Suomalainen lukupiiri discussion

35 views
Helmet 2018 > 25. Novellikokoelma

Comments Showing 1-9 of 9 (9 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments -


message 2: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Jos kiinnostaa tutustua novelleihin vähän laajemmin, niin kokoelmista Laatunovelleja ja Avainnovelleja 1900-luvulta löytynee länsimaisten novellien parhaimmistoa keskiajalta lähtien, ja mukana on myös suomalaisia kirjailijoita. Ilmeisesti useiden kirjoittajien novelleista on myös onnistuttu tekemään kokonaisuus, eivätkä novellit ole pelkästään irrallisia tekstejä.


message 3: by Aaro (new)

Aaro Salosensaari (aqsalose) | 83 comments Tytti wrote: "Avainnovelleja 1900-luvulta "

Oh-hoh, klikkasin linkkiä ja tuossahan on sisällysluettelon mukaan spefiäkin edustettuna. Jumalan yhdeksän biljoonaa nimeä on Arthur C. Clarkea, Maailman viimeinen ilta on vähän geneerisempi nimi mutta saattaisi hyvinkin olla Bradburyn The Last Night of the World.


message 4: by Irene (new)

Irene Piipponen | 35 comments Tuli vastaan kirjastossa Roald Dahlin Himo. Kirjan novelleja on julkaistu aikaisemmin mm. 50-luvulla Playboyssa. Mielenkiintoinen kirja!


message 5: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1745 comments Kuulostaa kiinnostavalta! Olen lukenut Dahlin muita novelleja ja tykännyt kovasti, joten olisi hauska nähdä, miten samanlaisia tai erilaisia nämä olisivat.


message 6: by Tuatara (new)

Tuatara | 216 comments Dahlin kokoelma kuulostaa tosiaan kiintoisalta! Pitääpä joskus kokeilla.

Olisi kenties parempi lukukokemus kuin Ajattomat aaveet, joka minulla päätyi tähän kohtaan. Kivoja kauhuideoita ja miljöitä, kyllä, mutta tyylillisesti jotenkin tosi nihkeää luettavaa.


message 7: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 681 comments Kertokaa mulle mikä on novellin ja esseenovellin ero? Eli suomeksi kävisikö tähän kohtaan lukupiirikirjanakin luettu Matemaattisia olioita tai jaettuja unia?


message 8: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1745 comments Kyllä mun mielestä kelpaa ihan hyvin. Novelli on yläkäsite, joten esseenovellikin on novelli. Ehkä sellainen suoraviivaisempaa kerrontaa sisältävää novellia pohdiskelevampi, mutta novelli kuitenkin.


message 9: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 681 comments Ihanaa, ei tarvitse yrittää kaivaa jotain helppoa ja nopealukuista novellikokoelmaa Helmet-haastetta täydentämään. Sillä lukemisenhan pitää olla hauskaa ja rentoa vai miten se nyt meni...


back to top