Knjigom u glavu discussion

76 views
Knjiški lonac > #5 - Grešno zadovoljstvo

Comments Showing 1-7 of 7 (7 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Jelena, Moderator (new)

Jelena | 831 comments Mod
Dragi svi,

pretpostavljam da smo se do sada svi vratili sa odmora i da ponovo kreću uobičajene obaveze. U to ime - jer ponovo kreće svakodnevica, jer dolazi period ušuškavanja i toplih napitaka i jer je jesen moje omiljeno godišnje doba - hajde da si priuštimo neki guilty pleasure.

Odaberite neko svoje književno grešno zadovoljstvo, nešto što nema naročitu vrednost ali jako uživate u tome, i podelite sa nama šta vas zabavlja i uveseljava i pričinjava vam uzbuđenje i zadovoljstvo. A da nije ni sofisticirano ni naročito pametno ni zahtevno :)


message 2: by [deleted user] (new)

Neka bude "Gospa od Badema" Marine Fiorato. Apsolutna melodrama, dosta patetike, ali sam uživao i baš se opustio uz nju. Pročitajte ali ne očekujte previše ili ne znam kako kvalitetnu istorijsku podlogu. :) Dosta je deskriptivna, dijalozi su malo slabiji, ali sve u svemu - dinamično je, pitko, lepo napisano, a autorka ima dobar osećaj za prostor koji opisuje. Preporuka.


message 3: by Jelena (new)

Jelena (jezic) | 11 comments Dodje meni tako nekad da presecem sa nekim ljubicem. Na primer Punk 57
Dirty <3 (O.o) :)


message 4: by Dahlia (new)

Dahlia | 558 comments Dan Brown. Upravo citam Origin. Dan Brown sigurno nece dobiti Nobela, o stilu pisanja da ne govorim, ali volim se malo odmoriti uz njegove knjige iako su sve na isti kalup. Sigurno necu nista posebno nauciti iz nje, ali cu upoznati neka umjetnicka djela, otvorit ce mi se apetit za putovanja u spomenuta mjesta, a mozda i pretrazim sve lokacije i zgrade na google maps. Uglavnom, uzivam u njima iako znam da nemaju neku posebnu vrijednost. Bitno mi je dobro se zabaviti.


message 5: by Jelena, Moderator (new)

Jelena | 831 comments Mod
Za ovo što Dahlia kaže - nećeš ništa naučiti i o stilu da i ne govorimo, ali se divno zabavljaš - meni nema ničeg dražeg od onih starih space opera ili superherojskih stripova, tamo nedge iz pedesetih recimo, kad su bili na vrhuncu. Skroz jednostavni i plitki likovi, jednostavna priča, nesalomivi junak i negativac s izvijenom obrvom, jarke boje, obično odlična kompozicija panela, bombastičan rasplet, strip koji ne pokušava da bude išta pametniji nego što jeste, genijalni dijalozi i svi su krilati, rogati i nose gaće preko helanki. E ja uz takve čarobne, savršene, raspojasane treščine budem sretna kao svinja u blatu :D
Nedavno sam dobila na poklon jedan takav strip i zaljubila se na prvi pogled (Captain Berlin #1), pa sad samo razmišljam da li da ga slistim odjednom kao porodično pakovanje sladoleda ili da čitam polako priču po priču...


message 6: by Dahlia (new)

Dahlia | 558 comments Jelena wrote: "strip koji ne pokušava da bude išta pametniji nego što jeste"
E, u tome je bit. Nema nista gore od knjiga koje se pokusavaju prodati kao nesto sto nisu ili da su bolje nego sto jesu. Kada puno ne ocekujes od knjige, lijepo se i iznenadis i nasmijes nekim stvarima. :)


message 7: by artu (new)

artu | 107 comments Kao ljubitelj Indiane Jones, jedno od mojih gresnih knjizevnih zadovoljstava su knjige prepune avanture, arheologije.. pa kako ih ne citam bas cesto tako sam iskoristila ovaj zadatak da se podsjetim osjecaja koje izazivaju u meni i zasto su mi (i da li su i dalje) interesantne..
Najvise me zabavlja masta autora, koliko daleko mogu otici na osnovu nekih istorijskih ili arheoloskih saznanja, a da se ja licno ne moram zapitati da li je to istina ili ne..
Jedna knjiga me je posebno dozivala sa police u biblioteci, pa je ispalo da je odlican izbor za ovu temu - https://www.goodreads.com/book/show/2..., a kako sam ovih mjeseci jednu knjigu citala doma, a drugu na plazi, ispalo je da je i ona isto triler - https://www.goodreads.com/book/show/2.... S obzirom da su teme slicne, bilo mi je ponekad tesko sjetit se sto je iz koje knjige, koji su likovi.. :-/
Zanimljivost je i da su oba pisca Irci. Al ova druga mi se mnogo vise svidjela. Pisac je inace bio bankar na Bliskom istoku, tako da je prica dosta potkrepljena..

Sad razmisljam sto dalje citati, a da se uklapa u ove male zadatke ;-) ili krenuti sa knjigom koju sam neocekivano dobila na poklon - The Post Office Girl... Pitanje je sad..


back to top