Books Ever After discussion

Red Queen (Red Queen, #1)
This topic is about Red Queen
75 views
Oktober 2017 > Red Queen - Maandboek oktober 2017

Comments Showing 1-50 of 56 (56 new)    post a comment »
« previous 1

message 1: by Priss (new)

Priss (lisz) | 1357 comments Mod
Na vele nominaties, is hij het deze maand eindelijk geworden... Het maandboek van de maand oktober is Red Queen (Rode koningin)!

In de wereld van de zeventienjarige Mare Berrens hebben mensen zilver of rood bloed. Mare en haar familie zijn geboren als lage Roden, voorbestemd om de elite van Zilveren te bedienen. Bovendien bezitten de Zilveren bovennatuurlijke krachten, waardoor ze zo sterk zijn als goden. Als haar beste vriend in het leger moet gaan dienen zet Mare alles op alles om zijn vrijheid terug te winnen. Het lukt Mare om toegang te krijgen tot het koninklijk paleis, waar ze oog in oog komt te staan met de koning. Hij ontdekt bij Mare een verborgen gave – een kracht waarover ze niet had kunnen beschikken – haar bloed is immers rood…

Lees jij mee?


message 2: by Caroline (new) - added it

Caroline (caroa) | 123 comments Ik lees mee!


message 3: by Valerie (new)

Valerie (valeriemeij) | 98 comments Ik sla deze over, tenzij reacties lovend zijn. Dan haak ik later aan.


Anne-Marie Ik doe mee: heb hem gisteren in huis gehaald.


Annemieke / A Dance with Books (adancewithbooks) Ik lees mee, want hij staat in de kast (,maar waarom weet ik echt niet). Maar eerlijk gezegd heb ik er weinig goede hoop voor. Misschien wordt ik toch verrast. In ieder geval een goede reden nu om hem eindelijk eens te lezen.


Elke (elkeeea) | 1068 comments Ik lees niet mee, ik heb m de vorige keer al meegelezen.


Esther | 770 comments Mod
Ik lees hem mee, heb hem al eens gelezen samen met Zwaantina, maar ik wil hem graag herlezen om een review voor mijn blog te schrijven! :)


Ilse (blondamsterdam) | 182 comments Ik lees ook mee! Wil hem graag herlezen aangezien ik deel 2 vrijwel helemaal ben vergeten en deel 3 al in de kast heb liggen :)


message 9: by [deleted user] (new)

Ik ga ook proberen mee te lezen!


message 10: by Nina (new)

Nina | 312 comments Ik wacht de reacties nog even af. Wie weet dat ik hem dan later in de maand ga lezen.


Marieke | Marieke's Books | 509 comments Ik wacht ook de reacties nog even af. Ik heb al zoveel andere boeken die ik in oktober wil lezen


Pinkpopprincess | 17 comments Ik lees mee!


message 13: by Sanne (new)

Sanne Elgershuizen | 147 comments Heb hem gereserveerd. Hoop dat hij mij lukt naast de buddyread. Maar ben wel benieuwd naar dit boek! Heb het gereserveerd bij de bieb.


Samantha (samanthadelaat) | 1458 comments Mod
Ik lees hem niet mee, heb hem al gelezen.
Fijn voor jullie dat hij er eindelijk doorheen is en fijn voor ons aangezien we zo weer een frisse en vernieuwde poll tegemoet gaan: win - win!


message 15: by Arjen (new)

Arjen (grawl) | 43 comments Ik heb nu teveel boeken die ik tegelijk "moet" lezen, dus ik sla over.


Laura (laurameijberg) | 529 comments Ik ga proberen mee te lezen!


message 17: by Iris (new) - rated it 4 stars

Iris (irislovesreading) Finally, heb er zin in haha


message 18: by Ilse (new) - rated it 5 stars

Ilse (blondamsterdam) | 182 comments Komt er een planning of leest iedereen op zijn eigen tempo?


