Books Ever After discussion

Throne of Glass (Throne of Glass, #1)
This topic is about Throne of Glass
115 views
Januari 2018 > Maandboek januari 2018 - De glazen troon (De glazen troon #1)

Comments Showing 1-50 of 120 (120 new)    post a comment »
« previous 1 3

ღ Suus ღ (pages.and.games) (suusje) | 913 comments Mod
Ze wordt door twee mannen bemind.

Het hele land vreest haar.

Alleen zij kan het koninkrijk redden.

Celaena wordt voor de keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.

Lees jij mee met het maandboek van januari 2018?


Bryndís | 649 comments JJEEEEE, mijn nominatie! Deze wil ik zo waar lezen én er is ook nog makkelijk aan te komen in Australië =)
Ik lees dus mee!


message 3: by Kim (new) - rated it 4 stars

Kim | 235 comments Oeh, staat al een poosje in mijn kast te verstoffen terwijl ie al heeeeel lang op mijn tbr staat! Ik lees mee :)


Marieke | Marieke's Books | 509 comments Jaaaa ik doe mee! Deze staat echt al zó lang op mijn TBR


Elke (elkeeea) | 1073 comments Ik heb deze ook al 100000 jaar in de kast staan. Dus ik lees ook mee!


message 6: by Lisa (last edited Dec 29, 2017 07:55AM) (new) - rated it 4 stars

Lisa Huberts | 17 comments YAY! Deze stond al bovenaan mijn lijstje voor 2018, dus dit komt echt perfect uit! Nu alleen even een paar dagen geduld hebben, wilde eigenlijk eergisteren al beginnen, maar ben toch maar even iets anders gaan lezen tussendoor ;) Ik lees in elk geval mee!


Iris (irislovesreading) Oeeh ben echt zo'n fan van deze serie!


message 8: by Anne (new)

Anne Aangezien ik dit boek voor kerst heb gekregen, lees ik waarschijnlijk wel mee.


message 9: by Berit (new) - added it

Berit Ik ben al een fan van de auteur dus ik wil graag meelezen (tenzij ik beslis om eerst mijn andere boeken te lezen, ik ben namelijk op vakantie in Nederland geweest en heb een stapel boeken gekocht om mee naar huis te nemen...)!


message 10: by Yv (new) - rated it 3 stars

Yv (yv87) | 577 comments Nee helaas, trekt me niet. Maar loop nog achter met gelezen boeken, dus komt eigenlijk wel erg goed uit.


message 11: by Nina (new)

Nina | 313 comments De beschrijving klinkt heel goed en leuk! Ik ga zeker proberen mee te lezen.


message 12: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) Deze sla ik ook over...


message 13: by Anne (new) - rated it 4 stars

Anne (ladieda) | 813 comments Jaaaa ik lees mee! Staat al heel lang in mijn kast! Ik lees denk ik wel eerst nog The Assassin's Blade (dus de novellas/prequel - ik ben een beetje een nerd qua recommended reading orders haha) zijn er meer mensen die die ook nog willen lezen? ^^


message 14: by Iris (new) - rated it 5 stars

Iris (irislovesreading) Anne wrote: "Jaaaa ik lees mee! Staat al heel lang in mijn kast! Ik lees denk ik wel eerst nog The Assassin's Blade (dus de novellas/prequel - ik ben een beetje een nerd qua recommended reading ..."

Ik zou die pas na Throne of Glass lezen, vond de world building in het eerste boek beter :)


Cordelianne | 253 comments Deze serie stond ook al op mijn lijstje voor 2018, dus ik lees zeker mee!


message 16: by Anne (new) - rated it 4 stars

Anne (ladieda) | 813 comments Iris wrote: "Anne wrote: "Jaaaa ik lees mee! Staat al heel lang in mijn kast! Ik lees denk ik wel eerst nog The Assassin's Blade (dus de novellas/prequel - ik ben een beetje een nerd qua recomme..."

Ah ok. Ja ik twijfel ook steeds, daarom staan beide boeken al een jaar in mijn kast (oeps haha). Ik had eerst alleen Throne of Glass gekocht maar zag toen dat SJ Maas zelf aanraadt The Assassin's Blade eerst te lezen i.v.m. spoilers, en hoorde anderen dat ook zeggen. Toen heb ik The Assassin's Blade gekocht maar twijfelde ik weer omdat het dan weer niet publication order is (en boek 1 ook door haarzelf toch in eerste instantie als boek 1 bedoeld zal zijn...). En weer anderen raden idd weer aan gewoon eerst TOG te lezen haha, dussss twijfeltwijfel. Ik neig er nu dus naar SJ Maas te volgen maar ga er nog maar even over nadenken ;) Als nog meer mensen een volgorde aanraden boven een ander hoor ik het graag!


Laura (laurameijberg) | 531 comments Ik heb hem al gelezen en was er eerlijk gezegd niet heel enthousiast over dus ik sla over


message 18: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 1399 comments Ik sla over. Ik heb nog veel andere boeken die ik in januari wil lezen.


