Thriller fans discussion

In het water
This topic is about In het water
56 views
Juni 2017 > Maandboek - In het water

Comments Showing 1-50 of 52 (52 new)    post a comment »
« previous 1

Fransinda Geers | 269 comments Mod
Omdat we een gelijkstand hebben in de stemming zullen we in plaats van 1 maandboek 2 maandboeken hebben in juni. Dit is het topic voor In het water, het tweede boek van Paula Hawkins (schrijfster van Het meisje in de trein).

Het boek gaat over:
Nel, een alleenstaande moeder, wordt dood aangetroffen in de lokale rivier. Eerder die zomer sprong een tienermeisje op dezelfde plek haar dood tegemoet. Ze zijn niet de eerste vrouwen die ten prooi vallen aan deze donkere wateren, en hun dood veroorzaakt een golf van onrust over de rivier en zijn geschiedenis.

De vijftienjarige dochter van Nel blijft alleen achter. Daarom moet Nels zus, Jules, terugkeren naar het stadje dat ze jaren geleden de rug heeft toegekeerd. Voorgoed, dacht ze toen.

In dezelfde hypnotiserende stijl als Het meisje in de trein, waarmee Paula Hawkins miljoenen lezers wereldwijd wist te raken, ontspint zich een verbluffend en gelaagd verhaal dat zich afspeelt in een kleine gemeenschap, waar pijnlijk duidelijk wordt dat herinneringen niet te vertrouwen zijn…

Kijk uit voor diepe wateren, je weet nooit wat zich onder de oppervlakte bevindt.


Laat ons weten of je meeleest! En we zouden het natuurlijk erg leuk vinden als je dan ook lekker mee praat in dit topic!!


Fransinda Geers | 269 comments Mod
En ook deze ligt al op mijn nachtkastje klaar om gelezen te worden, dus ook deze wil ik proberen mee te lezen in juni.


message 3: by Yv (new)

Yv (yv87) Deze moet ik even kijken. Wil 'm op zich wel heel graag lezen, maar heb een paar dikkerdjes op staan voor deze maand, dus even zien hoe ver ik daarmee kom.


Shelley Van belleghem | 9 comments Ik heb hem liggen, ik lees hem zeker!


message 5: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik ga het wel proberen!


message 6: by Bryndís (new)

Bryndís ugh, again? we lezen deze ook al met een andere groep en ik begrijp echt niet waarom iedereen deze zo graag wilt lezen xD
het meisje in de trein was okay at best...
ik doe niet mee dus
maar veel plezier voor iedereen die er enthousiast over is!😉


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Welke groep bedoel je Bryndis? Ikzelf lees hem niet met een andere groep namelijk. Uit de stemming blijkt dat veel mensen dit boek willen lezen.


message 8: by Yv (new)

Yv (yv87) @Bryndis, ik ben dan niet van heel veel groepen lid, maar bij "mijn" groepen wordt deze nog niet gelezen. Jammer, maar er is natuurlijk nog een maandboek deze maand, wellicht vind je die wel leuk om mee te lezen?


message 9: by Bryndís (last edited Jun 09, 2017 09:24AM) (new)

Bryndís haha ja inderdaad! Ik vind het niet erg dat hij gelezen wordt hoor, maar ik heb er zelf gewoon totaal geen behoefte aan. Ik begrijp gewoon de appeal ervan niet, omdat ik de.vorige niet zo goed vond

de groep waar "we" (ik lees dus niet mee, maar daar ook nog een tweede maandboek dus ik ben helemaal voozien😊) m ook lezen is trouwens 'perks of being a book addict', maar dat is een engelse groep en lezen we hem dus ook in het engels


message 10: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik heb toch gekozen voor het andere maandboek.


message 11: by Elke (new) - rated it 3 stars

Elke (elkeeea) | 93 comments Ik ga deze meelezen. Ik ga ergens dit weekend beginnen. Ik ben zeer benieuwd!


Jooke | 185 comments ik wilde deze meelezen, maar eerst moet ACOWAR uit alvorens ik kan starten, in 3 boeken beginnen is iets te veel van het goede, dus nog niet te veel verklappen :P


message 13: by Elsa (new) - added it

Elsa Bakker | 6 comments Dit boek staat al op mijn lijst maar ook deze niet in bezit. Kom er ooit wel aan toe hoop ik haha! Veel leesplezier!!!


Nele Liz | 161 comments Ik denk dat ik dit boek volgende week ga kopen. Het meisje in de trein van Paula Hawkins vond ik in elk geval ook heel goed.
En dan probeer ik nog deze maand mee te lezen :)


message 15: by Elke (new) - rated it 3 stars

Elke (elkeeea) | 93 comments Ik heb vanmorgen op bed toevallig het eerste hoofdstuk gelezen. Een beetje verwarrend, maar kan er verder nog weinig over zeggen natuurlijk.