Marieke | Marieke's Books | 509 comments @Ilse Het maandboek lezen we op ons eigen tempo. Je kunt alles hier bespreken, maar spoilers moeten in de spoilertag, want niet iedereen is even ver in het boek.


message 20: by Ilse (new) - rated it 5 stars

Ilse (blondamsterdam) | 182 comments Marieke wrote: "@Ilse Het maandboek lezen we op ons eigen tempo. Je kunt alles hier bespreken, maar spoilers moeten in de spoilertag, want niet iedereen is even ver in het boek."

Okee, dankje!


Maartje De Groot | 330 comments Ik lees mee


Cordelianne | 251 comments Ik heb hem al gelezen, maar veel plezier aan iedereen die hem gaat lezen!


Kristel (kristelb) | 282 comments Ik heb hem ook al gelezen (al wil ik wellicht nog een re-read doen) dus lees ik ook niet mee. Veel plezier iedereen!


message 24: by Mary (new)

Mary | 753 comments Ik neig erg naar mee doen, maar de maand is wat druk ivm werk dus wellicht gaat het niet lukken.


message 25: by shannon✨ (new) - added it

shannon✨ (xshannoon) | 1252 comments Ik lees mee, ik ga 'm morgen ophalen bij de bieb :)


message 26: by Ilse (new) - rated it 5 stars

Ilse (blondamsterdam) | 182 comments Ik ben aangekomen bij hoofstuk 9 waar zijn jullie inmiddels?
Ik lees hem nu voor de tweede keer en merk dat ik toch wel heel veel vergeten ben


message 27: by Pinkpopprincess (last edited Oct 05, 2017 03:17AM) (new) - rated it 5 stars

Pinkpopprincess | 17 comments Ilse wrote: "Ik ben aangekomen bij hoofstuk 9 waar zijn jullie inmiddels?
Ik lees hem nu voor de tweede keer en merk dat ik toch wel heel veel vergeten ben"


Ik ben bij hoofdstuk 5.

Mijn vriend wilt tot mijn grote verbazing ook meelezen. Dus hij leest de engelse paperback en ik lees hem op kobo-plus. We hebben een soort leesschema gemaakt zoals wordt gedaan bij een read-along.

Ik merk dat ik sommige stukken moeilijk lees omdat ze vrij gedetailleerd zijn. Terwijl andere stukken zo spannend zijn dat ik de tijd vergeet en helemaal in het boek zit. So far so good.


Laura (laurameijberg) | 529 comments Ik ben benieuwd, ik hoop een deze dagen te kunnen starten. Ik wil eerst sowieso een boek van mn CR-shelf uitlezen voordat ik hierin begin.


Maartje De Groot | 330 comments Ik ben nog niet begonnen. Eerst een van de boeken die ik nu lees uit: oorsprong, wonder woman en een bijzonder jaar


❀ Sabina (namida2u) Ik heb hem al gelezen, dus ik pas deze voor nu. Misschien dat ik volgend jaar een re-read ga doen als ik de serie dan ook wil uitlezen.


message 31: by Geertje (new) - added it

Geertje (geertjeex) | 12 comments Weer een hele tijd niet gelezen, maar ik zit er weer helemaal in dus ik ga dit boek ook meelezen.


message 32: by Ilse (new) - rated it 5 stars

Ilse (blondamsterdam) | 182 comments Leuk dat er steeds meer mee (gaan) doen!


Anne-Marie Vanavond begin ik...!


message 34: by Iris (new) - rated it 4 stars

Iris (irislovesreading) Ik ga morgen beginnen :)


Anne-Marie Ik heb zojuist de eerste vijf hoofdstukken gelezen en geniet er nu al van. Dit wordt smullen. Gelukkig is het een serie.


message 36: by Sanne (new)

Sanne Elgershuizen | 147 comments Vandaag ophalen in de bieb :)


Pinkpopprincess | 17 comments Ik ben inmiddels aangekomen bij hoofdstuk 18.

Ik vind het nu steeds spannender worden en ik krijg steeds meer vragen. Het liefst zou ik het boek niet meer willen wegleggen.

Hoever zijn jullie?


