Dutch YA group discussion

38 views
Verhalen schrijven

Comments Showing 1-6 of 6 (6 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Kimberly (new)

Kimberly (kimberlyreich) | 3 comments Hallo allemaal,

Door de jaren heen heb ik hier op Goodreads gemerkt dat er heel wat mensen tussen zitten die graag zelf schrijven. En aangezien er op dit moment een Ya wedstrijd is lijkt me dit een goede groep om ook een discussie te beginnen.

Nou bedacht ik mezelf, waarom hebben we hier eigenlijk geen discussie over waar iedereen de links naar zijn verhalen kan achter laten die ze bijvoorbeeld op Sweek of Wattpad hebben staan. Zo kunnen we elkaars verhalen lezen, maar elkaar ook beter helpen door advies te geven. Je leert namelijk altijd meer van elkaar dan dat je alles zelf uit moet zoeken.

Ook is er op het moment bij Sweek een Ya contest van Uitgeverij Moon. Ik doe hier zelf ook aan mee, maar misschien zijn er hier mensen in de groep die dat nog niet wisten en ook graag zelf eens een poging willen wagen.

Ook kunnen via hier elkaar helpen met de marketing van de verhalen via verschillende social media. Als iemand daarvoor een goed idee heeft, kunnen de rest er ook wat van leren voor hun eigen verhaal.

Laat hieronder de links achter naar jou verhalen. Tips, tops en andere inspirerende post zijn ook meer dan welkom.

Alvast bedankt voor de interesse.

Ps. mijn verhaal is makkelijk te vinden op mijn pagina. Je kunt hier op Goodreads, namelijk ook je online verhaal claimen via een aanvraag voor een auteurspagina. Vaak zul je wel even aan een librarian moeten vragen of ze je boek willen toevoegen.

PPS. Voor het toevoegen kun je eventueel ook bij mij terecht ik ben al jaren een librarian hier op Goodreads.


message 2: by Emma (new)

Emma Zegers | 2 comments Hoi!

Leuk dat je hier een topic voor aanmaakt. Ik doe zelf ook mee. Mijn verhaal heet 'Het museum van gevonden voorwerpen' en je kunt het lezen op: https://sweek.com/read/96637/1400000162 (weet niet zeker of het de goede link is, dus op hoop van zegen).
Dat je met een online verhaal ook een auteurspagina kon claimen wist ik nog niet, maar ik denk niet dat ik dat ga doen. Dat vind ik toch meer iets voor 'echte' boeken.


message 3: by Kimberly (new)

Kimberly (kimberlyreich) | 3 comments Femke wrote: "Hoi!

Leuk dat je hier een topic voor aanmaakt. Ik doe zelf ook mee. Mijn verhaal heet 'Het museum van gevonden voorwerpen' en je kunt het lezen op: https://sweek.com/read/96637/1400000162 (weet ni..."


Hallo Femke, bedankt voor de reactie en leuk dat je ook mee doet. De link werkt, dat heb ik even gekeken.

Ik heb de auteurspagina ook alleen maar als extra veiligheid. Zodat er veel te vinden is over het verhaal mocht het ooit gekopieerd worden. Ik maak er voor de rest geen reclame voor. Dus komen mensen het tegen dan is het zo, maar het is vooral een extra val net.


message 4: by Emma (new)

Emma Zegers | 2 comments Ooh, dat is op zich best slim bedacht. Zo had ik het nog niet bekeken. Maar stiekem hoop ik gewoon dat de mensheid nog te redden valt en niemand mijn verhalen zal kopiëren haha.


message 5: by Kimberly (new)

Kimberly (kimberlyreich) | 3 comments Femke wrote: "Ooh, dat is op zich best slim bedacht. Zo had ik het nog niet bekeken. Maar stiekem hoop ik gewoon dat de mensheid nog te redden valt en niemand mijn verhalen zal kopiëren haha."

Dat hoop ik ook. Maar voor het geval het niet zo is. Heb ik toch wat achter de hand


message 6: by Esther (new)

Esther (escherp) | 1 comments Leuk! ik heb de eerste hoofdstukken van een YA verhaal op Wattpad staan momenteel dat nog best wat feedback kan gebruiken: https://www.wattpad.com/story/1433977...


back to top