Geek Women Unite! (Finland) discussion

40 views
Yleinen keskustelu > Mitä luet nyt?

Comments (showing 1-14 of 14) (14 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Isla (new)

Isla | 18 comments Mod
Mitä kirjaa olet tällä hetkellä lukemassa, tai minkä kirjan olet saanut juuri loppuun? Onko kirjoja kesken useampikin?


message 2: by Arte (new)

Arte | 1 comments (Kirjoja on aina kesken monta, mutta ehkä nyt kerron vain tästä aktiivisimmin työn alla olevasta.)

Kuuntelen pitkillä työajomatkoillani nyt Risto Isomäen "Sarasvatin hiekkaa". On ollut lukulistalla monta vuotta, mutta nyt hoksasin tämän äänikirjana ja tilaisuus teki varkaan. Äärimmäisen mielenkiintoinen ilmastoromaani, voi että kun en ole lukenut aiemmin! Todella ajankohtainen edelleen, eli jos vaan ilmastojutut kiinnostaa niin suosittelen kyllä!


message 3: by Noora (new)

Noora (fictionalmindreader) | 1 comments Kuuntelen Carrie Fisherin muistelmia (The Princess Diarist) Fisherin itsensä lukemana. Oikein mainio teos, ironinen, nokkela ja hauska.


message 4: by Sussu (new)

Sussu (kirjakauris) | 9 comments Mod
Luen tällä hetkellä Selja Ahavan kirjaa Taivaalta tippuvat asiat. Ostin tämän alennuslaarista koska se oli ohut ja siinä on kaunis kansi, enkä ole koskaan ollut yhtä tyytyväinen näin pinnallisin perustein tehtyyn ostokseen. Olen lukenut kirjaa nyt n. 65% ja jo nyt tuntuu siltä, että tämä pitää lukea uudelleen. Todella kaunista kieltä ja isoja aiheita koskettavasti käsiteltynä.


message 5: by Isla (new)

Isla | 18 comments Mod
Sarasvatin hiekkaa ja Carrie Fisher kiinnostavat. Luin tuon Selja Ahavan Eksyneen Muistikirjan vähän aikaa sitten, joka kertoo muistihäiriöisen naisen tarinan. Se oli todella koskettava ja siellä välissä oli kai tummansävyisiä kuvauksia enteistä tai paloja tapahtumista, jotka piti itse punoa loppuun. Kauniisti kirjoitettu oli sekin.

Tällä hetkellä luen Jo Boalerin kirjaa matemaattisista mindseteistä. Boaler on Stanfordin tutkija ja matematiikan koulutuksen professori. Tämä on aika silmiä avaava teos siitä, miten matematiikkaa opetetaan yleensä aivan väärin ja mitä haittaa tyypillisistä asenteista matematiikkaa kohtaan on, varsinkin tytöille. Aika monilla on traumoja matematiikkaan liittyen, itellänikin oli aika pitkään, koska ala-asteen opettajana nöyryytti minua luokan edessä matematiikasta, ja tässä käsitellään nyt myös niitä. Tämä kirja on ilmeisesti suunnattu matematiikan opettajille, mutta olen hyötynyt tästä nyt aika paljon, vaikka en opettaja olekaan.


message 6: by Hämy (new)

Hämy (Hamytin) | 2 comments Juuri hetki sitten sain lukaistua loppuun S. K. Tremaynen Jääkaksoset.
Tää oli kirjastosta herätenappauksena lainattu ja oikein hyvä teos olikin.
Semmoista sopivaa jännitystä pienillä juonenkäänteillä. Kuitenkin nopeasti ja helposti luettavissa eikä tarttenu nukkua valot päällä :D

4v pojalle on iltasatuna menossa "Kaveria ei jätetä, Pikku nalle" .


message 7: by Anna (new)

Anna Nummi (Mannatus) | 10 comments Mulla on nyt hetken mennyt Kat Richardsonin Greywalker sarja. Juuri sain Downpourin loppuun ja vaikka kirjat ovat tasaista settiä, pitänee väliin lukea jotain muuta.
Hyvää viihdettä ilman suuria elämyksiä. Lukija on aika kiva kun pääsee hänen tyyliinsä kiinni.


message 8: by Lea (new)

Lea (pauna) | 6 comments Facebookista bongatun http://www.literature-map.com in innoittamana ostin Ann Grangerin *Say it with Poison* koska Dorothy Sayersin ystävät tuntuvat tykkäävän Grangerista.

