Fanatieke Nederlandse Lezers discussion

note: This topic has been closed to new comments.
79 views
Archief 2019 en ouder > Verhalen schrijven

Comments Showing 1-17 of 17 (17 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Kimberly (new)

Kimberly (kimberlyreich) Hallo allemaal,

Door de jaren heen heb ik hier op het forum gemerkt dat er heel wat mensen tussen zitten die graag zelf schrijven.

Nou bedacht ik mezelf, waarom hebben we hier eigenlijk geen discussie over waar iedereen de links naar zijn verhalen kan achter laten die ze bijvoorbeeld op Sweek of Wattpad hebben staan. Zo kunnen we elkaars verhalen lezen, maar elkaar ook beter helpen door advies te geven. Je leert namelijk altijd meer van elkaar dan dat je alles zelf uit moet zoeken.

Ook is er op het moment bij Sweek een Ya contest van Uitgeverij Moon. Ik doe hier zelf ook aan mee, maar misschien zijn er hier mensen in de groep die dat nog niet wisten en ook graag zelf eens een poging willen wagen.

Ook kunnen via hier elkaar helpen met de marketing van de verhalen via verschillende social media. Als iemand daarvoor een goed idee heeft, kunnen de rest er ook wat van leren voor hun eigen verhaal.

Laat hieronder de links achter naar jou verhalen. Tips, tops en andere inspirerende post zijn ook meer dan welkom.

Alvast bedankt voor de interesse.

Ps. mijn verhaal is makkelijk te vinden op mijn pagina. Je kunt hier op Goodreads, namelijk ook je online verhaal claimen via een aanvraag voor een auteurspagina. Vaak zul je wel even aan een librarian moeten vragen of ze je boek willen toevoegen.

PPS. Voor het toevoegen kun je eventueel ook bij mij terecht ik ben al jaren een librarian hier op Goodreads.


message 2: by Bregje (new)

Bregje  (b-a-reader) | 891 comments Leuk idee zo'n topic! Ik schrijf ook, maar heb nog weinig projecten die ik echt af vind. Ik heb dus alleen weleens wat korte stukjes op internet geplaatst, verder niet zo veel. Ik hoop volgend jaar eindelijk wel een keer een van mijn langere verhalen af te krijgen. Ik heb meerdere keren met NaNoWriMo meegedaan, maar ondanks dat ik meerdere keren de 50.000 woorden heb gehaald waren mijn verhalen eind november nog niet af...

Van die YA wedstrijd had ik inderdaad gehoord. Het gaat me nu niet meer lukken om mee te doen denk ik, maar het lijkt me ook wel leuk om elkaar een beetje op de hoogte te houden voor aankomende schrijfwedstrijden :)


message 3: by Kimberly (new)

Kimberly (kimberlyreich) Bregje (B a Reader) wrote: "Leuk idee zo'n topic! Ik schrijf ook, maar heb nog weinig projecten die ik echt af vind. Ik heb dus alleen weleens wat korte stukjes op internet geplaatst, verder niet zo veel. Ik hoop volgend jaar..."

Dat ligt eraan hoeveel je al hebt. Je moet namelijk zorgen dat je voor 28-02-2018 20.000 woorden op Sweek hebt staan onder je verhaal waarmee je aan de wedstrijd mee doet. De rest hoeft niet als je maar wel uit kunt leggen wat je verder wilt met je verhaal. Dus kans is er altijd. Zo doe ik het ook. Ik schrijf en dan zet ik langzaam stukken online als ik ze heb nagekeken en zorg er gewoon voor dat ik die 20.000 haal.

Het grootste probleem is het krijgen van genoeg likes en volgers.


message 4: by Liz (new)

Liz Hartevelt (the-clockworkheart) :-) Ik schrijf ook en ik deed mee, maar ik heb me teruggetrokken. Komende tijd heb ik veel aandacht nodig voor mijn manuscript die hopelijk in maart/april/mei uit komt en dat gaat voor op die wedstrijd van Moon.