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Zijn er al mensen verder in dit boek? Wat vind je er van?


Jooke | 185 comments Ik heb gisteren een begin gemaakt van 50-tal pagina's. En eerlijk gezegd heb ik weinig motivatie om verder te gaan.
Ik heb een lichtelijke hekel aan het feit dat het verhaal uit zoveel POV's wordt verteld.


message 18: by Elke (new) - rated it 3 stars

Elke (elkeeea) | 93 comments Ja snap ik Jooke. Ik vind het bij dit boek ook vervelend en heel verwarrend. Ik kan het allemaal niet zo goed volgen eigenlijk.


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Ben nu wel heel benieuwd of ik hem wel fijn vind lezen... eerst 'naar bed, naar bed' maar even uitlezen :)


message 20: by Yv (new)

Yv (yv87) Ojee, klinkt niet goed! Hij leek me al niet zo heel leuk, maar als ik dit lees ben ik blij dat ik er geen tijd voor heb haha. Andere maandboek vond ik wel leuk om te lezen :D.


message 21: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Dat klinkt inderdaad niet zo fijn. Mij sprak het niet zo aan, vandaar dat ik het niet lees.


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Ik ben lekker eigenwijs en ga er toch in beginnen haha.


message 23: by Hannie (new) - added it

Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Smaken verschillen. Dus misschien vind jij hem wel leuk Tamara. Over Meisje in de trein hoorde ik ook hele wisselende reacties. Ik heb die nog niet gelezen, maar dat ga ik nog wel een keer doen. Alleen zal dat dan via de bieb zijn. Als ik 'm dan niets vind, heb ik er geen geld aan uitgegeven.


Fransinda Geers | 269 comments Mod
Haha ik wil hem toch ook wel gaan proberen te lezen, was ook niet heel enthousiast over Het meisje in de trein, dus heb ook al niet een al te hoge verwachting van dit boek. Maar ik ben inderdaad ook lekker eigenwijs en ga het toch proberen!


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Ik heb 9% gelezen en ik snap wel wat Elke en Jooke bedoelen. Het begin is door de vele POVs erg verwarrend. Hopelijk wordt dat beter.


Fransinda Geers | 269 comments Mod
Ik ga nu het in het boek beginnen. En kom erachter dat er een soort ansichtkaart in mijn boek zit met alle namen die in het boek voorkomen erop en wat hun relatie is (zonder spoilers staat erbij, dus dat is fijn). Ben benieuwd of dit kaartje me een beetje kan helpen door al die personen heen te komen.


message 27: by Bryndís (new)

Bryndís Fransinda wrote: "Ik ga nu het in het boek beginnen. En kom erachter dat er een soort ansichtkaart in mijn boek zit met alle namen die in het boek voorkomen erop en wat hun relatie is (zonder spoilers staat erbij, d..."

Cool! Geweldig dat soort dingen ^^


Fransinda Geers | 269 comments Mod
Ik ben nu op blz. 100 en vind het nog wel meevallen met de verschillende personen. Ik vind hem in ieder geval al veel fijner om te lezen dan Het meisje in de trein.


message 29: by Nina (new) - rated it 4 stars

Nina | 222 comments Oh wat erg! Ik was helemaal vergeten dat ik ook lid was van deze groep. Vanochtend toevallig ook begonnen in dit boek! Wat ben ik blij dat ik dit topic in mijn feed voorbij zag komen en zo met jullie mijn ideeën kan uitwisselen!

Tot nu toe vind ik hem ook makkelijk lezen en heb ik nog geen last gehad van de verschillende personages! Ik ben heel benieuwd of ik het net zo goed vind als haar eerdere boek


message 30: by Nina (new) - rated it 4 stars

Nina | 222 comments Ik ben nu op 65% van het boek en ik vind het wel heel makkelijk lezen. Ben ook heel erg benieuwd wat het plot van het verhaal is. Ik vind het spannend genoeg om het dus uit te lezen, lekker voor tussendoor. Echter vond ik "Meisje in de trein" wel spannender.


message 31: by Elke (new) - rated it 3 stars

Elke (elkeeea) | 93 comments Ik zit een beetje in een dipje dus gaat nog niet echt goed hier.


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Dit boek was niet wat ik er van verwacht had. Moeilijk in te komen, langdradig, soms zelfs saai en persoonlijk vond ik het ook totaal niet spannend.


message 33: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Altijd jammer als het tegenvalt


Nele Liz | 161 comments Spijtig dat het boek hier zo tegenvalt. Ik blijf het daarom ook maar uitstellen om erin te beginnen.


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Misschien is dit wel net zo'n boek als het meisje in de trein.. you hate it or love it. Hoewel ik die nog niet gelezen heb, maar dat hou ik denk ik ook zo. De schrijfstijl van Paula Hawkins ligt mij denk ik niet.


