Suomalainen lukupiiri discussion

Puhdistus
This topic is about Puhdistus
16 views
Kirjakeskustelut > Puhdistus (koko kirja)

Comments Showing 1-7 of 7 (7 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (new) - rated it 4 stars

Tytti | 2539 comments Täällä voitte puhua kärpäsistä ja salaisuuksista.


message 2: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new) - rated it 3 stars

Annamariah | 1745 comments Mua jäi kyllä häiritsemään tuo Aliiden pakkomielle Hansiin. Vaikka kuinka kokisi teini-ikäisenä lapsena kaiken mullistavan, kiihkeän ensirakkauden (johonkin saavuttamattomaan henkilöön), normaali ihminen kasvaa siitä ylitse eikä jää hautomaan vastakaiutta jäävää tunnetta vuosikymmeniksi ja anna sen myrkyttää koko elämäänsä.

Toinen ihmetyksen aihe on se, etteikö Hansin raato muka alkanut haista siellä talon alla? o_O Tuskin Aliide sitä kovin hyvin oli saanut haudattua, jos kerran komeron lattialaudat auki repimällä hän pääsisi "omassa talossa oman Hansin viereen"...


message 3: by Tytti, The Head Honcho (new) - rated it 4 stars

Tytti | 2539 comments Sitä ei kyllä oikein selitetty minusta, luin kirjan myös niin pitkällä aikavälillä, ettei minulle oikein jäänyt edes mahdollisia vihjeitä asiasta mieleen. Olisiko mahdollista, että Aliiden nuoruus olisi jotenkin jäänyt kesken sodan takia, kuten se oikeastaan jäikin (vähän kuin Vironkin), ja hän tarttui mielessään siihen sotaa edeltäneeseen aikaan eikä enää päästänyt irti, eikä näin ollen kasvanut koskaan henkisesti aikuiseksi? Se jäi sellaiseksi ihannoiduksi ajaksi, kuten Hanskin. Varsinkin jos hänet vielä raiskattiin, niin hän ikäänkuin pakeni siihen aikaan ja siihen kuului silloin myös ihastus Hansiin.

Mä en oikein koskaan pysynyt kärryillä sen Hansin kanssa, muistaakseni, johtui ehkä tauoista lukemisessa, joten tuo ei tullut mieleen. Ehkä mä toivon, että hänet olisi kuitenkin haudattu tarpeeksi hyvin...


Noora | 873 comments Olen lukenut kirjan sen verran kauan aikaa sitten, että siinä vaiheessa en valitettavasti kirjoittanut vielä lukupäiväkirjaa lukemistani kirjoista. Meinasin muistiinpanoni lukaista, että olisin voinut tänne jotain järkevää kommentoida, mutta ei sitten kommentoida mitään spesifiä. Muutakuin että tykkäsin Puhdistuksesta paljon, mutta vielä enemmän tykkäsin Kun kyyhkyset katosivat. ;)


message 5: by Tytti, The Head Honcho (new) - rated it 4 stars

Tytti | 2539 comments Taidat olla vähemmistössä, Noora, kun olet tuota mieltä, tosin saattaisin olla samaa mieltä, jos saisin lukuintoni takaisin ja uskaltaisin Kyyhkysten pariin. Helmetistä ei voi vielä tietää, mutta Kyyhkyset sopisi ehkä pariinkin Popsugarin erityisempään kohtaan, "a book about a villain or antihero" ja eikös myös (view spoiler). En tiedä, onko tuon jälkimmäisen tarkoitus olla yllätys, vai onko asia edes niin.


Lumissa | 787 comments Minä voin liittyä myös siihen Kyyhkysiä enemmän arvostavaan vähemmistöön, siinä näkökulma oli minusta selväsi kiinnostavampi. Ei Puhdistuskaan huono ollut, vankkaa keskitasoa minun kirjoissani.

Oksasen Viro-sarjasta eniten ehkä kuitenkin pidin Stalinin lehmistä, siinä asetelma (naiseus ja virolainen nainen Suomessa) oli vielä kahta myöhempää teosta parempi. Stalinin lehmien suurin vika oli ehkä siinä, että tarinassa oli jo häiritsevän paljon Sonja O:ta. Ei sinänsä huono valinta, jos jotain pitää kopioida, mutta ehkä liikaa yhtäläisyyttä kuitenkin.


message 7: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new) - rated it 3 stars

Annamariah | 1745 comments Sonja O. kävi täällä ei kyllä ollut mun kirja (odottelen keskusteluketjun aukeamista, että pääsen kommentoimaan :D), joten voinko sen perusteella olettaa, etten tykkäisi myöskään Stalinin lehmistä? Ajattelin lukea Kun kyyhkyset katosivat vaikka joskus ensi vuonna kun kerkiän, koska yritän saada välistä jääneet lukupiirikirjat luettua jossain välissä.


back to top