Laatste tijd schrijf ik wel meer New Adult dan Young Adult trouwens.


message 5: by Kimberly (new)

Kimberly (kimberlyreich) Liz wrote: ":-) Ik schrijf ook en ik deed mee, maar ik heb me teruggetrokken. Komende tijd heb ik veel aandacht nodig voor mijn manuscript die hopelijk in maart/april/mei uit komt en dat gaat voor op die wedst..."

Ah jammer, maar ik snap dat een manuscript voor uitgave voor gaat. Dat heeft een veel grotere impact dan hopen dat je hoog genoeg komt bij een wedstrijd voor een kans.

Genre maakt niet uit. Het gaat er vooral dat we het er hier over kunnen hebben en elkaar kunnen helpen.


message 6: by Bregje (new)

Bregje  (b-a-reader) | 891 comments Kimberly wrote: "Bregje (B a Reader) wrote: "Leuk idee zo'n topic! Ik schrijf ook, maar heb nog weinig projecten die ik echt af vind. Ik heb dus alleen weleens wat korte stukjes op internet geplaatst, verder niet z..."

Ik verander onder het schrijven vaak nog best veel aan het plot van mijn verhaal, dus lijkt me lastig om het te plaatsen terwijl het nog niet helemaal af is. Heb jij dat probleem niet?
Bij zo'n wedstrijd met likes en volgers vraag ik me ook wel een beetje af of populariteit niet voor gaat op kwaliteit.


message 7: by Kimberly (new)

Kimberly (kimberlyreich) Bregje (B a Reader) wrote: "Kimberly wrote: "Bregje (B a Reader) wrote: "Leuk idee zo'n topic! Ik schrijf ook, maar heb nog weinig projecten die ik echt af vind. Ik heb dus alleen weleens wat korte stukjes op internet geplaat..."

Tot nu toe valt dat best mee. Het is mijn eerste echte verhaal en denk dat ik daar nog een beetje te voorzichtig mee ben of zo.

Ja, eigenlijk best wel. Merk zelf ook dat ik een beetje uit te schrijf sfeer raak, omdat de populariteit niet echt lukt. Er komen geen likes, weinig lezers en eigenlijk bijna geen reacties. Het doet wat met je. Eigenlijk meer dan dat ik had verwacht. Maar gelukkig worden er 5 door de lezers en 5 door een jury gekozen. Dus hopelijk let de jury op meer dan alleen likes en volgers.

Heb je trouwens nog tips om het verschil goed te kunnen vinden tussen lees en schrijftaal? Blijkbaar heb ik nogal last van het 2de in mijn verhalen :(


message 8: by Bregje (new)

Bregje  (b-a-reader) | 891 comments Dat is wel erg jammer dat er weinig reactie komt, maar wie weet gaat het inderdaad met de jury beter :)

Een verschil tussen lees- en schrijftaal zegt met niet zoveel. Bedoel je niet toevallig het verschil tussen spreek- en schrijftaal?


message 9: by Kathleen (new)

Kathleen Beirens (gingerbreadowl) Wat betreft het verschil tussen schrijftaal en gesproken taal kan ik je een verschil geven dat in Vlaanderen gebruikt wordt, maar dat is misschien niet zo handig voor u. Dan heb ik het over het gebruik van ge in Vlaanderen in plaats van je . Maar ik denk dat het vooral belangrijk is om te onthouden, dat spreektaal minder strikt is betreffende grammatica. Anderzijds kan je ook typische woorden opzoeken in het dialect van de streek van je fictief personage. Ik heb een link die misschien kan helpen.
https://taal.vrt.be/stijltip-spreektaal
Ik hoop dat ik u heb kunnen helpen met uw vraag , en veel succes 😊


message 10: by Kimberly (new)

Kimberly (kimberlyreich) Kimberly wrote: "Bregje (B a Reader) wrote: "Kimberly wrote: "Bregje (B a Reader) wrote: "Leuk idee zo'n topic! Ik schrijf ook, maar heb nog weinig projecten die ik echt af vind. Ik heb dus alleen weleens wat korte..."

