Verbeelding Bookclub discussion

Het wordt spectaculair. Beloofd.
This topic is about Het wordt spectaculair. Beloofd.
109 views
2017: Boek van de maand > November boek

Comments Showing 1-21 of 21 (21 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

Dorien | 263 comments Met ruime voorsprong werd Het wordt spectaculair. Beloofd van Zita Theunynck gekozen als het boek van de maand november. De auteur heeft trouwens samen met haar zus deze blog: http://emoshit.be/. Nog 9 dagen dus om het boek te kopen (al de 4e druk in de winkel) of te ontlenen/reserveren in de bib, terwijl we ondertussen verder het oktoberboek lezen/bespreken ;-). Veel leesplezier!


Sofie Dhoore | 176 comments Weet je toevallig voor welke puntjes het kan tellen? :)


Dorien | 263 comments Loesje wrote: "Weet je toevallig voor welke puntjes het kan tellen? :)"

Zeker voor 7. Een boek gepubliceerd in 2017
Voor 4. Een boek geschreven door iemand die jonger is dan jij: ik heb geen exacte leeftijd gevonden, maar volgens mij een stuk jonger dan de grens van 35 jaar die ik genomen heb om te spreken van een jonge auteur.
Misschien ook voor 13. Een boek met een illustratie op de cover (maar het kan ook een cover op basis van een foto zijn)
16. Een boek over reizen of waarin een reis een belangrijke rol speelt (roadtrip, wandeltocht,…): geen hoofdthema, maar ik zou het boek daarvoor ook durven laten meetellen
Misschien 24. Een boek uit de bibliotheek?

Succes!


Annelies H (levelieze) | 14 comments Bij mij was dit een oktoberboek maar wat een aanrader!


message 5: by Kendy (new)

Kendy (greensweatherweather) | 33 comments Hoi,
Ik had gezien dat tijdens het festival van gelijkheid er ook een boek panel was over dit boek. Misschien leuk om naartoe te gaan voor degene die het boek lezen? :)

http://www.festivalgelijkheid.be/prog...


Dorien | 263 comments Net ontdekt: de auteur signeert vandaag van 12 tot 13 uur haar boek in De Standaardboekhandel Leuven (Rector De Somerplein).


Dorien | 263 comments Greensweatherweather wrote: "Hoi,
Ik had gezien dat tijdens het festival van gelijkheid er ook een boek panel was over dit boek. Misschien leuk om naartoe te gaan voor degene die het boek lezen? :)

http://www.festivalgelijkh..."


Bedankt voor de tip!


Laurence | 263 comments Gisteren uitgelezen, en het is inderdaad een mooi, leuk en vlot geschreven boek, dat ik graag gelezen heb. Voor mochten er mensen zijn die twijfelen: het leest erg snel. (Dus niet twijfelen :) )

Enige puntje van kritiek was dat ik -hoewel ik het wel graag lees hoor- Anna een wat clichématig personage vind, dat je ook wel vaak tegenkomt in indie-films. Zo iemand die gekke dingen zegt/vraagt en onverwachte dingen doet, en rarara, daar wordt de ander dan verliefd op. Terwijl ik nog nooit zo iemand in't echt tegengekomen ben. Maar ik ben hier op Goodreads precies de enige die dat vindt, dus het zal wel aan mij liggen ;)

Ik ben wel erg benieuwd naar Zita's volgende boek, of ze bij dezelfde thematiek blijft of meer kan dan dit.


Gwyllion | 165 comments Ja helemaal mee eens! Boek leest vlot, maar ook ik vond het personage van Anna wat ongeloofwaardig ofzo. Misschien ben ik daar gewoon te nuchter voor. Verder vond ik het boek ook wel veel herkenbare en grappige momenten hebben en origineel geschreven ook!


Becky | 323 comments Net uitgelezen!
Ik heb het graag gelezen, maar ben niet omvergeblazen (dus wat mij betreft: ik miste toch wel iets om het spectaculair te vinden)

@Laurence: je bent niet de enige, ik had bij Anna ook een déjà-vu-gevoel, alsof ze zo uit een filmscript is gestapt (ik moest bij momenten denken aan het sfeertje in "Eternal Sunshine of a spotless mind", maar het is zeker tien jaar geleden dat ik die film zag, dus ik kan er compleet naast zitten)

Wat ik miste: meer verhaal rond het verhaal, de diepte meer uitgediept... of ben ik te verwend als lezer? - of te kritisch, kan ook ;-)
Een voorbeeldje: op één van de eerste bladzijden is er een verwijzing naar Ishiguro, daarna komt de lezer te weten dat beide hoofdpersonages Engelse taalkunde studeren. Waarom wordt dit even aangestipt en er verder niets mee gedaan? Ik zou het super gevonden hebben als de personages heelder gesprekken zouden voeren over Engelse literatuur en bleef eerlijk gezegd nogal op mijn honger zitten (ach, ja).

