Suomalainen lukupiiri discussion

86 views
Helmet 2018 > 27. Kirjassa on sateenkaariperhe tai samaa sukupuolta oleva pariskunta

Comments Showing 1-20 of 20 (20 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments -


message 2: by Peony (new)

Peony (peony79) | 702 comments Onko hyviä kirjaehdotuksia tähän? Itse haluaisin kovasti lukea Wintersonin Ei appelsiini ole ainoa hedelmä, mutta se ilmeisesti kertoo enemmänkin nuoresta teini-rakkaudesta tai kohtaamisesta. En tiedä voiko kutsua pariskunnaksi.


message 3: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 681 comments Minä voisin suositella tähän Inkeri Markkulan kirjaa Kaksi ihmistä minuutissa.


message 4: by Elina (last edited Dec 31, 2017 03:18AM) (new)

Elina (elluetut) | 64 comments Mun mielestä tämä on myös haastava kohta sen takia, että painotetaan mun mielestä vakiintuneempaa parissuhdetta kuin juuri ihastumista, seksuaali-identiteetin kehittymistä, kohtaamista tms. Näitähän on kirjallisuudessa - tai ainakin nuorten kirjoissa, joita itse luen aika paljon - paljon. Tällä hetkellä luen Minä, Simon, Homo Sapiens, mutta tuskin tämä parisuhteeseen vie...

Sateenkaarivanhempia on ainakin Salla Simukan nuorten sarjassa Tapio ja Moona (eka osa Kipinä, Johanna Hulkon Geoetsivissä (eka osa Geoetsivät ja rahakäärön arvoitus). Mä tykkään näistä, mutta jos lasten ja nuorten kirja ei kiinnosta, niin ei nuo varmaan sitten ole hyviä.


message 5: by Lumissa (new)

Lumissa | 781 comments Samaa sukupuolta olevia pariskuntia on ainakin Baby Janessa, Kissani Jugoslaviassa ja Tiranan sydämessä. Itse mietin tähän Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin: 1. Rakkaus.

Tuntuu, että sateenkaariperheitä tosiaan esitetään vähän harvemmin etenkään aikuisten kirjoissa, siksi tuo Terhin vinkkaus voisi myös olla mielenkiintoinen.


message 6: by Peony (last edited Dec 31, 2017 03:27AM) (new)

Peony (peony79) | 702 comments Tähänkin kohtaan sopiva kirja on sarjakuvaromaani My Brother's Husband. Siis jos hyväksyy itselleen näihin haasteisiin sarjisromaaneitakin. Jos ei, niin tuo käy kuitenkin kohtaan "sarjakuvaromaani".

Noi Statovcin kirjat sopii aika moneenkin kohtaan. Tähän sateenkaari-juttuun, sijoittuu useampaan maahan, entisen itäblokin maihin sijoittuvaa tarinaa, kirjoittaja on maahanmuuttaja..


message 7: by Ronja (new)

Ronja (roszanen) | 289 comments Pirkko Saision Lokikirja kertoo sateenkaariperheen veneilymatkoista.


message 8: by Peony (new)

Peony (peony79) | 702 comments Voi tuo Lokikirja kuulostaa ihanalta ensi kesän venereissulle lukemiseksi! Ehkä jo ennen sitä tunnelmaan virittäytymiseksi. Sijoitan joko tähän tai "meri"-kohtaan.


message 9: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Pentti Holapan Ystävän muotokuva sopisi varmaan tähän.


message 10: by Desertorum (new)

Desertorum | 1121 comments Jospa tänä vuonna saisi tuon Kissani Jugoslavia luettua kun olisi hyvä haastekohta sille. Lisäksi kiitos tuosta Lokikirja-vihjeestä! Tuo meri-kohta tuntui haastavalta (se kun on vielä Helmetissä sekä Popsugarissa) mutta olisi ainakin yksi siihen sopiva opus.


message 11: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 681 comments Tuo Kaksi ihmistä minuutissa sopii tähän varsin hyvin, sillä siinä käsitellään paljon problematiikkaa, mitä syntyy, kun kaksi samaa sukupuolta olevaa henkilöä hankkii yhdessä lapsen. Lähes itkin raivosta ja epätoivosta kirjaa lukiessani, sillä aihe koskettaa lähipiiriäni hyvinkin läheisesti.


