Thriller fans discussion

38 views
Alles betreft de groep > Brainstorm 2018

Comments Showing 1-24 of 24 (24 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Yv (new)

Yv (yv87) 2018??? Ja echt! Het lijkt nog zo ver weg, maar over tweeënhalve maand is het alweer zo ver.

Graag willen we een beetje peilen waar de interesses liggen? De buddyread afgelopen keer leek geslaagd, zien jullie het bijvoorbeeld zitten om dit een aantal keer per jaar te doen?

Ook is er geopperd om een readalong te doen, maar in hoeverre zien jullie dit zitten met thrillers? Kan me goed voorstellen dat dat een lastig genre is, omdat ik er dus ook zo eentje ben die bij spannende stukken het boek niet meer weg kan leggen. Maar wie weet zijn er nog andere ideeën waar we helemaal niet aan hebben gedacht?

Of misschien een leesclub bij een maandboek gooien, dat we een paar pittige vragen ervoor bedenken?

Of... of...?

Dus hebben jullie nog iets leuks wat jullie graag terug zouden willen zien hier bij Thriller Fans: dit is je kans :D! Shout!


message 2: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Het zou leuk zijn als de serie doorgaat. De huidige of anders een nieuwe.

Wat vragen is wel leuk om discussie op te wekken. Maar dan het liefst als iedereen het boek uit heeft om spoilers te voorkomen.


message 3: by Yv (new)

Yv (yv87) De serie van Lackberg zetten we sowieso door, met dan elke maand 1 vervolgdeel van de reeks. Dus minimaal t/m juni volgend jaar zitten jullie aan Hedstrom vast :P.
Daar nog een vraag over trouwens: de reeks heeft 1 tussenboek (deel 4,5 - 160 pagina's), genaamd Sneeuwstorm en amandelgeur. Ligt de voorkeur bij dit boek gewoon in een aparte maand te lezen of bij een ander deel van de reeks in dezelfde maand (bij boek 4 of 5 dan)?

Het maandboek van deze maand is ook een reeks (trilogie), denk dat we daar over moeten stemmen of we die ook nog willen doorlezen. Of maandboeken dat reeksen zijn gewoon door laten lopen? Met dan de kans dat er op een gegeven moment wel aardig wat verschillende topics kunnen gaan lopen natuurlijk...?

En dan natuurlijk elke maand gewoon een nieuwe nominatie + stemronde.

De vragen in een maandboek-topic zijn absoluut te doen, alleen is het wat lastiger om te kijken wanneer iedereen de boeken uit heeft. Niet iedereen is natuurlijk in de gelegenheid om meteen op de 1e/5e/10e van de maand te beginnen. Wat wel kan, is bijvoorbeeld de gelegenheid geven om t/m (bijv!!) de 15e/20ste te kunnen lezen en dan wat discussievragen in het topic te gooien?


message 4: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik zou bepaalde vervolgen alleen doen als er genoeg animo voor is.

Wat betreft vragen is een datum stellen denk ik wel een goed idee. Dan kan iedereen zelf kijken of die er aan mee wil doen of niet en je bijvoorbeeld het topic beter kunt vermijden.


message 5: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Ik heb een aantal polls geopend zodat we een beetje in kaart kunnen brengen hoe de meningen verdeeld zijn. Je kunt hier stemmen.

Als je commentaar of aanvulling hebt op een vraag mag je dat hier achter laten in de reacties. Liever niet reageren onder de poll zelf, anders wordt het namelijk een beetje chaotisch.


message 6: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments @ Yv, wat betreft deel 4,5.. volgens mij is het echt een boek met andere hoofdpersonages of niet? Is daar überhaupt animo voor? Misschien kunnen we hem beter bij het topic voor boek 4 instoppen?


message 7: by Nathalie (new)

Nathalie Vercammen | 26 comments Misschien een landen of continenten uitdaging. Een thriller uit een specifiek land of continent kiezen om te lezen.


message 8: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Oh dat klinkt wel leuk ja! Samen op wereldreis haha


message 9: by Jennifer (new)

Jennifer | 298 comments Mod
Wereldreis klinkt heeeel erg leuk! Lijkt me super tof idee. Misschien kunnen we dat ook gebruiken om maandboeken te nomineren??
Poll ingevuld.. alles op Ja! Hahaha


message 10: by Yv (new)

Yv (yv87) Wereldreis is dit jaar wel de challenge bij Hebban. Weet niet of dat problemen op kan leveren?

Ik doe er aan mee maar het is echt nog pittig om de landen vol te krijgen! Vooral omdat mijn favo leesvoer zich vaak in UK en USA afspeelt haha.

Ik heb geen idee Tamara! Als ik zo de omschrijving leest lijkt het inderdaad wel over andere personages te gaan. Maar dan is het best vreemd dat het een tussenboek genoemd wordt, dan had het beter een standalone kunnen zijn?


message 11: by Yv (new)

Yv (yv87) Hoe kijken jullie tegen YA thrillers aan?


message 12: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Een wereldreis is voor mij ook niets. Al is het wel een leuk idee. YA thrillers vind ik wel leuk.


message 13: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Volgens mij gaat deel 4,5 over een personage dat ook een rol heeft in de andere boeken.


message 14: by Sanne (new)

Sanne Elgershuizen YA thrillers lijken mij leuk!


message 15: by Bryndís (last edited Oct 20, 2017 06:34AM) (new)

