Verbeelding Bookclub discussion

Toen David zijn stem verloor
This topic is about Toen David zijn stem verloor
67 views
2017: Boek van de maand > Oktober boek

Comments Showing 1-10 of 10 (10 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

trijnewijn | 24 comments Hey allemaal

Toen David zijn stem verloor, van Judith Vanistendael was de duidelijke winnaar van de poll.

Ik wens jullie veel leesplezier. Hopelijk vind je het een goeike!


Becky | 323 comments Ik vond het een goeike :)
De beleving vanuit de verschillende personages wordt zo goed weergegeven! Zo voelde ik vanuit het standpunt van Paula echt de pijn en ontreddering, heel rauw soms, terwijl de blik van Tamar me juist vertederde, omdat daarin ook iets sprookjesachtigs (zeemeermin) en fantasierijks (ziel in een potje) zit.

Helemaal geweldig vond ik de locatie waar het verhaal zich grotendeels afspeelt: Berlijn (hartjes!): den Alex (Fernsehturm), het kruispunt aan Frankfurter Tor, gele brievenbussen... ( *zucht* , ik heb duidelijk wat Berlijn-weh)


Laurence | 263 comments Het is inderdaad een prachtig boek. Prachtig getekend, en bijzonder aangrijpend. Vooral het deel vanuit Paula's standpunt vond ik sterk. 4.5 sterren, net geen vijf omdat het precies zo snel voorbij was :(


message 4: by Haaike (new)

Haaike | 398 comments Mod
Ik las het al en herinner mij dat ik er heel erg van onder de indruk was. Misschien eind oktober wanneer ik in België toch eens piepen in de bib of ze het daar hebben voor een herlezing :-)


message 5: by Dorien (new) - added it

Dorien | 262 comments Ik ga onrechtstreeks meedoen met het boek van deze maand door Fables, Vol. 1: Legends in Exile te lezen en zo toch het thema te volgen.


Kendy (greensweatherweather) | 33 comments Vanaf dat ie beschikbaar is in de bib, lees ik hem. Ik ben heel benieuwd!


Sara (degroenekeuken) | 84 comments Wauw, echt...
Ik vond het heel ontroerend, mooi verteld, mooi getekend.
Ik zou het nooit gelezen hebben, moest het niet het boek van de maand geweest zijn, dus bedankt!


message 8: by Shira (last edited Oct 21, 2017 08:45AM) (new) - added it

Shira | 22 comments Ik vond het ook mooi :) - maar niet heel bijzonder. Dat klinkt wat ehm, hard denk ik, zeker gezien het onderwerp. Het raakte me wel echt en ik vindt het een heel mooie tekenstijl. Toch ontbreekt er iets voor mij en kom ik er langzamerhand een beetje achter dat ik niet zo groot fan ben van graphic novels, helaas (dus het ligt niet echt aan de kwaliteit van het boek denk ik). En toch geef ik nog niet op ;).


Cindy | 157 comments Het boek stond al op mijn tbr lijst maar ik ging het onderwerp uit de weg. Nu had ik wel goed reden om het te lezen en blij dat ik het gedaan heb. Zo mooi, zo raak en jammer genoeg zo herkenbaar... Een pijnlijk mooi boek, maar zeker ook troostend!


Mikita Romero | 44 comments Ik las mijn eerste 2 graphic novels deze maand: Toen david zijn stem verloor en de chninkel. Leuk om iets nieuws te proberen maar toch niet mijn stijl. Ik geniet net van woorden ipv tekeningen merkte ik.


back to top