Suomalainen lukupiiri discussion

39 views
Oma kirjahylly -haaste > Desertorumin kirjahyllyn aarteet 2018

Comments Showing 1-32 of 32 (32 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Desertorum (last edited Dec 24, 2018 07:42AM) (new)

Desertorum | 1157 comments Suunnitelmia ensi vuodelle...

1. The Shell Seekers (24.8.) 582 s.
2. The Gone-Away World
3. The Scarlet Letter (29.7.) n. 238 s.
4. The Phantom of the Opera (26.10.) n.285 s.
5. Tikli (23.7.) 893 s.
6. Badgerlands: The Twilight World of Britain's Most Enigmatic Animal (30.9.) 372 s.

7. Seven for a Secret (29.3.) n. 445 s.
8. Heartstone (14.12.) 717 s.
9. Little Men DNF
10. Anne's House of Dreams (4.6.) n. 243 s.
11. Myrskyluoto (29.11.) 748 s.
12. A Little Life

Sivut tällä hetkellä: 4523


message 2: by Lumissa (new)

Lumissa | 806 comments Oih, Call of the Wild (tai minulle siis Erämaan kutsu) oli yksi lapsuuden suosikeista, samoin siitä tehty piirroselokuva. Varmaan nyt luettuna siitä voisi löytyä vähän erilaisia teemoja kuin silloin aikoinaan, kun se oli vain "jännä koirakirja".


message 3: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1764 comments Mulla on se myös hyllyssä, mutta en ole vielä ehtinyt lukea sitä. Siinä voisikin olla yksi potentiaalinen vaihtoehto genrehaasteen eläinkirjaäänestykseen, kunhan sinne asti keritään :D


message 4: by Desertorum (new)

Desertorum | 1157 comments Olen mielestäni lukenut Call of the Wild:in koulussa mutta en löydä siitä mitään merkintää, joten päätin lukea sen uudelleen.


message 5: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Olen suunnitellut Ishiguroa luettavaksi syksyllä teemakirjana, tosin kirjasta varmaan sitten äänestetään. Silloin ehkä kirjastoissakin on tilanne jo tasaantunut.


message 6: by Desertorum (new)

Desertorum | 1157 comments Tytti wrote: "Olen suunnitellut Ishiguroa luettavaksi syksyllä teemakirjana, tosin kirjasta varmaan sitten äänestetään. Silloin ehkä kirjastoissakin on tilanne jo tasaantunut."

No sitähän voisi sitten mahdollisesti lykätä syksyyn. Tai jopa vaihtaa tilalle jonkun muun mutta kun ei ole oikein onni suosinut noita omia kirjoja äänestyksissä...


message 7: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 713 comments Jos tuo Never let me go tulee äänestykseen, se saa ainakin minun ääneni. Olen laittanut sen kirjastoon varaukseen, mutta jäädytin varauksen, jotta saan sen sitten poimittua "sopivalla hetkellä" luettavaksi.


message 8: by Desertorum (new)

Desertorum | 1157 comments Päädyin poistamaan Never Let Me Go:n tästä ja toivon lukevani sen jostain muusta syystä ensi vuonna.

Sitten lisäsin muutamia sarjoja, jotka toivon saavani luettua ensi vuonna. Harmikseni muutamista minulta puuttuu välistä kirja omasta hyllystä. Eli täytyy ensin lukea edellinen vaikka kirjaston kautta, jotta pääsee omaan kirjaan käsiksi.

Hassua mm. että minulla on Kindlelle Anne of Greengablesin kokoelma mutta siitä puuttuu yksi kirja välistä eli tuo Anne of Windy Poplars.


message 9: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1764 comments Se johtunee siitä, että Anne of Windy Poplars ja Anne of Ingleside ilmestyivät ensimmäistä kertaa vasta 1930-luvun lopulla eli paljon sarjan muita kirjoja myöhemmin, joten niiden tekijänoikeudet ovat ilmeisesti pidempään voimassa.


message 10: by Desertorum (new)

Desertorum | 1157 comments Annamariah wrote: "Se johtunee siitä, että Anne of Windy Poplars ja Anne of Ingleside ilmestyivät ensimmäistä kertaa vasta 1930-luvun lopulla eli paljon sarjan muita kirjoja myöhemmin, joten..."

