Suomalainen lukupiiri discussion

Rakastaja
This topic is about Rakastaja
23 views
Lukupiirikirjat > Marguerite Duras: Rakastaja

Comments Showing 1-5 of 5 (5 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (last edited Jan 01, 2018 08:00AM) (new) - rated it 4 stars

Tytti | 2539 comments Vuosi aloitetaan (kahden muun kirjan lisäksi) Margueriten Duras'n enemmän tai vähemmän omaelämäkerrallisella pienoisromaanilla Rakastaja, se voitti äänestyksen ylivoimaisesti saaden viisi ääntä seitsemästä (minut poislukien). Kirjahan sijoittuu 1930-luvulle ja silloiseen Ranskan Indokiinaan eli nykyiseen Vietnamiin ja Saigoniin, jossa Duras oli myös syntynyt. Kirja voitti myös ranskalaisen Goncourt-palkinnon ilmestymisvuonnaan 1984.

Duras kirjoitti kirjastaan myös toisinnon nimeltään Pohjoiskiinalainen rakastaja, ilmeisesti koska hän ei pitänyt ensimmäisestä kirjastaan tehdystä elokuvasta. Jos joku on mahdollisesti lukenut molemmat kirjat, niin olisi myös mielenkiintoista kuulla vertailuja (ja myös elokuvaan, jos joku on sen nähnyt).

Avaan myöhemmin keskusteluketjun ja taidan kokeilla tänä vuonna yhden spoilerillisen ketjun tapaa. Tässä ketjussa voi keskustella kirjasta sitä lukiessaan, muistaen tietenkin merkitä mahdolliset spoilerit tageilla.

Rakastaja (spoilereita)


message 2: by Tytti, The Head Honcho (last edited Jan 02, 2018 06:27AM) (new) - rated it 4 stars

Tytti | 2539 comments Kuten ehkä huomasitte, tein kirjalle keskusteluketjun.

Itse luin tämän jotain pari vuotta sitten ja muistelin tuossa, että kirjassa taidetaan muuttaa ja se sijoittuisi silloin kahteen eri maahan, joten se sopinee ainakin niihin kohtiin Helmet-haasteessa. Tämä voisi ehkä myös mennä lapsen näkökulmasta kirjoitetuksi kirjaksi ja mielestäni se käsitteli myös vanhemmuutta. Kouluakin kirjassa käytiin, tai ainakin oli tarkoitus käydä, päähenkilöhän oli teini-ikäinen.

Muuten kirja taisi minusta olla aika erilainen odotuksiini nähden, joten on mielenkiintoista kuulla teidän mielipiteitänne. Elokuvankin olen mielestäni nähnyt, ja luulen, että se on ollut osasyynä odotuksilleni. Jotenkin minulle kuitenkin jäi lopulta aivan eri asiat ja teemat mieleen kirjasta kuin olisin luullut ennen lukemista.


message 3: by Terhi, Apukäsi (new) - added it

Terhi Naukkarinen  | 681 comments Meillä on selkeästi joku joka piilottaa kirjojani. Aloitin Rakastajan viikonloppuna, mutta nyt sitä ei löydy mistään... Onkohan syyllinen mies vai lapset?


message 4: by Tytti, The Head Honcho (new) - rated it 4 stars

Tytti | 2539 comments Molemmille voin kyllä löytää hyviä motiiveja sellaiseen tekoon.


message 5: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new) - rated it 2 stars

Annamariah | 1745 comments Sain tänään lopultakin varaukseni kirjastosta, joten voisin yrittää lukea tämän iltasaduksi.


back to top