Ja. Dat bedoel ik.


message 11: by Kimberly (new)

Kimberly (kimberlyreich) Kathleen dankje voor de tip. Ik ga het zelf verder op zoeken.


message 12: by Stephan (new)

Stephan Winter Super onderwerp! Ik schrijf alvast al sinds mijn tienerjaren. Intussen heb ik 2 romans in eigen beheer uitbracht.

Mijn eerste roman (Palmloos Gebed/Massamoord Refrein) gaat over zelfmoordterrorisme en religieuze ervaringen. Mijn tweede (De Ziener) gaat over de grenzen van menselijke kennis. Binnenkort komt er ook een derde boek uit, genaamd Voor Altijd Geleden, over rouw en het verwerken van trauma's. Beide boeken staan hier op Goodreads, maar zijn ook te vinden op m'n eigen website https://stephandewinter.com/boeken/ .

Sinds kort heb ik me ook voorgenomen om wekelijks te bloggen. Volgende week plan ik een blogpost over productieve schrijfmethoden en zal ik eentje promoten die ik zelf 'moestuin-schrijven' noem: misschien interessant voor jullie (aspirant-)schrijvers.

Veel inspiratie gewenst!


message 13: by Kimberly (new)

Kimberly (kimberlyreich) Stephan wrote: "Super onderwerp! Ik schrijf alvast al sinds mijn tienerjaren. Intussen heb ik 2 romans in eigen beheer uitbracht.

Mijn eerste roman (Palmloos Gebed/Massamoord Refrein) gaat over zelfmoordterroris..."


Dankje Stephan. Dat klinkt inderdaad wel interessant.


message 14: by Stephan (new)

Stephan Winter Jij bedankt! Ik zie dat ook jij een boek hebt uigebracht en op Sweek gezet! Heb je soms meegedaan aan de Sweekstar wedstrijd?

Het concept van je verhaal spreekt me alvast héél erg aan. Is je boek ook ergens te koop?

Kimberly wrote: "Stephan wrote: "Super onderwerp! Ik schrijf alvast al sinds mijn tienerjaren. Intussen heb ik 2 romans in eigen beheer uitbracht.

Mijn eerste roman (Palmloos Gebed/Massamoord Refrein) gaat over z..."message 15: by Kimberly (last edited Jan 06, 2018 04:34AM) (new)

Kimberly (kimberlyreich) Stephan wrote: "Jij bedankt! Ik zie dat ook jij een boek hebt uigebracht en op Sweek gezet! Heb je soms meegedaan aan de Sweekstar wedstrijd?

Het concept van je verhaal spreekt me alvast héél erg aan. Is je boek..."


Heel erg bedankt Stephan. Nee, niet met de Sweekstar wedstrijd. Ik doe mee met de MoonYaContest die nu nog bezig is. Vandaar dat er ook nog niet veel online staat.

Ik ben blij om te horen dat het concept je aan spreekt. Mijn boek is niet te koop. Nog niet in ieder geval. Ik hoop ver te kunnen komen in de wedstrijd en dan hopelijk de kans te krijgen om het boek uit te brengen.


message 16: by Stephan (new)

Stephan Winter Veel succes met MoonYaContest! (Daar doe ik dan weer niet aan mee.)

Ooit overwogen om het boek in eigen beheer uit te geven? Zelf heb ik best wel goeie ervaringen met https://home.bravenewbooks.nl/

Mijn grote ambitie is altijd geweest om een 'reguliere' uitgeverij te vinden, maar de laatste maanden begin ik meer en meer te genieten van het hele proces van zelf-promotie en alles in handen te hebben.


message 17: by Kimberly (last edited Jan 06, 2018 07:23AM) (new)

Kimberly (kimberlyreich) Dankje.

Wel eens aan gedacht. Maar weet daar niks van en denk ook niet dat de promotie enzo me echt zou lukken.

Al is het natuurlijk wel fijn om alles zelf in handen te houden en te kunnen doen wat je zelf wil.


back to top
This topic has been frozen by the moderator. No new comments can be posted.