Wat wél frappant is, is dat "Never let me go" hier bij mij klaarligt als volgende boek (en dat was al zo vòòr ik aan dit boek begon!). Zulke toevalligheden vind ik geweldig.
De komende uren ga je mij dus niet meer horen, dan ben ik verdiept in Ishiguro ;-)


Gwyllion | 165 comments Ishiguro is fantastisch, veel plezier :)


Sofie Dhoore | 176 comments Helaas uitgeleend in de bib :( ik ga het reserveren


Jessica | 60 comments Ik ben er eindelijk in begonnen. Ik ben benieuwd :)


Dorien | 263 comments Vrij gelijklopende meningen deze maand. Ik las het in augustus en schreef er toen deze bespreking over: https://www.goodreads.com/review/show...

@Laurence: ik kende het begrip 'manic pixie dream girl' nog niet, maar ik kan mij wel vinden in jouw omschrijving.


Mikita Romero | 44 comments Heerlijk boek! Ik sluit mij volledig aan bij de vorige reviews. Het personage Anna kon iets beter worden uitgewerkt. Ik vond de brieven als rode draad heel origineel. Ze 2x lezen vond ik net leuker met alle nieuwe achtergrond info in je achterhoofd. Ik ben fan van Het gedichtje over puinhopen.


message 16: by Nele (new) - added it

Nele Fraeyman | 55 comments Ik vond er niets spectaculair of memorabel. Maar ik moet toegeven dat ik momenteel niet in de stemming ben voor overdramatische liefdesverhalen.


message 17: by Sara (new) - rated it 3 stars

Sara (degroenekeuken) | 84 comments Ik ben een beetje teleurgesteld, ik had ergens zoveel meer verwacht, iets spectaculair misschien. (view spoiler)
Wat wel? Héél mooi geschreven! Echt, zo'n boek waar ik zinnetjes in wou aanduiden en voor altijd onthouden. Er zitten trouwens ook echt goede stukken in het verhaal, maar ik bleef uiteindelijk op mijn honger zitten (misschien ook door het korte stuk vanuit Anna's perspectief).

Wat betreft het clichématige karakter van Anna, daar kan ik mij ook in vinden. Soms leek ze een beetje een samenraapsel van een paar (te) gekke vriendinnen.


Laurence | 263 comments Inderdaad Sara, ik vond het ook een vreemde keuze dat het einde al in het begin van het boek weggegeven wordt. Haalt toch wat de spanning eruit, aangezien je al weet hoe het afloopt (alleen niet precies hoe).


Greet | 20 comments Voor mij werd 'het wordt spectaculair, beloofd' een decemberboek. Ik kan mij wel vinden in de meeste opmerkingen hier: ook ik heb het graag gelezen, maar vond het personage van Anna ook wat te cliché. Ik denk dat ik het boek als twintiger veel liever zou gelezen hebben dan nu, als veertiger. Het feit dat het einde al voor een deel bij het begin wordt verteld vond ik dan weer wel leuk. Het zorgde ervoor dat ik net meer benieuwd was naar de rest.


Elisse | 110 comments Ik moet mij grotendeels aansluiten bij jullie (ik las het boek pas uit want kreeg het voor kerst cadeau), maar ik vond het zoooo mooi geschreven, dat ik daar door kon kijken en het toch een prachtig boek vond. Verhaal, en vooral het einde dan, blijft inderdaad een beetje dunnetjes achter.


Cindy | 157 comments Het boek was pas in januari beschikbaar in onze bib, dus met vertraging "meegelezen". Door vorige reacties waren mijn verwachtingen niet zo hoog en dus werd het toch aangename verrassing. Ik kan me volledig vinden in bovenstaande opmerkingen, maar ik heb er me precies minder aan geërgerd. En tja, dat einde... ik onthou liever de brieven :-)


back to top