Hmm, muistelin hämärästi jotain myöhemmin kirjoittamisesta. Mutta hän kirjoitti siis myöhemmin nuo kirjat mutta ne sijoittuu kuitenkin muiden kirjojen väliin? Eli ne varmaan kannattaa lukea tuossa goodreadsin ilmoittamassa sarja-järjestyksessä...


message 11: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1764 comments Joo, suosittelen kronologista järjestystä. Ensimmäinen "lisäosa" kertoo Annan urasta opettajana ennen naimisiinmenoa ja toisessa kuvaillaan aikaa, jolloin hänen lapsensa ovat pieniä.


message 12: by Desertorum (new)

Desertorum | 1157 comments Tämä haaste ei ole edennyt yhdelläkään kirjalla mutta olen sentään lukenut pari kirjaa, jotka piti lukea, että voin lukea sarjan seuraavat osat!
Eli nyt voin lyödä lopun haasteen lukkoon ja lukea haasteeseen seuraavan Anne-kirjan sekä Matthew Shardlake- kirjan eli Heartstone.


message 13: by Desertorum (last edited Mar 18, 2018 08:12AM) (new)

Desertorum | 1157 comments Pikkuinen ongelma tuli, kun olin melkein varma että minulla on kindellä tuo Call of the Wild mutta nyt näyttää kyllä siltä ettei sittenkään ole.
Milläs ehdoilla kirjan saa vielä vaihtaa? :/


message 14: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments No periaatteessahan nyt vasta tarvitsisi olla kuusi kirjaa valittuna, sitten kesäkuun lopulla loput, että voinet vaihtaa yhden ylimääräisistäsi sen tilalle. :-) Tosin löytyyhän se varmaan Gutenbergista tai jostain, on kai sen verran vanha jo, mutta se taas sotisi vielä enemmän tämän haasteen henkeä vastaan...


message 15: by Desertorum (new)

Desertorum | 1157 comments Vihdoin ensimmäinen kirja luettu tähän haasteeseen! Aika pitkälle ehti tämä vuosi mennä mutta jospa hanat aukeavat tämän myötä.

Luin kakkos osan Timothy Wilde sarjaan; Seven for a Secret. Pidin sarjan ensimmäisestä kirjasta kovasti mutta vierähti pitkä tovi ennen kuin vihdoin ostin kakkos (ja kolmos) osan. Kirjaa ei siis löydy kirjastosta, joten se piti ostaa mutta hinta oli kindle versiolle varsin kova kunnes oli tänä vuonna tippunut lähes puoleen. Siispä tuli ostettua nuo loput kirjat ja haluan sarjan vihdoin päätökseen.

Kirja sijoittuu 1800-luvun New Yorkiin, aikaan jolloin poliisivoimat on juuri perustettu. Kirjoissa setvitään rikoksia ja samalla sivutaan myös päähenkilön elämää ja varsinkin velisuhdetta (joka on mielestäni kirjan parasta antia). Synkkää mutta ei liian, jotenkin vain kolahtaa mukavasti.


message 16: by Desertorum (new)

Desertorum | 1157 comments No ei ole hanat auenneet ainakaan kovin kovalle. Mutta toinen kirja luettuna. Anne sarjan 5.osa (tai miten niitä osia nyt laskee); Anne's House of Dreams. Tämä oli siis Kindleltä löytyvästä kokoelmasta, josta valitettavasti puuttuu kuitenkin osa näistä kirjoista. Eli tätä edellinen osa puuttui ja nyt puuttuu sitten myös tästä seuraava osa.
Luultavasti pidän kuitenkin hieman taukoa Anne-kirjoista ja luen muuta välissä.

Tämän haasteen seuraavaksi kirjaksi olin suunnitellut Tikliä.


message 17: by Noora (last edited Jun 04, 2018 11:57PM) (new)

Noora | 882 comments Juu ei ole täälläkään kovin hyvin edennyt tämä haaste. Nyt on jonkinlaista yritystä kolmannen kirjan kanssa, mutta siinä se nököttää keittiön ikkunalaudalla puoliksi luettuna niinkuin pari muutakin kirjaa. Meinaa iskeä lukujumi selkeästi päälle.

Luin myös toukokuussa Anna omassa kodissaan kirjan E-kirjana Elisakirjalta. Se oli semmoinen pikkuinen välipala noiden muiden kirjojen välissä, jotka eivät oikein etene. Olen myös uudelleen lukenut Anna kirjoja pikkuhiljaa, tosin aloin juuri miettimään että tätä viidettä en ole ikinä tainnut edes lukea. Elisa kirjassa nuo Anna kirjat on tuohon viitoseen saakka ilmaisena saatavilla e-kirjoina ja kaksi ekaa äänikirjoina. Eli jos joku noista uupuu niin sieltä saa sen ainakin, jos ei kirjastosta halua lainata.

