 13: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Pieni elokuvateatteri Pariisissa mainitsee elokuvan tekemisen kyseisessä teatterissa kuvauksessaan.

Ja taiteilijaelämäkertakohdassa mainitsemani Quentin Tarantino: Elämä ja elokuvat sopisi varmaan tähänkin.


message 14: by Tuulia (new)

Tuulia (ailuutt) | 39 comments Tähän sopisi ainakin Boylen Uudet tunnustukset. Ja jos haluaa päästä helpolla niin neiti Marple: Tuijottava katse!


message 15: by Tuatara (last edited Mar 13, 2018 03:51PM) (new)

Tuatara | 216 comments Minulle kelpasi tähän The Exorcist, jossa elokuvan tekemistä sivutaan jonkin verran, vaikka pääfokus nyt onkin jossain ihan muualla. En ihan äkkiä usko, että vastaan sattuu tulemaan paremminkaan tähän kohtaan sattuvaa kirjaa, kun lähinnä tulee luettua fiktiota. Mainittu Pratchettin Elävät kuvatkin on tullut luettua ajat sitten.


message 16: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1764 comments Viime vuonna lukemassani Geekerella-kirjassa toinen päähenkilöistä näyttelee elokuvassa, vaikkei koko kirja keskitykään leffan tekemiseen.


message 17: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Kirjastossa huomasin kirjan Luciferin viimeinen elämä – erään elokuvan prosessi, joka sopisi tähän erityisen hyvin. Vaikutti myös ihan mielenkiintoiselta, ilmeisesti mm. joku yhteistyökumppani livistänyt projektista aivan viime vaiheessa ym. Itse elokuvasta en ole koskaan kuullutkaan, mutta se tuskin tässä tapauksessa haittaisi.


message 18: by Emmi (new)

Emmi (tigana) | 22 comments Luin vasta Tuntematon Sotilas - Elokuvakirjan. Pidin paljon, oli mukava tietää taustoja ja faktaa elokuvan tekemisestä. Kirjassa on myös todella upeat kuvat, joiden ansiosta kirja oli myös nopealukuinen. Suosittelen kyllä ainakin jos on elokuvan nähnyt.


message 19: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Jos joku kaipailee vielä romaania tähän kohtaan, niin dekkari Tähdenlento sijoittuu elokuvan kuvauksiin. Ilmeisesti ruumiitakin syntyy...


message 20: by Desertorum (new)

Desertorum | 1143 comments Vähän yllättäen sain tähän Hyysalon Fight Back: toinen mahdollisuus, jossa kerrotaan laskuelokuvien tekemisestä.


message 21: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Onko kenellekään tuttu Sari Pöyliön Ihmisen veri? Se näyttäisi liittyvän jotenkin elokuviin.


message 22: by Noora (new)

Noora | 879 comments Tuli muuten mieleen, että Westön Kangastus 38 kirjassa päähenkilö käveli jossain kohtaa Helsingin kaduilla ja siinä mainittiin sen ajan näyttelijöitä joita kuvattiin elokuvaa varten... Siis pieni tuokio pala, mutta jos kelputtaa pienen maininnan niin muistaakseni tässä kirjassa mainitaan elokuvan tekemisestä.;)


message 23: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Jos joltakin vielä puuttuu kirja tähän kohtaan, niin juuri ilmestynyt Siitä tulikin farssi kertoo tositapahtumiin pohjautuen ja kuulemma humoristisesti Suomen ensimmäisen elokuvan tekemisestä vuonna 1907.


message 24: by Peony (last edited Oct 17, 2018 01:19AM) (new)

Peony (peony79) | 720 comments Hmm..sijoitin tähän just Flavia de Luce-kirjan Filminauha kohtalon käsissä.. Mutta musta tuntuu, että pitäisi kyllä etsiä joku toinen kirja tähän. Tuossa kirjassa nimittäin vain aiottiin tehdä leffaa, mutta ei ehditty edes aloittaa. Joten..olen sillä tavalla pilkun viilaaja, että tuo pistelee. :D Ja oli vielä aika mälsä kirja..hehe. Huonoin Flavia tähän saakka, mutta toivottavasti seuraava Flavia on parempi. Nyt tuli luettua kaksi Flavia-dekkaria putkeen niin, että olen sen verran flavioitu, että en varmaan pitkään aikaan jaksa palata sarjaan.


message 25: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Nyt on myös juuri ilmestynyt Jean Sebergistä kertova kirja, jos Ranskan uusi aalto kiinnostaa, suomalaisen kirjoittama. Siinä luultavasti ainakin kerrotaan elokuvien tekemisestä. Tietokannasta kirjaa ei taida vielä löytyä, enkä nyt jaksa ruveta laittamaan, mutta tässä on linkki:

https://kauppa.tietosanoma.fi/9789518...


message 26: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 710 comments Minä en ole kovin aktiivisesti päivittänyt listojani, mutta tähän kohtaan ajattelin liittää kirjan Rotko. Kirja oikeastaan alkaa dokumenttielokuvan teosta ja muutenkin varsinkin alkupuolella dokumenttifilmeillä on aika keskeinen osa. Päähenkilö tekee työkseen dokumentteja.


message 27: by Peony (new)

Peony (peony79) | 720 comments Toi Jean Sederbergistä kertova kirja kyllä kuulosti tosi kiinnostavalta kun luin tuolta kuvauksen. Toivottavasti Timonen on hyvä kirjoittaja..voisin tsekata tuota joulukuun puolella.


back to top