Janneke | 569 comments Ik ga me weer eens aan een fantasyboek wagen en lees dus mee! Heb hem net bij de bieb gereserveerd, hopelijk is hij op tijd binnen.


message 20: by Iris (new) - rated it 5 stars

Iris (irislovesreading) Anne wrote: "Iris wrote: "Anne wrote: "Jaaaa ik lees mee! Staat al heel lang in mijn kast! Ik lees denk ik wel eerst nog The Assassin's Blade (dus de novellas/prequel - ik ben een beetje een ner..."

Hmm, ik wist niet dat SJ Maas dat aanraadde. Dan zou ik dat lekker aanhouden, writer knows best right? Haha


message 21: by Fransinda (new) - added it

Fransinda Geers Hij staat in de kast, dus als ik tijd heb lees ik mee!


message 22: by Anne (new) - rated it 4 stars

Anne (ladieda) | 813 comments @Iris - Ja dat is ook wel zo he, ik lees ook wel graag boeken in ‘aangeraden volgorde’. Al veroorzaakt het ook een soort ‘omg wat is nu de perfecte volgorde’ stress ;) Dat heb ik ook bij de boeken van Cassandra Clare.


message 23: by Iris (new) - rated it 5 stars

Iris (irislovesreading) Anne wrote: "@Iris - Ja dat is ook wel zo he, ik lees ook wel graag boeken in ‘aangeraden volgorde’. Al veroorzaakt het ook een soort ‘omg wat is nu de perfecte volgorde’ stress ;) Dat heb ik ook bij de boeken ..."

Hmm ja, het blijft lastig hahaha. Ik heb de Cassandra Clare boeken niet op de goede volgorde gelezen, maar er zat wat tijd tussen dus ik was niet echt gespoild haha.


message 24: by Mary (new) - rated it 4 stars

Mary | 756 comments Ook al lijkt het me ontzettend leuk, maar ik probeer mijn series nog wat beperkt te houden. Dus ik ga voor de jaarserie en skip deze (met lichte spijt).


message 25: by Ilse (new) - rated it 5 stars

Ilse (blondamsterdam) | 185 comments Ik ga meelezen! Heb deel 1 t/m 3 gelezen, maar ben daarna weer in wat anders begonnen terwijl ik deel 4 en 5 ook al in de kast heb staan. Goed moment om er weer in te komen :)


❀ Sabina (namida2u) Ik heb toevallig Assassins blade onlangs gelezen; heel veel wat erin stond heb ik in de andere delen van de serie gelezen. Het eindigt ook een tijdje vlak voor boek 1 begint. Ik zou persoonlijk die nu eerst lezen voor je begint met Glazen Troon :3.


ღ Suus ღ (pages.and.games) (suusje) | 913 comments Mod
❀ Sabina wrote: "Ik heb toevallig Assassins blade onlangs gelezen; heel veel wat erin stond heb ik in de andere delen van de serie gelezen. Het eindigt ook een tijdje vlak voor boek 1 begint. Ik zou persoonlijk die..."

we hebben het boek als extra maandboek toegevoegd :)


message 28: by Anne (new) - rated it 4 stars

Anne (ladieda) | 813 comments Ohhhh super! :D


message 29: by Nina (new)

Nina | 313 comments hmm. mijn bibliotheek heeft het boek helaas niet. daarnaast wil ik geen nieuwe series meer kopen, omdat er nog veel ongelezen boeken in mijn kast staan.

het wordt dus even afwachten of ik met deze maand kan meelezen. jammer.


message 30: by Linda (new) - added it

Linda Voor mij is het even afwachten; ik heb deze op m'n verlanglijstje staan dus misschien krijg ik dit boek voor mijn verjaardag in januari en lees ik zeker mee. Mocht ik het boek niet krijgen, dan sla ik deze even over. Ik moet eerst maar eens wat andere boeken uitlezen voor ik weer nieuwe aanschaf.


Jelka | 77 comments Ik doe niet mee. Maar ben wel benieuwd naar jullie reacties, om te zien of het het waard is want ik lees nogal verschillende meningen over deze serie.


Janneke | 569 comments Nou, het meelezen gaat zeker weten lukken, want ik heb het boek vanmiddag al op kunnen halen van de bieb! :)


Read with Kirsten (lezenmetkirsten) Ik ga ook meelezen, staat al een tijd ongelezen in de kast...


message 34: by Kouk (new) - rated it 4 stars

Kouk | 17 comments Throne of Glass heb ik ook al een tijdje in de kast staan, nooit aan toegekomen. Leuk om dit boek met z'n allen te gaan lezen! :)


Hilke (bookwolf367) | 30 comments Ik lees mee! staat al eeuwen in mijn TBR kast


message 36: by Samantha (new) - added it

Samantha (samanthadelaat) | 1523 comments Mod
Wat een hoop meelezers! Leuk! Zelf ga ik even de eerste reacties afwachten. Bij ACOTAR had ik heel veel moeite om in het boek te komen, zoals vele, mocht dat bij deze serie ook zo zijn, wacht ik er mee tot ik de andere serie uit heb.