Mä en oo vieläkään uskaltanut laittaa tuota Tikliä omaan kirjahyllyhaasteeseeni (loput kuusi on valitsematta), kun sekin on niin vietävän paksu ja kaikki isot kirjat tuntuvat nyt ahdistavan.


message 18: by Desertorum (new)

Desertorum | 1157 comments Minulla on itse asiassa ensimmäinen kierros menossa Anna-kirjoja. Jostain syystä en ole näihin ikinä nuorena törmännyt tai ainakaan tarttunut.

Jonkinlaista lukujumia myös välillä havaittavissa tai en oikein jaksaisi keskittyä. Aloitan vaan uusia kirjoja ja toivon että se lukuinto löytyisi sitä kautta mutta nyt viikonloppuna pakotin itseni lukemaan muutaman myös loppuun.


message 19: by Desertorum (new)

Desertorum | 1157 comments Ensimmäinen tiiliskivi kirja luettuna tästä haasteesta. Tikli ei oikein itselle kolahtanut niin kuin olin toivonut joten sen lukemisesta tuli pienoinen urakka. Nyt se on kuitenkin ohi ja enemmän mielipiteitä kirjoitin kirjan omaan keskusteluun.

Samalla minulla on ollut kesken tuo Scarlet Letter joka on edennyt noin puoliväliin. Nyt olisi tarkoitus keskittyä siihen enemmän kun Tiklin sai pois alta. Vaikka todennäköisesti tässä lukee välissä jotain hiukan kevyempää, kuten Hilja Valtosta.


message 20: by Desertorum (new)

Desertorum | 1157 comments Scarlet Letter luettuna englanniksi Kindlellä. Kieli oli välillä aika puuduttavaa ja muutamia pätkiä olisi mielestäni voinut jättää pois tai lyhentää. Alku oli mielestäni hienosti rakennettu fiiliksen puolesta mutta sitten tunnelma hieman lässähti kun alettiin kuvailla tapahtua Dimmesdalen näkökulmasta. Pearlista (lapsesta) tuli lähinnä mieleen kauhuelokuvien lapset...
Tämä oli enemmän sellainen, että tulipahan luettua.

Nyt varmaan tulee luettua tähän väliin noita lukupiirikirjoja ennen kuin aloitan jonkun tästä listasta.


message 21: by Desertorum (new)

Desertorum | 1157 comments Nyt täytyy myöntää, että lopetin kirjan kesken...
Eli Louisa May Alcottin Little Men ei vaan millään napannut.
Pidän (tai ainakin pidin kun joskus vuosia sitten) Pikkunaisista ja Pikkuvaimoja (?) oli ihan ok. Mutta tämä oli kyllä sellaista "allegoriasta" ja "opetuksesta" toiseen raahautumista ilman minkäänlaista kiinnostavaa juonta. Ja kaikki ihmiset olivat vaan niin goody goody että ei tämä oikein toiminut. Jotain rosoa olisi kaivannut ja "oikeaa" elämää.
En vain jaksa käyttää tähän enempää aikaa, koska en usko että kirjan tyyli dramaattisesti tulee muuttumaan.

Toisena kirjana kesken tässä haasteessa on Shell Seekers, joka paikoitellen (varsinkin alkuun) vaikutti oikein mukavalta. Nyt alkaa olla hieman häiritseviä elementtejä tässäkin mutta niistä enemmän kun joskus pääsen loppuun (koska tämän meinaan päästä).


message 22: by Desertorum (new)

Desertorum | 1157 comments The Shell Seekers luettuna ja vielä onneksi ennen reissuun lähtöä, niin ei tarvitse tiiliskiveä raahata mukana (tai odottaa 10 päivää ennen kuin pääsee lukemaan sen loppuun).

