Suomalainen lukupiiri discussion

41 views
Helmet 2018 > 19. Kirja käsittelee vanhemmuutta

Comments Showing 1-9 of 9 (9 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments -


message 2: by Tuatara (new)

Tuatara | 216 comments Paikkaa ja mieltä täytti tämän kohdan. Kaipa se, että lapsia ja vanhemmuutta käytetään lyömäaseena, on jonkinlaista vanhemmuuden käsittelyä.


message 3: by Desertorum (new)

Desertorum | 1143 comments Tää on mulle vaikea kohta eikä ole oikein mitään tullut vastaan minkä olisin kelpuuttanut.
Mutta nyt kuuntelin äänikirjana Havaintoja parisuhteesta joka jossain jutuissa mielestäni käsittelee aihetta tarpeeksi.
Itse kirjalle en oikein lämmennyt, enkä samaistunut kuin muutamaan juttuun. Välillä huomasin ajattelevani ihan muita juttuja kun kiinnostus lopahti.


message 4: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1764 comments Mulla on tässä Eve Hietamiehen Yösyöttö. Jatko-osat Tarhapäivä ja Hammaskeiju sopisivat tietenkin myös. Suosittelen, jos ne ovat vielä lukematta ja tähän kohtaan kaipaa jotain kevyempää täytettä :)


message 5: by Desertorum (new)

Desertorum | 1143 comments Annamariah wrote: "Mulla on tässä Eve Hietamiehen Yösyöttö. Jatko-osat Tarhapäivä ja Hammaskeiju sopisivat tietenkin myös. Suosittelen, jos ne ovat vielä lukematta ja tä..."

Totta! Kyllä mulla kävi kyseinen kirja (kirjat) hätäisesti mielessä jossain vaiheessa mutta olin jo unohtanut. Jos pääsen siihen asti jossain vaiheessa, voin vaihtaa sen tähän kohtaan.


message 6: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 710 comments Voin kyllä suositella noita Hietamiehiä. Äänikirjoina toimivat loistavasti.


message 7: by Noora (new)

Noora | 879 comments Mulla odottaa tuo Hammaskeiju hyllyssä myös tähän kohtaan. Kun vain ehtis tähän tarttua😊


message 8: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Itse laitoin tähän enemmänkin Popsugarin haasteeseen lukemani Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä. Ajattelin ensin, että Helmetiin se menisi maahanmuuttajakohtaan, mutta tässä kirjasessa oli mielestäni tarpeeksi ajatuksia lasten kasvattamisesta, ja koska pidän tätä ehkä vaikeampana kohtana täyttää, niin menköön sitten tähän.

Muuten en oikein tiedä, mitä siitä pitäisi ajatella, varsinkin kun sitä on jaettu Suomessakin yläkouluissa, sillä useimmat kirjassa esille nostetut asiat ovat Suomessa jo ihan todellisuutta ja arkipäivää, eikä esim. tyttölapsien yleensä kai odoteta palvelevan veljiään. Enemmänkin se kertoi minusta Nigerian ja ehkä Yhdysvaltojenkin tilanteesta.


message 9: by Peony (new)

Peony (peony79) | 720 comments Minä sijoitin Pauliina Rauhalan Synninkantajat tähän kohtaan. Lähinnä siis viimeisen 100 sivun aikana siinä käsitellään hieman sellaista aihetta, miten uskonnollisessa yhteisössä voi olla vaikea olla äiti/vanhempi, ollaanko uskollisia yhteisölle vai omalle lapselle (jos lapsi ei seuraa yhteisön maailmankuvaa) ja sitä, kun omat lapset tekevät erilaisia valintoja ja äidin olisi ikäänkuin valittava kenen joukoissa seisoo ja kenen elämänvalinnat ovat niitä "oikeita". Suoraan tuohon asiaan viittaavaa tekstiä kirjassa on hirveän vähän, mutta mielestäni kirjan aikaisemmat tapahtumat rakentavat tätä problematiikkaa, ja ovat sillä tavalla osa sitä, vaikka kirjan pääpointti ei olekaan käsitellä vanhemmuutta.


back to top