Bryndís | 649 comments Ik begin morgen! =)


message 38: by Bryndís (last edited Jan 04, 2018 03:38AM) (new) - rated it 3 stars

Bryndís | 649 comments Lang niet slecht!
Ik ben nu bij hoofdstuk 17. Celeana is niet de meest sympathieke hoofdpersoon, maar ze zeurt lang niet zo veel als ik had gedacht , te zien aan een aantal reviews. Ze handelt vaak wel degelijk als een voormalige assasin (hoe wordt dat vertaalt?). Soms is ze ook wel weer leuk en zo kan ze te minste nog groeien. (view spoiler) Maar het heeft me nog niet zo geirriteerd dat ik wil stoppen met het verhaal
De wereld waarin het zich afspeelt wordt goed levendig gemaakt vind ik, en klinkt interessant (oh, wat hou ik toch altijd van alle mooie namen in fantasy! ^^).
Fijne liefde voor boeken in het boek =)

Kinda enjoying de andere karakters, ik hoop dat ze allemaal nog iets meer diepgang krijgen...

een paar vreemde puntjes:
*dit stukje: (view spoiler)

*waarom wordt bij elk mannelijk karakter de focus gelegd op of hij haar bekijkt met sexuele interesse? Is dat het belangrijkste in het verhaal?

*Maas is nogal geobsedeerd door oogkleur. Wordt ongeveer bij elk karakter een aantal keer genoemd

*dit stukje:
(view spoiler)

Verder leest het best lekker door! +) Wel zin om de rest te lezen.

Ik hoor graag wat jullie vinden! =)


message 39: by Iris (last edited Jan 03, 2018 05:22AM) (new) - rated it 5 stars

Iris (irislovesreading) Bryndís wrote: "Lang niet slecht!
Ik ben nu bij hoofdstuk 17. Celeana is niet de meest sympathieke hoofdpersoon, maar ze zeurt lang niet zo veel als ik had gedacht , te zien aan een aantal reviews. Ze handelt vaa..."


Leuk om te horen dat je het leuk vindt! :)
Ik wil in ieder geval zeggen dat het met de boeken beter wordt en ze steeds meer likable wordt en alle stukjes op hun plek gaan vallen haha. :)


Marieke | Marieke's Books | 509 comments Ik heb hem vandaag opgehaald van de bieb, hopelijk dit weekend erin beginnen :D


message 41: by Bryndís (last edited Jan 04, 2018 07:00AM) (new) - rated it 3 stars

Bryndís | 649 comments oh jee, het wordt erger (eind HS 18):

(view spoiler)

dat was me echt een beetje te gek XD hoop dat ze weer wat sterker wordt...


Bryndís | 649 comments Lynn wrote: "Bryndís wrote: "Lang niet slecht!
Ik ben nu bij hoofdstuk 17. Celeana is niet de meest sympathieke hoofdpersoon, maar ze zeurt lang niet zo veel als ik had gedacht , te zien aan een aantal reviews..."


Interessant punt! Later we het hopen! Maar aangezien ze zich niet altijd even stoer gedraagt denk ik eerlijk gezegd van niet...


Bryndís | 649 comments hs 20: (view spoiler)


message 44: by Bryndís (last edited Jan 05, 2018 04:29AM) (new) - rated it 3 stars

Bryndís | 649 comments WAAROM (view spoiler)


message 45: by Odette (new)

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3681 comments Wat ik trouwens van deze serie hoor is dat het met ieder boek beter wordt, omdat ze als schrijfster natuurlijk groeit. En dat het tweede boek al representatiever is. Dus voor iedereen die denkt na het eerste af te haken: er zijn veel geluiden om pas te beslissen om af te haken na boek 2 ;) Ikzelf ga als ik aan deze schrijfster begin, beginnen met dr andere serie, maar ik heb dit wel onthouden voor als ik door ga dan haha


message 46: by Lisa (new) - rated it 5 stars

Lisa | 694 comments Bij haar andere serie geldt ook dat je eigenlijk de tweede ook moet lezen Odette! ACOTAR vond ik niet echt goed maar ACOMAF is een van mijn favoriete boeken.


Bryndís | 649 comments Lisa wrote: "Bij haar andere serie geldt ook dat je eigenlijk de tweede ook moet lezen Odette! ACOTAR vond ik niet echt goed maar ACOMAF is een van mijn favoriete boeken."

haha, die afkortingen spellen hele leuke woorden xD


Cordelianne | 253 comments Ik heb gisteren het boek opgehaald bij de bieb, dus ben benieuwd. Ik kwam er wel achter dat het boek wat ik van de week gelezen heb (Poison Study) de inspiratie is geweest achter dit boek en dat dit vooral aan het begin heel goed te zien is, dus ik hoop dat dit meevalt...


Bryndís | 649 comments oeh, eind HS39 is erg goed gedaan. (view spoiler)


message 50: by Samantha (new) - added it

Samantha (samanthadelaat) | 1523 comments Mod
Iemand die acotar al gelezen heeft en nu deze serie leest? Heel benieuwd of deze net zo lastig zijn om door te komen aan het begin.


« previous 1 3
back to top