Romania discussion

149 views
General > Despre citit: cum, cat, unde, ce obiceiuri aveti legate de citit?

Comments Showing 1-13 of 13 (13 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Victor (last edited Jul 14, 2017 02:58AM) (new)

Victor https://www.goodreads.com/poll/show/1...

Sigur ca depinde de carte. Daca ne place sau daca e greoaie, daca o citim intr-o limba in care gandim sau o limba pe care nu o folosim curent, dar cu totii avem un ritm propriu in care intram odata ce ne descoperim gusturile sau exploram altele noi.

Ritmul vostru care este? Puteti spune asta si in sondaj, adaugand o optiune noua de vot.

Edit: a fost candva un sondaj dar era prea rigid fiindca cititul nu mai e ce a fost: acum e in format audio sau e-book, e in drum spre munca sau pe intuneric si in vacante asa ca, o intrebare mai potrivita ar fi ce obiceiuri aveti legate de citit?


message 2: by Gabriel (new)

Gabriel Nita (gabrielnita) | 101 comments Sincer, nu aș ști cum să răspund la această întrebare. Unul din motive e că citesc aproape exclusiv de pe Kindle, și nu văd paginile ca atare. Dar celălalt motiv e că depinde cu totul de carte și de săptămână.

Dar poate că o întrebare mai potrivită e câte cărți citim într-o lună, sau câte cărți începem deodată... Acolo, o medie e mai ușor de făcut.


message 3: by Victor (last edited Jul 14, 2017 02:54AM) (new)

Victor Corect, m-am cam grabit sa fac sondajul, de asta l-am inchis. Sunt prea multe variabile si nici optiunile nu prea aveau sens. O intrebare mai potrivita ar fi "cum cititi?" sau o metadiscutie despre citit in general.

Eu citesc in paralel de pe Kindle, seara cam o ora, si ascult un Audiobook cam vreo doua, trei ore pe saptamana. Daca ar fi sa evaluez, 12-15 loc. de pe un Kindle ar fi cam o pagina obisnuita, deci undeva la 50 de pagini pe seara indiferent de engleza sau romana dar despre formatul audio nu am nici o idee cat timp inseamna o pagina.


message 4: by Diana (new)

Diana Mie îmi place să citesc cel puțin 2 cărți în paralel. Una lejeră, poate un thriller sau altceva ce se citește ușor pentru zile lungi de vară și dispoziție însorită. Cealaltă însă tre să fie grea, sa mă lase distrusă psihologic și moral, să îmi pună întrebări al căror răspuns să nici măcar nu existe :))))) da, sunt o drama-queen, știu :)))

Am și eu un ereader, dar rar îl folosesc. Prefer lectura clasică.
Audiobooks și mai rar. Am avut la un moment dat abonament pe Audible, dar l-am închis și de atunci mai primesc uneori oferte cu 3 euro pe lună și mă mai las prinsă în plasă.


message 5: by Marius (new)

Marius Abwege | 9 comments imi place sa citesc carti nerecomandate de nimeni, pur si simplu sa le descopar de unul singur, sa fie un feeling ..si de multe ori mi-a reusit..desi uneori nu ma asteptam.


message 6: by Horatiu (new)

Horatiu Plapsa | 5 comments In principal citesc de pe kindle, seara. Cat, nu as putea spune pentru ca nu vad paginile reale, dar depinde de carte si de starea mea. Daca ar fi sa fac o medie estimativa, ar cam 200 de pagini pe saptamana.

Nu am neaparat un gen preferat, citesc cam tot ce prind, imi plac genurile horror, thriller, sf, dar mai citesc si carti de sociologie, in general in engleza, dar si in romana si germana cand mai prind.


message 7: by Sorin (new)

Sorin Prefer cărțile audio, în special atunci când conduc.


message 8: by Victor (last edited Jul 22, 2017 12:41AM) (new)

Victor Horatiu wrote: "In principal citesc de pe kindle, seara. Cat, nu as putea spune pentru ca nu vad paginile reale, dar depinde de carte si de starea mea. Daca ar fi sa fac o medie estimativa, ar cam 200 de pagini pe..."

Si eu am cautat ce inseamna "locations" si cum se traduc ele in pagini. Explicatia de mai jos e corecta:

(view spoiler)

Cat despre trecerea in pagini, eu ma uit la cate locations are cartea si apoi vad pe goodreads cate pagini are cartea si fac impartirea. Din experienta o pagina de carte are cam 12-15 locations. Eu citesc in medie 500 de loc/seara adica tot cam 200 de pagini/saptamana, minim. Dar depinde de carte, din 1Q84 am citit deja 200 de pagini in doua zile.


message 9: by Gabriel (new)

Gabriel Nita (gabrielnita) | 101 comments Offtopic, dar nu am stiut unde sa pun intrebarea: stie cineva ce se intampla cu elefant.ro? Am intrat acum si toate cartile electronice par sa fi disparut din oferta. :(


message 10: by Diana (new)

Diana am văzut şi eu ieri. Inclusiv tot wishlistul meu a dispărut :( ds am observat că au o interfaţă nouă. Poate e numa work in progress...


message 11: by Gabriel (new)

Gabriel Nita (gabrielnita) | 101 comments Eu ce sa mai zic? Am adaugat o carte in wishlist si dupa o ora cand am vrut sa o cumpar disparuse si wishlist-ul si cartea.


message 12: by David (new)

David  Ioan | 5 comments De obicei prefer cărțile scurte (nuvele, piese de teatru, volume de poezii), dar în timpul vacanțelor aleg să citesc un roman fluviu. Am o medie de 200 de pagini pe săptămână. Sunt atras mai mult de autorii clasici decât de cei moderni. Nu îmi plac cărțile în format electronic; în clipa în care citesc vreau să am posibilitatea de a interveni cu adnotări.


message 13: by Maria (new)

Maria Catalin | 7 comments Prefer cartile in medie de 300 de pagini .Ca si locatie ma simt perfect in marginea unei paduri.Imi place mult mirosul cartilor fie ele vechi sau noi.


back to top