Suomalainen lukupiiri discussion

44 views
Helmet 2018 > 34. Kirjassa syntyy tai luodaan jotain uutta

Comments Showing 1-14 of 14 (14 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments -


message 2: by Peony (new)

Peony (peony79) | 705 comments Mitä olette aikonut tähän kohtaan sijoittaa? En tiedä mistä lähtisin tätä kohtaa lähestymään..jos siis en halua mitään Kalevalaa tai Raamatun Genesistä lukea. :) Oletteko lähtenyt hakemaan kirjaa, jossa syntyisi jotain konkreettista uutta? Vai esimerkiksi joku aikakauden/ajattelutapojen murros tms?


message 3: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1745 comments Mä oisin tulkinnut niin, että joku kirjan henkilöistä on esim. taiteilija, joka luo jonkin teoksen tms. Tai eikö ihan lapsen saaminenkin periaatteessa täytä kriteerit?


message 4: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Jossain Muumi-kirjassa taidettiin tehdä näytelmää ja ajattelin, että sen saisin ehkä tähän sijoitettua. Vähän epämääräinen kohta kyllä on, tulee mieleen jonkin patsaan tekeminen tai ehkä yleensä jonkin rakentaminen, mutta eiköhän tuota saa tulkita aika vapaasti.


message 5: by Anina (new)

Anina (anina-partanen) | 14 comments Minä ajattelin tyrkätä tähän kohtaan Ronja Salmen ja Mikko Toiviaisen 12 tarinaa kirjoittamisesta, se kun on lukulistalla muutenkin. Tekstien luomisesta siis kyse. :)


message 6: by Peony (new)

Peony (peony79) | 705 comments Ehkä tosiaan helpointa ajatella jonkun ihan fyysisen/konkreettisen kautta tätä. Väkisinkin vie luovan työn ammattilaisesta kertovaan kirjaan sitten. Taiteilijaelämänkertakin on tässä haasteessa erikseen, eli en varmaan sitten toista sellaista välttämättä lue tätä varten. Fiktiota jostain kirjan kirjoittamisesta tai taideteoksen pusaamisesta lähden etsimään.


message 7: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Olen välillä törmännyt, varmaan e-kirjoissa, Paasilinnan Maailman paras kylä -kirjaan, jossa rakennetaan kirkkoa ja sen ympärille syntyy kylä. Sopisi varmaan tähän.


message 8: by Desertorum (new)

Desertorum | 1123 comments Kirkoista puheen ollen, Follettin Pilars of the Earth:ssä rakennetaan myös kirkkoa. On toki astetta pidempi kirja mutta lukemisen arvoinen.
Jos ei tule vuoden aikana muuta hyvää vastaan ni menen varmaan tuolla lapsi-asialla :)
Jos tykkää fantasiasta niin voisi ehkä myös ajatella tähän uusien vampyyrien luomisen tai jotain muuta sellaista. Mikäli sellainen omiin kriteereihin sopii.

Tavallaan hauska kohta kun tässä voi olla oma mielikuvitus rajana mitä kaikkea tässä voi käyttää.


message 9: by Peony (new)

Peony (peony79) | 705 comments Voi kun en ois vielä lukenut Follettin Taivaan pilareita! Siinä kirjassa ei ollut tylsää hetkeä. Maailma vailla loppua (jatko-osa) ei taida sisältää enää niin paljon rakentamista? Vaikka kirjan kuvauksessa kyllä puhutaan lääketieteen ja arkkitehtuurin edistysaskelista. Voihan uusien keksintöjen ja uuden tiedon löytyminenkin olla uuden syntymistä?


message 10: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Hei, meillehän on tulossa maaliskuussa aivan täydellisesti tähän sopiva kirja, Frankenstein! Ainakin siis heille, jotka eivät ole sitä vielä lukeneet.

(Tuo Follettin kirja tuli minullekin mieleen, mutta olen ajatellut keskittyä näihin vähän helpompiin eli lyhyempiin, jos osoittautuu muuten vaikeaksi kohdaksi. Lisäksi en jaksanut etsiä sille suomenkielistä nimeä. :-P)


message 11: by Peony (new)

Peony (peony79) | 705 comments Joo Frankenstein on mulla edelleen TBR-hyllyssä! Sehän olisi erinomaisen sopiva! Pitää laittaa heti ylös.


message 12: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1745 comments Nevil Shuten Viisi mustaa kanaa sopii myös :)


message 13: by Tuatara (new)

Tuatara | 216 comments Minä päädyin laittamaan tähän Rajaniemen Näkymättömät planeetat. Joku oli jo tainnut jossain ketjussa ehdottaa tätä, ehkä viikkokertauksessa tai jossain. Kirja sopi minustakin tänne hyvin, kun luominen tuntui olevan aika monessa kokoelman novellissa tärkeä teema.


message 14: by Ronja (last edited Feb 04, 2018 01:29AM) (new)

Ronja (roszanen) | 289 comments Richard Flanaganin romaani The Narrow Road to the Deep North kertoo siitä, miten australialaiset sotavangit rakentavat tietä. Kirja on saatavissa Helmetistä englanniksi sekä fyysisenä kirjana että e-äänikirjana, myös ruotsinkielinen käännös löytyy.


back to top