No mutta asiaan. Odotuksena oli, että pidän tästä ja oli tässä sellaisia elementtejä kyllä. Esimerkiksi halusin kovasti takaisin Skotlantiin (vaikka tämä siis sijoittui pääosin Englantiin). Oli mukavia kuvauksia ympäristöstä ja mieleen jääviä hahmoja. Joku tässä kuitenkin hieman kaihersi (pienen pieni kivi mutta sitä ei vaan voinut jättää huomiotta). Mietin mikä se oli ja jotenkin se liittyy kokonaisuuteen. Siihen että henkilöt oli hieman liian johonkin suuntaan vietyjä (hyviä/pahoja) ja jotenkin välillä oli ehkä "liikaa yritystä". En tiedä saako tästä ajatuksesta yhtään kiinni. Lisäksi mielestäni (view spoiler)

Annoin 3 tähteä ja näyttää goodreads arvioiden mukaan siltä, että monella ei ollut mitään kaihertavaa kengässä tätä lukiessa, joten siinä mielessä tätä uskaltaa kyllä suositella.


message 23: by Desertorum (new)

Desertorum | 1157 comments Badgerlands: The Twilight World of Britain's Most Enigmatic Animal lukemiseen meni yllättävän kauan vaikka kirja ei ollut kovin pitkä.
Jostain syystä se ei kaikista odotuksista huolimatta ihan ollut niin hyvä kuin olin odottanut. Toivoin enemmän luontokuvausta ja kuvausta mäyrien elämästä. Mutta kirjassa kerrottiin mäyrien elämästä Englannissa läpi vuosisatojen (lähinnä niiden tappamisesta eri tavoin) ja viime vuosien poliittisesta väännöstä mäyrien ja nautatuberkuloosin välillä.
Näkökulmia oli ilahduttavan paljon ja aihen kyllä periaatteessa kiinnosti. Mutta silti koin jotkut pätkät hieman tylsiksi. Ja suurimman osan ihmisten teoista brutaaleista ja vaan ihan tyhmiksi.

Mutta luettu on ja 5 kirjaa olisi vielä jäljellä! Seuraavana syyslukemiseksi voisi sopia Myrskyluoto.


message 24: by Desertorum (new)

Desertorum | 1157 comments Oopperan kummitukseen päädyin sitten kuitenkin, ajatellen ehkä tätä kuukauden kauhuteemaa. Vaikka ei tämä kyllä kovin jännittävä mielestäni ollut. Tästä olisi kyllä voinut saada. Mutta jotenkin, onko se nyt sitten tämä viktoriaaninen tyyli vai mikä, tästä oli saatu aika tylsä vaikka potentiaalia oli. Ei oikein edennyt tasaisesti vaan oli aika epätasaista menoa. Lisäksi alusta ja lopusta olisi voinut vähän viilata. Yllätyksiä oli kuitenkin saatu mukaan; (view spoiler). Mutta tämä toki vaati sitä etten tosiaan tuntenut tarinaa aiemmin.


message 25: by Peony (new)

Peony (peony79) | 723 comments Mulle on vasta tuo Oopperan kummitus tullut mun kirjastoon noudettavaksi. Varasin sen jo joku aika sitten ja näin pitkään piti odotella. En varmaan ehdi lukea tässä kuussa enää..saa nähdä. Haen sen nyt viikonloppuna.


message 26: by Desertorum (new)

Desertorum | 1157 comments Peony wrote: "Mulle on vasta tuo Oopperan kummitus tullut mun kirjastoon noudettavaksi. Varasin sen jo joku aika sitten ja näin pitkään piti odotella. En varmaan ehdi lukea tässä kuussa enää..saa nähdä. Haen sen..."

Minulla meni tämän lukemiseen aika pitkään kun jotenkin aika usein meni joku muu kirja kiinnostavuudessa edelle. Onneksi yleensä kun pääsee tietyn pisteen ohi, alkaa tuntua siltä että on jo niin lähellä loppua, että lukee ahkerammin saadakseen sen loppuun. Tykkään kovasti Dumaksen kirjoista ja ajattelin että tämä voisi olla hieman samantyylinen mutta ei sitten kuitenkaan ollut. Mutta jään odottelemaan sinun ajatuksia kirjasta!


message 27: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1764 comments Mä olin joskus aloittanut Oopperan kummitusta, mutten jaksanut ekalla yrityksellä kovin pitkälle. Sit musikaalielokuvan nähtyäni luin kirjan sen innoittamana päivässä tai parissa. Pelkällään kirja ei siis oikein temmannut mukaansa.


message 28: by Desertorum (new)

Desertorum | 1157 comments Myrskyluoto on nyt luettu ja olihan se hyvä. Ajankuvaus oli jotenkin ihanaa ja karua. Surullinenkin tämä oli ja tuli pitkästä aikaa itkettyä kirjaa lukiessa. Olen vielä jotenkin niin kirjan pauloissa etten oikein osaa edes sanoa siitä mitään.

