Suomalainen lukupiiri discussion

74 views
Helmet 2018 > 44. Kirja liittyy johonkin peliin (20.)

Comments Showing 1-23 of 23 (23 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments -


message 2: by Desertorum (new)

Desertorum | 1123 comments Mites tämä? Millaiseen peliin?

Itselle tuli mieleen The Last Wish joka on inspiroinut videopeli The Witcher:iä.


message 3: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1745 comments Ready Player One varmaan sopii ainakin... Ja Nälkäpeli myös.


message 4: by Santeliina (last edited Jan 01, 2018 12:31AM) (new)

Santeliina | 6 comments Caravalissa peli on olennainen osa juonta. Osassa Harry Pottereista huispaus on iso osa juonta. Anders de la Motten Peli ja sen jatko-osat pyörivät myös kuvitteellisen pelin ympärillä.

Oikeita pelejä sen sijaan löytyy mm. seuraavista:
Michael Chabon Kesämaa (baseball)
Chad Harbach Pelin henki (baseball)
Stephen King Blockade Billy (baseball)

Tulisiko jollain mieleen jotain muuta kuin baseballia 😄


message 5: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 681 comments Parin vuoden takaisessa lukupiirikirjassa Turvavyöhyke oli jalkapallo tärkeässä roolissa.


message 6: by Santeliina (new)

Santeliina | 6 comments Katri Lipsonin Detroitissa pelataan jääkiekkoa. Oli muuten hyvä, vaikkei jääkiekko kiinnosta(isi)kaan.


message 7: by Anina (new)

Anina (anina-partanen) | 14 comments Jääkiekkoa myös Fredrik Backmanin kirjassa Kiekkokaupunki. Itselläni tuo on vielä lukematta, mutta on ainakin saanut tosi hyvät arvostelut. Sopii myös haasteen kohtaan 3, kirja aloittaa sarjan.


message 8: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Helmikuun teemana on talviolympialaiset ja erityisesti jääkiekko (koska NHL alkoi tasan 100 vuotta sitten joulukuussa), ja olen juuri ajatellut Detroittia ja Kiekkokaupunkia ehdokkaiksi äänestykseen. (Aika vähän on löytynyt aiheeseen liittyviä kirjoja aikuisten puolelta.)

Muista kirjoista Billy Phelanin suurin peli voisi mennä, sarjan toisessa kirjassa oli entinen baseball-pelaaja. Philip Rothilla ja/tai Paul Austerissa saattaa myös olla kirjassa viittauksia baseballiin, tai jollain kolmannella amerikkalaisella kirjailijalla, jonka mä sotken aina heihin.

Omasta hyllystäni löytyy Turkkilainen gambiitti. Gambiitti on siis shakkitermi, muuten se on kai vakoiluromaani.

Lisäksi Lumikko ja yhdeksän muuta, siinä pelataan "Peliä".


message 9: by Sari (new)

Sari Koskinen (leofurioso) | 56 comments Alia Dannerbergin Kuningatargambiitti ja Suurmestari ovat shakkia sivuavia dekkareita. Olisin tähän kohtaan ne laittanut, mikäli en olisi viime vuonna niitä lukenut. Melkein saisi toivoa että 3. kirja tulisi tämän vuoden aikana.


message 10: by Peony (new)

Peony (peony79) | 706 comments Eka ajattelin laittaa tähän kohtaan kanssa tuon Ready Player One'in, mutta taidan laittaa sen "viittauksia populaarikulttuuriin"-kohtaan. Tänä vuonna on monessa haasteessa urheilu-kohtia ja mun täytyy sanoa, että jos jokin aihepiiri ei minua kirjoissa kiinnosta, niin se on urheilu! Eli tähän ehkä sitten se, mikä ikinä valikoituukaan genre-haasteessa urheilukirjaksi..ja sama Seinäjoen haasteen urheilu-kohtaan! Paitsi ehkä..kannattaisikohan mun ottaa joku shakki-dekkari tai muu pelikirja ja sijoittaa tuo vastassa oleva urheilukirja "epämukavuusalue"-kohtaan. Sillä en edes oikein keksi muita epämukavuusalueita, ja olisi tylsää lukea siihenkin vielä urheilukirja :D Luin sen yhden (toka tai kolmas kirja) Harry Potterinkin ihan hampaat irvessä niissä kohdin, kun oli järkyttävän pitkiä kuvauksia huispausotteluista! >D


message 11: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments No siis mitä nyt olen ymmärtänyt, niin Detroit on enemmän ehkä ihmissuhdekirja, ilmeisesti (view spoiler), ja taas Kiekkokaupunki kertoo siitä, miten pikkukaupungissa ei ole mitään muuta ylpeydenaihetta kuin jääkiekkojoukkue ja miten se vääristää yhteisön arvoja, tai jotain. Sandersonin kirja taas kertoo pitkälti päihderiippuvuudesta. Eli urheilu antaa vain sen taustan sille tarinalle.