Laura (laurameijberg) | 529 comments Ik ben nu bij hoofdstuk 12 en ik vind het echt een heel leuk boek tot nu toe. Ik heb Glass Sword gelijk bij bol besteld


Pinkpopprincess | 17 comments Laura wrote: "Ik ben nu bij hoofdstuk 12 en ik vind het echt een heel leuk boek tot nu toe. Ik heb Glass Sword gelijk bij bol besteld"

Ja, die neiging heb ik ook. Gelijk heel de serie te verslinden.
Er zijn blijkbaar ook twee prequels. En ik geloof dat red queen ook verfilmt wordt. Maar ik kan het allemaal niet zo duidelijk vinden.


❀ Sabina (namida2u) Ik vond de prequelverhalen leuk en interessant om te lezen. Als je van achtergrond info houd zou ik ze zeker aanraden :3


Laura (laurameijberg) | 529 comments Ik ben zeker van plan om de prequels ook te lezen. En een film? Dat klinkt zeker niet verkeerd


message 42: by Iris (new) - rated it 4 stars

Iris (irislovesreading) Het is me toch niet helemaal gelukt om al met Red Queen te beginnen, maar morgen is het dan eindelijk zo ver :)

Super fijn dat iedereen er zo positief over is.


Anne-Marie Ik heb deze week niet veel tijd gehad om te lezen, maar ik vind het een leuk boek. De sfeer pakte me meteen. Ik kijk uit naar de volgende delen.


Sonja (sonjavdh_reads) ik heb mijn volledige recensie op mijn blog geplaatst.

----------
Het is een nieuw en verfrissend verhaal, en het einde laat je niet meer los. De gebeurtenissen zijn allemaal heel goed beschreven, en de scènes warenvrij gedetailleerd. Alhoewel er ook wat romantiek in het verhaal voorkomt, overheerst dit het hoofdverhaal niet en voegt het er eerder net dat beetje extra aan toe. Sommige stukken zijn wat langdradig omdat er niet genoeg actie in zat. Maar de plot was wel erg onverwacht, en het boek eindigde met een spannende cliff hanger.

Al bij al heb ik genoten van dit YA- boek geef het dan ook 4 sterren.


Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3650 comments Ik heb deze lang geleden gelezen en was er niet zo enthousiast over als de meeste hier. ik vond het een vrij standaard ya fantasy verhaal, maar misschien heb ik er daar ook te veel van gelezen in de loop der tijd.. Ik heb het vervolg en de prequels ook nog gelezen (die niet helemaal waren wat ik er van verwacht had, vond ze minder sterk dan andere novella's uit andere series) en toen heb ik besloten dat dit geen serie voor mij was.

Ik dacht ik laat het even weten, als er dan nu iemand zit met een meh-gevoel: je bent niet alleen (:

Maar de meeste mensen zijn inderdaad erg te spreken over deze serie, ook buiten de club hoor ik veel positieve geluiden!


message 46: by Sonja (last edited Oct 11, 2017 12:49AM) (new) - rated it 4 stars

Sonja (sonjavdh_reads) ~ Odette wrote: "Ik heb deze lang geleden gelezen en was er niet zo enthousiast over als de meeste hier. ik vond het een vrij standaard ya fantasy verhaal, maar misschien heb ik er daar ook te veel van gelezen in d..." Ik heb jarenlang geen boeken gelezen, en las vroeger eigenlijk geen YA, dus voor mij is dit nog een relatief nieuw genre boeken wat ik lees. Daarom waarschijnlijk ook dat ik het wel leuk vond! Heb nadien ook de boeken van Leigh Burdago (shadow & bone serie) gelezen, en toen was er een groot gevoel van herkenning helaas.


Pinkpopprincess | 17 comments Yes, ik heb hem uit!
Ik wil heel graag de serie verder lezen. Ik vind dit heel bijzonder ik had dit book waarschijnlijk nooit opgepakt zonder books ever after. En ik heb echt genoten!


Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3650 comments Wat leuk om te horen altijd ^^


Annemieke / A Dance with Books (adancewithbooks) Ik heb hem uit. Maar Ik vond het niet super bijzonder. Het is geen slecht boek maar er is niets wat mij echt heeft gegrepen.


Maartje De Groot | 330 comments Ik heb net pas hoofdstuk 3 uit. Ik weet nog niet wat ik ervan moet vinden.


« previous 1
back to top