Suomalainen lukupiiri discussion

31 views
Helmet 2018 > 26. Kirja kertoo paikasta, jossa et ole käynyt (12.)

Comments Showing 1-8 of 8 (8 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments -


message 2: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Näitähän nyt riittää maailmassa, mutta BC-miitissä oli tarjolla Tulikärpänen: Filippiiniläisiä novelleja, joten otin sen itselleni. En muista nähneeni yhtään kirjaa sieltä, joten ajattelin samalla vihjata kirjan olemassaolosta, jos joku haluaa vähän eksoottisemman maan kartalleen. Esipuheen mukaan Suomessa ei ollut vielä silloin (2001) julkaistu filippiiniläistä mieskirjallisuuttakaan, mutta tähän on siis valittu novelleja vain naiskirjailijoilta. Jotkin kirjoituksista on myös käännetty tagalogista, ei siis pelkästään englannista.


message 3: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1745 comments Jes, pitää laittaa muistiin! Tietyistä maista on tosi vaikeaa löytää mitään kirjallisuutta, mihin pääsisi helposti käsiksi, joten tämänkaltaiset vinkit ovat tervetulleita :)


message 4: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 681 comments Kiitos Tytti vinkistä. Tämä pitää poimia heti talteen.


message 5: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Burundi (ainakin pitkälti): Pienen pieni maa


message 6: by Tuulia (new)

Tuulia (ailuutt) | 39 comments Ayaa Gyasin Matkalla kotiin on hieno ja kertoo Ghanasta. Japanilaisessa kirjallisuudessa on paljon helmiä, kuten ihan juuri ilmestyvä suomennos 1000 vuotta vanhasta Tyynynaluskirjasta, Kawabata, Tanizaki, Oe (esim. Kertomus metsän ihmeestä), Aben Hiekka, ja siitä pitäville tietenkin Murakami. Luen juuri Nadifa Mohamedin kauniisti kirjoitettua Kadotettujen hedelmätarhaa, joka sijoittuu Somaliaan.


message 7: by Tuatara (new)

Tuatara | 216 comments Vaimotesti päätyi minulla tähän kohtaan. Ei ole tullut käytyä Australiassa, eikä kyllä myöskään New Yorkissa.

Kohtaan olisi kyllä varsinainen runsaudenpula kirjoista. :D


message 8: by Tytti, The Head Honcho (last edited Aug 10, 2018 09:44AM) (new)

Tytti | 2539 comments Tässä pohdin, kuinka tarkasti tämän itse tulkitsisi. Riittääkö, ettei ole käynyt turistina kyseisessä paikassa/kaupungissa, vai pitäisikö esimerkiksi koko maa olla käymättä...

Olen nimittäin teknisesti käynyt New Yorkissa (ja sitten "oikeasti" muualla Yhdysvalloissa), mutta nähnyt kaupungista vain kaksi lentokenttää ja bussimatkan niiden välillä, joten en yleensä laske sitä paikaksi, jossa olen käynyt, ja kirja, jota en taida muualle saada laitettua, sijoittuu vahvasti juuri New Yorkiin. (Ja niin, Kultahattukin on ollut tarkoitus lukea jo pitkään, mutta sitäkin on vaikea sijoittaa mihinkään...)

Samaten olen käynyt sekä Neuvostoliitossa että Venäjällä, mutta en Leningradissa/Pietarissa tai Moskovassa, joihin sijoittuvia kirjoja saatan vielä lukea. Molemmat maat ovat vielä niin isoja maantieteellisestikin, että minulle ehkä riittäisi niiden kohdalla, että kirja sijoituu eri kaupunkiin kuin missä olen käynyt.


back to top