Thriller fans discussion

35 views

Comments Showing 1-17 of 17 (17 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Yv (last edited Jun 02, 2017 03:49AM) (new)

Yv (yv87) Naast lezen van thrillers, kijken we waarschijnlijk ook wel de nodige thrillers. Hier kunnen we daar lekker los over gaan.

Enjoy!


message 2: by Jooke (new)

Jooke | 185 comments Yv wrote: "Buiten boeken en films zijn er natuurlijk ook nog gruwelijke thriller series..


Brand los!
"


denk dat je tekstje voor film en series omgewisseld is ;)


message 3: by Bryndís (last edited Jun 02, 2017 03:06AM) (new)

Bryndís Sorry, moet ook hier nog een keer de Millennium serie noemen! Want de films zijn ook super! ( Originele ZWEEDSE versie), Noomi Rapace is geweldig <3
De boeken zijn wel nog beter (vooral de rechtzaak-scene (derde deel) komt in de boeken beter tot zijn recht)
Ze zijn wel op sommige momenten een beetje gruwelijk, dus daar moet je tegenkunnen...

The butterfly effect vond ik ook goed (en een interessante theorie)


message 4: by Yv (new)

Yv (yv87) @Jooke: Whoops, aangepast, thanks!

Millenium.. Ik weet het niet... Ben jaaaren geleden aan het boek begonnen, maar weer weggelegd toen ik er niet in kwam. Zelfde met de Zweedse film. Teveel geklets waar ik geen hout van snap, haha. Amerikaanse eerste deel heb ik wel gezien, vond ik erg goed.

Ik blijf The Game echt een fan-tas-tische film vinden, met Michael Douglas. Niet echt een thriller denk ik, wel gaaf psychologisch spel <3.


message 5: by Bryndís (new)

Bryndís ojaa dat vergeet ik er bijna aan onderdaad. maar het begin van de serie is inderdaad supersloom.
ik had m toen ook bijna weggelegd. maar toen kwam het Lisbeth stuk en dat vind ik zo'n fasinerend personage en die heeft me erin getrokken en daarn wordt het echt beter!
ik weet niet zeker meer of het begin vd film ook traag/verwarrend is.
ik vind zweeds ook een prachtige taal om naar te luisteren! schrikt die je echt af?


message 6: by Bryndís (new)

Bryndís the game vond ik ook wel leuk geloof ik, maar niet super.
En het einde was slap en daar kan ik nooit zo goed tegen 🙊


message 7: by Jennifer (new)

Jennifer | 298 comments Mod
Hebben jullie boeken van Jo Nesbo gelezen?? Ben erg benieuwd wat jullie daar van vinden. The Snowman is verfilmd en ik lees liever eerst de boeken en kijk dan pas de film. Mijn moeder vond de boeken niets dus ben benieuwd of jullie ervaring hebben...


message 8: by Yv (new)

Yv (yv87) Ik heb de standalone De Zoon gelezen, die vond ik ok. Heb ook het eerste deel van Harry Hole gelezen en die vond ik niet zo. Heeeeeeeeel veel gezever over aboriginails en de geschiedenis van Australie, waardoor ik constant uit de spanning gehaald werd :/. Ben wel nog van plan ooit het tweede deel een kans te geven. De sneeuwman is geloof ik pas deel 7, dus ik gok dat ik de film eerder ga zien dan het boek heb gelezen haha. Filmtrailer ziet er super uit!


message 9: by Yv (new)

Yv (yv87) Ik heb gister weer Law Abiding Citizen gekeken, met Gerrrrrard Butler. Blijft zo'n toffe film! Niet echt een thriller of detective ofzo, maar hij zit zo vreselijk goed in elkaar!


message 10: by Anne-Marie (new)

Anne-Marie | 40 comments Hex van Thomas Olde Heuvelt gaat vergilmd worden. Ben ik wel benieuwd naar. Het zal helaas wel de Amerikaanse versie zijn, maar toch.


message 11: by Nikki (new)

Nikki (xxnikki) Jo Nesbo is een van mijn favoriete auteurs. Het is voor mij heel lang geleden dat ik de Harry Hole serie las, maar ik herinner me dat ik die superspannend vond. De Sneeuwman is me echt goed bijgebleven. Ook de stand alones Bloed op Sneeuw en Middernachtzon vond ik super. Misschien niet superspannend, maar zijn schrijfstijl, omg.

Verder zei ik inderdaad gisteren nog tegen mijn vriend dat ik de Millennium trilogie wilde herkijken (al eens gezien) en holy shit, vergeet ik daar nu bijna Bron (The Bridge)? Vooral het eerste seizoen van die laatste is echt steengoed.


message 12: by Anne-Marie (new)

Anne-Marie | 40 comments Bron! Superserie. Ik had hem zelf gezien en toen wilde mijn man hem direct daarna ook zien. Ik heb gewoon weer meegekeken.
Millennium is ook super, maar het vierde deel valt er voor mij een beetje buiten. Voor mij is Noomi Rapace toch de echte Lisbeth.


message 13: by Nikki (new)

Nikki (xxnikki) Boek 4 t/m 6 vind ik ook een grote teleurstelling, als we het dan toch over 'rip-offs' hebben :P Het had na boek 3 gewoon moeten stoppen.


message 14: by Anne-Marie (new)

Anne-Marie | 40 comments Boek 4-6...? Ik wist niet eens dat er een vijfde en een zesde deel is...? Die ga die sowieso niet lezen. Ik vind het niks dat een succesvolle serie na de dood van de auteur uitgemolken wordt, zelfs niet als dat nog goede boeken oplevert. Principekwestie. Misschien een beetje star van me, maar ja.


message 15: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments @Anne-Marie, Zo denk ik er ook over. Voor mijn gevoel was het verhaal ook wel ‘af’ na deel 3.

Van Suzanne Vermeer heb ik wel een boek van de nieuwe auteur gelezen. Omdat alle boeken onder pseudoniem zijn uitgebracht, had ik dat niet zo snel door. Overigens vond ik dat boek beter dan de meeste die de oorspronkelijke auteur heeft geschreven. Toch vind ik dat anders. De creatie van Suzanne Vermeer was vanaf het begin al een marketingtruc om een bepaalde doelgroep aan te spreken.


message 16: by Nikki (new)

Nikki (xxnikki) Anne-Marie wrote: "Boek 4-6...? Ik wist niet eens dat er een vijfde en een zesde deel is...? Die ga die sowieso niet lezen. Ik vind het niks dat een succesvolle serie na de dood van de auteur uitgemolken wordt, zelfs..."

Precies dat. Boek zes is overigens nog in de maak, maar die komt zeer binnenkort wel uit. Boek vier ging naar mijn idee niet eens meer om Lisbeth, en boek vijf heb ik bewust links laten liggen. Die Lagercrantz moet eens stoppen met het uitmelken van een supergoede serie, inderdaad.


message 17: by Anne-Marie (new)

Anne-Marie | 40 comments @Hannie: Suzanne Vermeer een marketing truc? Dat wist ik niet. Zitten er meerdere schrijvers achter die naam?


back to top