message 12: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Kissani Jugoslavia sopisi varmaan myös maahanmuuttajan kirjoittamaksi kirjaksi, vaikka hän muuttikin jo lapsena Suomeen, ja mereen liittyviä löytyy kyllä jo helpommin kuin ihan merellä tapahtuvia.


message 13: by Ronja (new)

Ronja (roszanen) | 289 comments Ajattelin lukea tähän Listopiasta löytämäni Jackie Kennedyn romaanin Denial. Täytyy vielä miettiä valintaa.


message 14: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Kävisikö tähän myös Sarah Waltersin Silmänkääntäjä? Olen ymmärtänyt, että hän kirjoittaa usein lesbohahmoja kirjoihinsa, ja kuvaukset ja arviot antavat ymmärtää, että tässäkin olisi naispari, ainakin jonkinlainen, lieneeköhän riittävästi... Tyhjentäisi kirjahyllyä kovasti, jos tämän saisin luettua. Olen jo rekannutkin sen Bookcrossingissa, joten voisin vapauttaa sen sitten maailmalle. :-)


message 15: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Tuossa toisaalla mainitsin kaipaavani jo romanttisempaa lukemista ja osasyynä siihen on, että kiinnostaisi vähän lukea Viinakortti. Se sopisi minusta tähän kohtaan varsin hyvin. Ilmeisesti muistuttaa jonkin verran Brokeback Mountainia, mutta sijoittuu Suomeen ja sotavuosiin.


message 16: by Tuatara (new)

Tuatara | 216 comments Mainittu Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin: 1. Rakkaus on mulla parhaillaan lainassa, mutta en ole vielä ennättänyt siihen tarttua, ja tällä lukusumalla siinä voi vähän kestääkin. Olin ajatellut sitä tähän, mutta enpä ehtinyt.

Tuli luettua Keskilinnan ritarit joka päätyi tähän. Ritariromantiikkaa.

Ei appelsiini ole ainoa hedelmä kyllä minusta sopisi tähän, ja Wintersonilta löytyy muitakin.


message 17: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 681 comments Kuuntelen tässä viime vuoden Suomi 100 -kirjaa Sonja O. kävi täällä. Kirjassa Sonja tapailee vähän aikaa Kissamiestä, joka on homo. Lisäksi Sonja ihastuu naiseen, jonka kanssa hänellä on jonkin aikaa suhde. Sen voisi siis paremman puutteessa laittaa tähän kohtaan.


message 18: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Minäkin kuuntelin juuri tuon Sonja O.:n ja vaikka vähän ajattelin samaa, niin onneksi sille löytyi parempikin kohta, sillä aika pienessä roolissa kyseinen suhde kuitenkin on ja (view spoiler).

Mutta onneksi seuraavasta äänikirjasta löytyi ihan oikea sateenkaariperhe, eli Outi Pakkasen Helle. Itse kirjasta en osaa oikein vielä mitään sanoa, sillä olen sen jo kohta kuunnellut, eikä tätä vielä oikein voi dekkarina pitää, vaikka sellaiseksi kirjaa kuvaillaankin.


message 19: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 681 comments Kyllä minäkin veikkaan, että tähän kohtaan laitan jotain muuta. Mutta ihan kiva, että on tällainen pieni back up -mahdollisuus, jos sopivaa kirjaa ei vastaan tule.


message 20: by Sari (new)

Sari Koskinen (leofurioso) | 56 comments Itse taas todennut tän kohdan olevan liiankin helppo. Jos ei muuten niin vähintään Lover at Last eli Rakastaja viimeinkin eli Quinnin ja Blayn tarina J.R.Wardin Mustan tikarin veljeskunnasta on täydellinen tähän. Harmi vaan, että lukenut sen useammin kuin monet kirjat. Ja suosituksena myös mm. Alia Dannenbergin dekkarit, joissa voidaan jo puhua parisuhteesta ainakin Suurmestarissa jos ei jo Kuningatargambiitti-kirjan lopussa. En edes viitsi laskea montako kirjaa tänä vuonna jo lukenut kohtaan, kun osassa jopa M/M-parin ansiosta mpreg-tyyliäkin tai muuten perhe-elämää.


back to top