Knjigom u glavu discussion

67 views
2017 Juni/Lipanj > Knjiga mjeseca: Ime vjetra

Comments Showing 1-11 of 11 (11 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Salty13, Moderatorica (last edited Jun 01, 2017 09:20AM) (new)

Salty13 | 1037 comments Mod
Glasanje je završeno i za knjigu mjeseca izabrali smo Ime vjetra Patricka Rothfussa. Prvi dio serijala "Kronike kraljosjeka" ima više od 700 strana i ocjenu 4.55 na GR-u - namjeravate li je pokušati pročitati sa grupom ili ste je možda već čitali? Kao i obično, spoilere sakrijte (uputstvo kako u "some html is ok"), da drugima ne pokvarite doživljaj.


message 2: by Dahlia (new)

Dahlia | 558 comments Joj, ovo sam predložila i sad me želudac zabolio kad sam vidjela da je odabrana. hahahhah
Knjigu imam na polici od 2013. godine. Čula sam tako puno dobrih stvari o njoj, ali stalno odgađam s čitanjem. Prvo sam govorila sebi da ima previše strana i nastavaka, a onda se uhvatim kako čitam isto fantasy serijal s više od sedamsto stranica i sad sam još i na drugom dijelu te druge knjige, a ovu nikad uzeti u ruke. Onda mi je netko rekao da liči na priče Robin Hobb, pa me to opet obeshrabrilo. Ne volim duga pripovijedanja a malo radnje.
Sad nema druge nego pročitati...


message 3: by Zdravko (new)

Zdravko | 97 comments Pročitao sam knjigu nedavno i mislim da su ocjene na GR pretjerano dobre, okej, to je moje subjektivno mišljenje jer mi nekako nije sjela. Objektivno, pa ne piše lik tako loše ali previše ziceraški, previše predvidljivo i glavni lik je kao (da ne spoilam ništa) ni malo likable jer mi je to onako...dječji...sve mogu,sve znam, bla bla (pokušavam ne spoilat :D iako se nema baš toga previše za spoilati). Dao sam joj 3 inače :)
Jednostavni fantasy u hrpi istih fantasy romana. Možda sam prekritičan jer sam ih pročitao stvarno puno tokom godina. Razmislit ću hoću li čitati drugi dio. Inače, dvije meni bliske osobe su čitale i njima je super tako da...


message 4: by Mare, Moderatorica (new)

Mare (mare_1503) | 2205 comments Mod
Ja sam čitala već knjigu i divna mi je :). Mislim da ju je lako čitati, dugo te drži okupirano i teško ju je stati čitati. Likovi jesu malo dječji, posebno u prvom nastavku, ali nije to meni ovdje bilo loše. Dapače.
Ono što me iznenadilo i što je dodatna preporuka za knjigu, da se svidjela mom mužu koji inače nije volio fantasy, i posebno je ne bi čitao da je prvo čuo da neko kaže da je puno dječja. :D


message 5: by Ivan (last edited Jun 02, 2017 12:36PM) (new)

Ivan (walking_disaster) | 37 comments Za mene ova knjiga ima posebno mesto u srcu jer me je ona uvukla u fantasy žanr. Radnja je spora i ne preterano originalna ali Rotfus prelepo piše a ja monog volim dobru coming of age priče tako da sam uživao od početka do kraja. Odlična herojska fantastika sa modernim tvistom.


message 6: by Miroslav (new)

Miroslav Rakovic | 29 comments Ne zapocinjem vise da citam serijale, koji nisu zavrseni.


message 7: by Dahlia (new)

Dahlia | 558 comments Pametno. Nema nista gore nego kad cekas pet godina na nastavak.


message 8: by Iluzija, Moderatress (new)

Iluzija O. Istini | 1086 comments Mod
Je li serijal koji se nastavlja ili se moze procitati prva knjiga i tu stati?


message 9: by Ivan (new)

Ivan (walking_disaster) | 37 comments Iluzija wrote: "Je li serijal koji se nastavlja ili se moze procitati prva knjiga i tu stati?"

Knjige definitivno nisu standalone ali se ne završavaju sa cliffhanger-om.


message 10: by Edina (new)

Edina Memić (edinam) | 28 comments Takodje, imam prvi dio već godinama ali sve čekam da se serijal završi da krenem sa čitanjem. mrzim kad moram dugo čekati onda sve zaboravim šta je bilo. šteta, jer kao što je većina napisala samo riječi hvale možeš naći za ovu knjigu


message 11: by Aca (new)

Aca (barbanero) | 10 comments Pročitao danas. Dobra, ali se slažem sa Zdravkom da je omnipotentnost Kvotea dosadna i čini radnju predvidljivom a ostale likove jedva bitnim. Nadam se da je drugi deo bolji, jer sad, hteo- ne hteo, moram da ga čitam.


back to top