Suomalainen lukupiiri discussion

60 views
Helmet 2018 > 29. Kirjassa on lohikäärme (14.)

Comments Showing 1-12 of 12 (12 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments -


message 2: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Ilmeisesti Tove Janssonin Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia sisältää jonkin lohikäärmeen tapaisen, joten se on varmaan minun valintani.


message 3: by Tytti, The Head Honcho (last edited Jan 02, 2018 09:18AM) (new)

Tytti | 2539 comments Tajusin tuossa, että kun hakulaatikkoon alkaa kirjoittaa "lohikäärme", niin sieltä tulee muutamia vaihtoehtoja. Mielestäni jos kirjan nimessä on lohikäärme, niin se riittänee, vaikka sana itsessään viittaisi Kiinaan. Tämän huomasin etsiessäni kirjaa Lohikäärmeen kaupunki, joka on piirretty matkakertomus vuoden kokemuksista Kiinassa. Ja olihan äänestyksessäkin Vihreän lohikäärmeen kylä, joka sijoittui siis Vietnamiin.

Kirjojen joukosta löytyi myös Kaksoset ja Pyhän Yrjänän lohikäärme, joka tietenkin sopisi myös Popsugariin. Vähän rupesi oikeasti kiinnostamaan, vaikka lastenkirja näyttäisi olevankin. En ole kuullut tuosta sarjasta ennen.


message 4: by Desertorum (new)

Desertorum | 1157 comments Ja tosiaan tuossa genrehaaste kirjassa Näkymättömät planeetat yhdessä novellissa on lohikäärme. Jos sellainen esiintyminen riittää.


message 5: by Santeliina (new)

Santeliina | 6 comments Lohikäärmeet on pääosassa Naomi Novikin historiallisessa fantasiassa / vaihtoehtohistoriassa Kuninkaan lohikäärme. Luin sen joku aika sitten ja pidin niin paljon, että taidan tähän kohtaan lukea jatko-osan Jadevaltaistuin.

Löytyipä lohikäärmeitä yllättäen myös täältä: Luupäät, Kevättasaus Ensimmäinen trilogia. Hulvattoman hauska sarjis!


message 6: by Desertorum (new)

Desertorum | 1157 comments Hmm kuulostaa mielenkiintoiselta toi fantasiakirja! Täytyypä katsastaa.
Ja Luupäät on ihana!


message 7: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Tuli mieleen, että tänään voisi lukea Kunnaksen Koiramäen Martan ja Ruuneberin, joten hain sen mukaan kirjastosta (taitaa tosin jäädä myöhemmäksi), mutta samalla huomasin ja vilkaisin myös Kummallisuuksien käsikirjaa ja sehän avautui sopivasti lohikäärmeen kohdalle. Joten se voi olla minun valintani tähän... :-P


message 8: by Minna (new)

Minna | 20 comments Myös kirjasta Tuulen avain löytyi yllättäen lohikäärme, vaikka luin sen ihan muuten vain. Se täytti sopivasti tämän kohdan.


message 9: by Tuulia (new)

Tuulia (ailuutt) | 39 comments Ursula Le Guinin Maameren tarinoissa on ainakin lohikäärmeitä. Ajattelin lukea ekan osan kirjana, joka ei ole omalla mukavuusalueellani, mutta jos se vaikka osoittautuukin mukavaksi, voin lukea vielä toisenkin...


message 10: by MarjaHannele (new)

MarjaHannele | 2 comments Koska lohikärmes on itselleni vaikeimpia kohtia tän vuoden haasteessa, laitan kohtaan Liksomin Everstinnan. Lohikäärme mainitaan sivulla 86.


message 11: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Ollut pitkään tarkoituksena lainata ja lukea Kirjaston kissat – Pyhän kalan salaseura (koska kirjastot ja kissat) ja se nyt sopi myös Popsugariin, mutta siitähän löytyi myös ihka elävä lohikäärme, joten tämä vaikea kohta tuli täytettyä yllättävän kivuttomasti.


message 12: by Ronja (last edited Apr 18, 2018 04:54AM) (new)

Ronja (roszanen) | 289 comments Millennium-sarjan viidennessä osassa Tyttö joka etsi varjoaan mainitaan lohikäärme muutamassa kohdassa. Lisäksi kirjan takakannessa on piirroskuva lohikäärmeestä. Tämä riittänee joillekin.

Itse luin tähän kohtaan J. R. R. Tolkienin romaanin Maamies ja lohikäärme.


back to top