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Laatste dag om te nomineren!


message 37: by Yv (new)

Yv (yv87) Ik heb nog helemaal niets van Paula Hawkins gelezen, op de eea manier trekt het me gewoon niet zo. Had hier wel aan willen beginnen als ik wat meer tijd had gehad. Maar als ik het zo lees, denk ik dat het goed is geweest dat ik weinig tijd had, haha.


Fransinda Geers | 269 comments Mod
Ik heb hem uit! Ik vond het niet zo'n heel goed boek, vond hem wat langdradig en was op de een of andere manier wel blij dat hij nu uit was. Met de veel verschillende personages had ik niet zo heel moeite daar zat ik wel redelijk snel in en wist redelijk snel wet hun relaties met elkaar waren. Maar om nou te zeggen dit boek is een aanrader, dat weet ik niet zo goed. Misschien voor de mensen die haar eerste boek goed vonden dat die hier ook helemaal weg van zijn, maar ook dat boek vond ik heel langdradig.


Jooke | 185 comments ik ga nog proberen hem uit te lezen, maar in de voorbije 2 weken vakanite niet tot lezen toegekomen. Met de warmte veel te veel buiten met andere activiteiten doorgebracht.

Meisje in de trein vond ik niet zeo geweldig. niet dat ik het plot verwacht had. Maar de manier waarop het verhaal gebracht werd lag me echt niet.


message 40: by Kristel (last edited Jun 25, 2017 12:58PM) (new) - rated it 2 stars

Kristel (kristelb) | 22 comments Ik ben net pas begonnen, was er tot op heden nog niet aan toegekomen.

Wat me meteen opvalt na de eerste vier hoofdstukken, (view spoiler) Apart.

Edit: (view spoiler)


Shelley Van belleghem | 9 comments Ik ben er gisteren in begonnen, zit nu op pagina 164, maar vind het boek wat chaotisch met al die verschillende personages. Het is onduidelijk wie waar past. Er zit inderdaad wel een kaartje in het boek... Blijkbaar beseft ze zelf dat het niet duidelijk is anders ;-)


Martine (mardck) Nina wrote: "Oh wat erg! Ik was helemaal vergeten dat ik ook lid was van deze groep. Vanochtend toevallig ook begonnen in dit boek! Wat ben ik blij dat ik dit topic in mijn feed voorbij zag komen en zo met jull..."
haha, hier hetzelfde : was het ook vergeten :-). Ik heb het boek pas gelezen - ik had geen moeite met de personages, dus ik vond het geen probleem dat er geen kaartje in het ebook zat :-). Meisje in de trein vond ik wel erg goed, deze meer "meh". Niet geweldig maar ook niet slecht.


message 43: by Elke (new) - rated it 3 stars

Elke (elkeeea) | 93 comments Ik ben inmiddels een maand verder, maar ben nog steeds niet verder gegaan in dit boek. Op een of andere manier heb ik heel veel andere boeken voorrang gegeven. Misschien deze maand het boel toch eens oppakken.


Jooke | 185 comments oh ja, hier veregeten te melden dat ikhet boek uitegelezen heb deze week.
Voor mij was dit (ongacht hoeveel boeken en lovende commentaar Paula Hawkins heeft) de laatste keer dat ik iets van haar hand las. What a waste of time... Nee een plot moet niet altijd er vingerdik op liggen, maar de tactiek " we maken iedereen maar verdacht en vreemd" is niet aantrekkelijk.


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Begrijp ik helemaal Jooke.. vond het ook geen prettig boek om te lezen en Het meisje in de trein zal ik dan ook niet snel oppakken.


message 46: by Elke (new) - rated it 3 stars

Elke (elkeeea) | 93 comments Haha jullie maken het niet echt aantrekkelijk om nog verder te lezen. ;-)


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Hahaha smaken verschillen, wie weet vind jij het wel een leuk boek :p


Jooke | 185 comments idd Er zijn mensen die girl on the train ook geweldig vonden. evengoed boeken die ik het einde vind en anderen nooit uitgelezen hebben...


message 49: by Elke (new) - rated it 3 stars

Elke (elkeeea) | 93 comments Het heeft even geduurd, maar hij is uit. Wel irrirant dat het boek zoveel Pov's heeft, maar als je er goed voor gaat zitten en veel achter elkaar leest os het wel te doen. Ik vind het over het algemeen geen verkeerde thriller en heb me eigenlijk best vermaakt. Hier en daar misschien wat lang van stof. 3 sterren van mij.


Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Wel grappig.. dit boek is genomineerd voor beste thriller, terwijl hij bij ons eigenlijk helemaal niet zo goed scoort. Ik zie vooral 2+3 sterren beoordelingen en 1x 4 sterren.


« previous 1
back to top