Goodreads Librarians Group discussion

Verstandig denken, infantiel handelen
8 views
Book Issues > Add info

Comments Showing 1-2 of 2 (2 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Flippo (new) - added it

Flippo | 115 comments https://www.goodreads.com/book/show/3...
Please add:
ISBN13: 9789025414764
Date: 2002
Cover:
http://zoeken.bibliotheek.be/detail/P...
Description:
Waarom komen mensen thuis met een tas vol boodschappen als ze alleen boter nodig hebben? Waarom is iedereen voor een beter milieu, maar rijdt iedereen toch te hard? Waarom frauderen mensen die rijk zát zijn? Waarom wil iedereen dat zijn organisatie verandert, maar verandert men zelf nauwelijks?
Het antwoord zit in ons brein. Met het nieuwe, rationele deel van ons brein bedenken we schitterende technologieën, producten en organisaties. Maar hoe we hiermee omgaan bepaalt ons oude, instinctieve brein. En dat doet wat het eeuwenlang heeft gedaan: het is lui, kortzichtig, agressief, hebberig, valt op een aantrekkelijk uiterlijk en blijft geobsedeerd door seks.
Dit boek beschrijft de onthutsende confrontatie tussen ons oude en nieuwe brein. En past deze toe op het managen van organisaties en op het gedrag van klanten. 'Onbegrijpelijke' missers worden zo verrassend verklaard. Paul Postma geeft 15 sleutels om succesvol om te gaan met ons paradoxale brein. Sleutels die klanten voorspelbaarder maken dan ze zelf denken.


back to top