Lisäksi Kindleen juuri eilen putkahti Charlie Strossin Delirium Brief.


message 9: by magicnettle (new)

magicnettle (juulai) Minulla on aina useampi kirja kesken, mutta sain juuri luettua loppuun Joe Abercrombien Särkynyt meri - trilogian.

Yritän tästedes lukea loppuun nuo kesken jääneet teokset, mm. Lord of The Rings - trilogian Two Towers sekä David Ebershoffin Tanskalainen tyttö.


message 10: by Sussu (new)

Sussu (kirjakauris) | 9 comments Mod
Tällä hetkellä on kesken M. Chandlerin Double Down (Shadow of the Templar #2) ja Schwabin A Darker Shade of Magic. Ensimmäinen on viihdyttävä ja nopeatempoinen kirja, jonka olen lukenut aiemminkin vuosia sitten ja jälkimmäinen kovasti hypetettyä fantasiaa, johon koitan päästä sisään koska kaikki sitä tuntuvat rakastavan, mutta toistaiseksi se on itselleni ollut ihan vaan "okei". Mitään vikaa siinä ei sinänsä ole, minun on vaan vaikea päästä sisään kirjoihin, jotka eivät sijoitu nykyaikaan tai tulevaisuuteen.

Koitan kuitenkin saada nämä tällä viikolla loppuun vaikka sitten väkisin, koska viikon päästä alkaa BookTubeAThon ja mikään ei ole yhtä hauskaa kuin itsensä haastaminen ja seitsemän kirjan lukeminen seitsemässä päivässä (koska kyllähän nyt lukuhaasteet helposti priorisoidaan töiden ja esim. riittävien yöunien ohi.)


message 11: by Terhi (new)

Terhi (MannaFox) | 2 comments The Complete Stories of Sherlock Holmes alkaa olla jo ikuisuusprojekti. Luin joskus tarinan sieltä ja toisen täältä, mutta nyt päätin lukea järjestyksessä kaikki. Ostin joku aika sitten dvd:nä Jeremy Brettin Holmesit, joten voisi alkaa katsomaan niitä jaksoja aina kertomuksen lukemisen jälkeen. Sarja kun on kenties uskollisin Conan Doylen tarinoille.

Toinen mikä on kesken on Rosemary's Baby ja se on kyllä tähän mennessä ollut todella mahtava. Suosittelin sitä jo siskollenikin, enkä kovinkaan usein suosittele kirjoja jotka ovat vielä kesken.


message 12: by Isla (new)

Isla | 18 comments Mod
The Unseen World by Liz Moore
Sain juuri loppuun Liz Mooren The Unseen Worldin. Tykkäsin jotenkin erityisesti kerrontatyylistä ja millaisia psykologia havaintoja kirjoittaja tekee päähenkilöiden näkökulmista. Minusta hahmot ovat todella uskottavia, ja siksi tämä nyt sitten veti puoleensakin. Lopussa on kuvaus tulevaisuudesta, jossa on vähän science fiction elementtejä.


message 13: by Johanna (new)

Johanna | 3 comments Sain eilen valmiiksi "Gone girl" eli "kiltti tyttö"-kirjan kuuntelun. Aihepiirinä mm. rikos, jännitys, parisuhde. Ensimmäinen puolisko ei niin imaissut mukaansa, ja alussa luinkin toisia kirjoja ohella. Toinen puolisko kuitenkin vakuutti ja kirja sai 4,5 tähteä minulta. Yhteensä noin 15h kuunneltavaa.


message 14: by Lea (last edited Sep 11, 2017 02:12PM) (new)

Lea (pauna) | 6 comments En ollut kovin vakuuttunut Ann Grangerista (ks. yllä), Strossin Delirium Brief oli hyvä (kuten aina) ja nyt on Kindlessä aktiivisena Gaimanin American Gods 10-vuotisjuhlaversio. Pitää varustautua sitä varten että joskus näkee sen TV-sarjan.


back to top