Kolme kirjaa vielä puuttuu tästä haasteesta, jotka kaikki ovat aika pitkiä. En siis elättele toiveita, että tämä välttämättä valmistuu mutta katsotaan kuinka pitkälle pääsen.


message 29: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1764 comments Jos mäkin saisin vaikka ensi vuonna tartuttua Myrskyluotoon...

Mullakin puuttuu tästä haasteesta vielä neljä kirjaa, mutta kyllä mä ne loppuun taistelen :D Kaksi on onneksi paraikaa kesken ja molemmat jo yli puolivälin, joten oikeasti alle kolme kirjaa jäljellä.

Jostain syystä suunnittelu on usein kivempaa kuin toteuttaminen. Oon katsonut jo vähän ensi vuoden haastekirjoja sillä silmällä, vaikka tällekin vuodelle olisi vielä reippaasti luettavaa...


message 30: by Desertorum (new)

Desertorum | 1157 comments Annamariah wrote: "Jos mäkin saisin vaikka ensi vuonna tartuttua Myrskyluotoon...

Mullakin puuttuu tästä haasteesta vielä neljä kirjaa, mutta kyllä mä ne loppuun taistelen :D Kaksi on onneksi paraikaa kesken ja mole..."


Kannattaa kyllä tarttua, tota luki mielestäni ihan nopeasti. Välillä tuli hiukan suvantovaiheita mutta ne ei kyllä itseä oikeastaan haitannut, kun oli mukava olla tuossa vanhanajan tunnelmassa. Aika hurskasta oli meno mutta tavallaan kuului ajankuvaan, joten se ei itseä edes hirveästi häirinnyt (minä kun olen hieman allerginen sellaiselle muuten).

Olen myös hiukan aloittanut jo tuota Heartstonea mutta siinäkin on yli 700 sivua (olen jättänyt nämä lyhyet tänne viimeiseksi ;) ) joten ei se ihan heti valmistu. Loppuun yritetään toki tämä saada mutta kun olisi vielä hieman muitakin kirjoja mitä pitäisi lukea...

Suunnittelu on kyllä aina niin hauskaa, mulla on jo ensi vuodelle tähän haasteeseen kirjat mietittynä mutta katsotaan pitääkö niitä muokata jos osa kirjoista siirtyy ensi vuodelle...


message 31: by Desertorum (new)

Desertorum | 1157 comments Heartstone tuli luettua eilen loppuun. Tämän kyllä luki nopeasti vaikka olikin yli 700 sivuinen järkäle. Ei mielestäni parhaita Sansomeita mitä olen lukenut mutta verrattuna moniin muihin kirjoihin ylipäätään, oli tämä hyvin kirjoitettu ja viihdyttävä. Ehkä tätä olisi voitu jopa hieman tiivistää.
Luulin tämän olleen viimeinen Shardlake-kirja mutta näitähän on vielä kaksi (viimeisin tältä vuodelta). Eipä tullut tämäkään sarja valmiiksi mutta onhan näitä mukava lukea.


message 32: by Desertorum (new)

Desertorum | 1157 comments Tämä alkaa olla taputeltuna; 10 kirjaa (joista yksi jäi kesken) tuli luettua ja noin 4500 sivua.
Viime vuonna luin helposti kaikki tämän haasteen kirjat, joten tänä vuonna tähän tuli valittua useampi sellainen teos, mihin on ollut jostain syystä vaikea tarttua. Tämä kyllä sitten näkyi hieman lopputuloksessa. Tosin osittain vaikutti se, että ajattelin saavani tämän jotenkin tehtyä läpi kuitenkin...mutta ei se kyllä onnistu jos ei aloita lukemaan niitä kirjoja. Jotenkin hieman yllätyin, että tuli näin kiire, enkä saanutkaan kaikkia luettua.

Yksi kirjoista on kesken mutta sitä en kyllä saa enää mitenkään valmiiksi tänään kun vielä on 300 sivua lukematta. Ja Little Life:n siirsin ensi vuoden haasteeseen.

Näiden kirjojen lisäksi luin kyllä omasta hyllystä muita kirjoja, joten määrällisesti on kyllä lukenut yli 12 kirjaa omasta hyllystä. Ehkä tämä sitten auttoi edes siinä, kun oli mielessä oman kirjahyllyn kirjat.


back to top