message 12: by Lumissa (new)

Lumissa | 787 comments Genrehaasteen scifi-kohtaa miettiessä tuli mieleen, että YA-puolen scifi-klassikoista myös Enderissä (engl. Ender's Game) on peli isossa osassa.


message 13: by Desertorum (new)

Desertorum | 1123 comments Lumissa wrote: "Genrehaasteen scifi-kohtaa miettiessä tuli mieleen, että YA-puolen scifi-klassikoista myös Enderissä (engl. Ender's Game) on peli isossa osassa."

Hei, hyvä vinkki! Tämä olisi omalla lukulistalla meinaan.


message 14: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Mitäs mieltä olette tällaisesta tapauksesta, jossa kirjan itse voisi sanoa olevan interaktiivinen peli? (Jos olen sen nyt ymmärtänyt oikein.) Sinä vuonna 1918

Tämä nimittäin muistuttaa niitä kirjoja, joita muistelen lukeneeni lapsena, mutta en ole vielä nyt aikuisena löytänyt mistään, eli "Valitse oma tarinasi" -kirjoja. Kirjailija itse on myös pelisuunnittelija, eli eiköhän ole myös saanut vaikutteita siltä puolelta. Pitäisi melkein laittaa varaukseen heti, kun ilmestyy kirjastoon, jotta saa käsiinsäkin joskus, voi olla suosittu.


message 15: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments En ole lukenut, mutta ihmisille, jotka eivät niin välitä urheilusta, löytyisi myös ruotsalainen trilleri Peli.


message 16: by Mikko (new)

Mikko (malkuth) | 62 comments Ei kai kirjan tarvitse fiktiota olla? Jos ei, suosittelen aiheesta kiinnostuneelle esseitä: Extra Lives: Why Video Games Matter


message 17: by Tuulia (new)

Tuulia (ailuutt) | 39 comments Mä ajattelin lukea tähän Kawabatan Master of go. Poirotin Neljä suurta liittyy shakkiin. Ja eikö lastenkirjojen puolella ole joku Sählymestarit-sarja?


message 18: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Tuo Neljä suurta vähän kyllä kiinnostaisi, minulla ei nimittäin ole oikein mitään mielikuvaa koko tarinasta. Useimpia Christien Poirot-kirjoja en nimittäin viitsi lukea, koska tunnen juonen jo jostain.


message 19: by Tuulia (new)

Tuulia (ailuutt) | 39 comments Neljä suurta on itse asiassa muutama novelli, jotka Christie kytki romaaniksi. Ei siis ole hänen parhaita töitään, koska on vähän poukkoileva. Mutta shakki!


message 20: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments En ole näitä vielä lukenut mutta italialaisen Marco Malvaldin kirja(t) Viiden korttipeli kuulostaisivat siltä, että niissä pelataan ainakin vähän korttia. (Kirjastossa oli poistokirjoja ilmaiseksi, saatoin haalia "pari" vahingossa...)


message 21: by Peony (new)

Peony (peony79) | 706 comments Niin tietenkin! Agatha Christiellähän on useammassakin kirjassa joku peli, jonka lomassa tapahtuu murha. Esimerkiksi: Kortit pöydällä. Tuota kortinpeluuta lienee useammassakin kirjassa, mutta vaikea muistaa noita kun on lukenut niin monta.


message 22: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Pokeria pelataan myös suomalaisessa Odotusarvoisesti sinun.


message 23: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Katselin tuossa keskenjääneiden kirjojeni listaa ja yksi niistä, jotka haluaisin lukea loppuun, on ruusujen sodasta kertova Myrskylintu. Kun sitten mietin, sopisiko se haasteeseen, niin tuli mieleen, että liittyyhän se Valtaistuinpeliin eli Game of Thronesiin. :D Sillä juuri ruusujen sotahan on Martinin sarjan esikuvana; Yorkeista ja Lancastereista on vain tullut Starkeja ja Lannistereita!

Kohdan vapaasti tulkitseminen ei minua sikäli haittaisi, että kirjassa on vielä sen verran sivuja jäljellä, että esim. jonkin sopivan dekkarin lukeminen olisi minulle varmasti pienempi haaste. Joutuisin tosin ehkä käyttämään kirjastokorttia, sillä luen ja haluan lukea kirjan flipbackinä, mikä tarkoittaisi, että se olisi enimmäkseen bussilukemistoa ja siinä menisi varmaan jonkin aikaa, joten pitäisi jatkaa jo kesällä.


back to top