Bryndís Ik hou niet van YA.
YA thrillers lijken me helemaal niks, veel te bang dat het dan nog minder eng wordt (ik vind veel thrillers al zo mild)
((hoewel Verblind wel een van de beste (onvoorspelbare) thrillers is die ik heb gelezen, toen in ieder geval)))


message 16: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Heeft er iemand nog echt een totaal ander idee? We staan open voor alle opties! :)


message 17: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik kan echt niets verzinnen. Ik vind het landen idee wel leuk.


message 18: by Hannie (new)

Hannie | 56 comments Ik heb niet echt een nieuw idee, maar wel wat vragen/opmerkingen.
Ik doe niet mee met de Hedstromserie; ik had het eerste boek al gelezen en was er niet weg van. Verder vroeg ik me af of het eventueel de bedoeling was om èn als apart item een serie te lezen (voor degenen die al begonnen zijn dus de Hedstromserie) en dan ook eventueel nog als maandboek een boek uit een serie te doen. Dat lijkt me namelijk niet zo handig, want als je aan eentje al niet mee wil doen zoals ik en je hebt bv. de andere serie al gelezen of je bent toevallig ook niet geïnteresseerd in die serie, dan kan je dus niet meedoen. Niet handig dus en het lijkt mij dus fijner om apart een serie te doen zoals nu en als maandboek niet een deel van een serie maar een los boek of wel een boek uit een serie dat ook makkelijk als los boek gelezen kan worden. Oei... snapt iemand mij nog ?
Ik ben ook aangesloten bij een andere club en daar is vaak ook nog een alternatief maandboek, dus dan kan je kiezen of beide lezen. Is dat een idee ? Een alternatief boek zou dan bv. een boek kunnen zijn dat eerder nèt geen maandboek is geworden.
Verder is het mij niet zo duidelijk wat een readalong is. Heb het waarschijnlijk wel ergens gelezen, maar kan het niet meer terugvinden. Als iemand het nog even uit wil leggen, heel graag.
Bedankt alvast.


message 19: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments @ Hannie: Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt, dus ik zal even uitleggen hoe wij het voor ogen hebben, misschien dat je mij wel begrijpt haha.
We hebben elke maand 1 maandboek. Stel dat dit een deel 1 van een serie is, zoals deze maand het geval is van koekoeksjong, dan komt er aan het einde van de maand een poll om te kijken of er genoeg animo is om ook deel 2 samen te lezen. Deze poll staat ondertussen online.
Daarnaast hebben we nu de Patrik Hedstrom serie. Ook van deze serie is nu een poll om te kijken of er genoeg liefhebbers zijn voor het tweede deel.
En aangezien we elke maand een maandboek hebben, is er nu ook weer een nieuw nominatietopic voor het maandboek van november. Als je dus niet geïnteresseerd bent in de series zoals jij, dan is het maandboek altijd nog een optie.
Het zou dus kunnen dat we in november 3 boeken hebben om te lezen. Klinkt misschien als veel, maar zoals jij al zei: niet iedereen wil alle boeken meelezen.

Een readalong is een beetje hetzelfde idee als een maandboek, alleen maken we bij dit boek een schema. Bijv. op dag 1 H1 tm H4 lezen, dag 2 H5 tm H9.. etc. Zo kunnen we elke dag praten over wat er in die hoofdstukken gebeurd is en hoe wij verwachten dat het verder gaat bijvoorbeeld. Alleen is dit bij een thriller misschien een beetje lastig. Stel je voor dat H9 heeel spannend is en eindigt met een cliffhanger, dan kan ik me voorstellen dat je direct verder wil met H10.

Begrijp je zo een beetje wat onze bedoeling is?


message 20: by Yv (new)

Yv (yv87) Ondanks dat ik graag doorlees met een spannend boek omdat ik wil weten hoe het zit, ga ik zeker eens een readalong meedoen. Denk dat stoppen op spannende stukken juist hele leuke speculaties en discussies op kan gaan brengen :D.


message 21: by Hannie (last edited Oct 22, 2017 01:46AM) (new)

Hannie | 56 comments @Tamara: bedankt voor je uitgebreide antwoord. Nu begrijp ik het gelukkig wel. Het was me even ontgaan dat Koekoeksjong ook het eerste boek van een serie was. Ik heb het ook (nog) niet gelezen, maar mocht het 2e boek nu gekozen worden, dan ga ik dat zeker nog even inhalen.
Een readalong meedoen weet ik nog niet. Ik ben bang dat ik me niet zo goed kan inhouden als het spannend wordt, maar proberen kan altijd natuurlijk.
Overigens had ik voor het eerst in jaren deze week een leesdipje, maar daar vond ik toevallig iets op: Niet voor tere zieltjes, echt aan te raden, zeker voor mensen die een dipje hebben.


message 22: by Nina (new)

Nina | 222 comments hey! we hebben eerder met deze groep Meisje in het ijs gelezen. inmiddels is ook het tweede deel van deze serie uit en ik vroeg me af of er dan ook belangstelling is om het tweede deel met de groep te lezen? Je mag namelijk alleen het eerste deel nomineren als maandboek, dus helaas kan ik stalker in de nacht niet nomineren als maandboek voor september..


message 23: by Fransinda (new)

Fransinda Geers | 269 comments Mod
Goed idee Nina! We hebben gelijk even een poll aangemaakt. Om dit boek in september ook te lezen met de groep!


message 24: by Nina (new)

Nina | 222 comments Super!


back to top