Thriller fans discussion

91 views
Alles betreft boeken > Wat lees jij nu?

Comments Showing 1-50 of 241 (241 new)    post a comment »
« previous 1 3 4 5

message 1: by Yv (last edited May 31, 2017 12:03PM) (new)

Yv (yv87) Nou snap ik dat we dat héél gemakkelijk kunnen zien op de "tijdlijn" (heet dat hier ook zo?), maar het is natuurlijk net zo leuk om er hier wat dieper op in te gaan! Dus...

Welk boek heb jij op je nachtkastje liggen?


message 2: by Yv (new)

Yv (yv87) Ik ben ein-de-lijk bezig in het eerste deel van De Oversteek trilogie van Justin Cronin. Boek staat al tijden op mijn reader, maar elke keer als ik 'm opende kreeg ik een hartverzakking van de aantal pagina's, haha. Uiteindelijk het eerste deel maar aangeschaft en ondanks dat zo'n dik pakket op tafel niet echt aanstekelijker werkt dan het aantal blz op de e-reader, ben ik toch begonnen. En hij bevalt goed!

Ben nog niet zo ver, "pas" op bladzijde 206, maar het is interessant en lees vooralsnog lekker weg.

Geen idee wat voor genre het is eigenlijk.. Iemand deze al gelezen? Of wellicht de hele trilogie?


message 3: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments @ Yv: ik ken die trilogie eerlijk gezegd niet eens! Ik kan begrijpen dat het aantal pagina's je zo lang tegengehouden heeft hahaha.

Ik lees nu De cirkel, maar ik vind het nog niet echt heel geweldig. Heb niet echt een idee waar dit boek naar toe wil.


message 4: by Jennifer (new)

Jennifer | 298 comments Mod
Monenteel iets anders dan een theiller... Ik zie je op het strand van Jill Mansell. Heb alleen mn nachtkastje ingeruild voor een wiegje en ben blij als ik 10 blz per dag gelezen krijg :)


message 5: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Oh Jennifer gefeliciteerd! Een jongen of meisje?

Ik lees Zwaar beproefd! van Chantal van Gastel als buddy read.
Verder lees ik Rode Koningin, die ik overigens ook erg goed vind.

En ik luister nig naar Sevenster in de Luisterbieb en die heb ik bijna afgeluisterd.

Dus geen thrillers op dit moment.


message 6: by Kim (new)

Kim Ik lees nu o.a. The Dead House van Dawn Kurtagich. Wat een boek, zeg!

Twenty-five years ago, Elmbridge High burned down. Three people were killed and one pupil, Carly Johnson, disappeared. Now a diary has been found in the ruins of the school. The diary belongs to Kaitlyn Johnson, Carly’s identical twin sister. But Carly didn’t have a twin . . .

Het verhaal wordt verteld door middel van verslagen van de politie en psychiater, krantenartikelen, stukken dagboek, post-its, beschrijvingen van filmmateriaal etc.
Super origineel en super spannend!

Jammer genoeg wil het lezen niet zo vorderen. Ik ben nog maar op 1/4 van het boek. Dat heeft echter absoluut niets met het verhaal te maken, maar met dat het een Engels boek is. Ik lees vooral Nederlands, dus dit vraagt wat meer tijd en opletten ;)


message 7: by Yv (last edited Jun 03, 2017 12:54PM) (new)

Yv (yv87) Oooh, dat klinkt goed Kim!

Edit: Oeps, hihi, zie dat-ie op m'n reader staat. Evenals And the trees crept in, van dezelfde auteur. Heb je die toevallig ook gelezen?

Is die leuk Jennifer? Ik vind Jill Mansell altijd heerlijk voor tussendoor.


message 8: by Kim (new)

Kim @Yv Oeh als je 'm toch op je ereader hebt staan: ik kan 'm je zeker aanraden!

Dat andere boek van haar kende ik niet. Net even de flaptekst opgezocht en klinkt ook weer super spannend :)


message 9: by Jennifer (new)

Jennifer | 298 comments Mod
Ik heb net De kleine getuige van Jilliane Hoffman gehad van mij man <3
Kan niet wachten te beginnen want volgens mij is hij super spannend!
Heeft iemand deze al gelezen of een ander boek van haar??


message 10: by Yv (new)

Yv (yv87) Nou, moet ik er toch maar eens in gaan beginnen! Gaat wel even duren geloof ik, want ik heb een paar héle dikke op de lijst staan die ik deze maand wil lezen haha.

Leuk Jennifer! Ik heb zelf de eerste 2 boeken van haar CJ Townsend serie gelezen. Vond de eerst echt geniaal, de tweede was helaas précies hetzelfde als het eerste boek, alleen een ander verhaal uiteraard, en daardoor erg voorspelbaar helaas. Daarom nog niet verder gegaan met de derde. Maar De Kleine Getuige is een standalone geloof ik he?


message 11: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Ik ben begonnen in 'naar bed, naar bed', Helen Grace #5. Heb er veeeel goeds over gehoord dus ik ben erg benieuwd!


message 12: by Bryndís (new)

Bryndís eindelijk een goede Nederlandse vertaling van de titel in de serie, hihi. Deze is tenminste nog een beetje creepy


message 13: by Bryndís (last edited Jun 12, 2017 03:47AM) (new)

Bryndís ik lees nu Laat de ware binnenkomen (voor de tweede keer) en I'm loving it !

het is het boek waar mijn lievelingsfilm op gebaseerd is. Het gaat over twee kinderen van ongeveer 12 en de relatie tussen die twee is zo lief, maar ook niet lief. Ik zal nog niet te veel verklappen, maar man wat kunnen die zweden toch goed schrijven! ^^
De taal is ook mooi, je volgt verschillende personen (soms een beetje te langdradig, maar dat is dan ook het enige minpuntje), het is lekker eng, de omgeving klinkt prachtig (ik hou ontzettend van sneeuw <3 en dat komt veelvuldig voor ^^) en het is gewoon een goed verhaal!

Laat de ware binnenkomen by John Ajvide Lindqvist

((wel meer een horrorboek, dan thriller trouwens))


message 14: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik ben nu bezig in Liar Liar, Helderziende huisdieren en Lijmen/Het been (luisterboek).


message 15: by Nele Liz (new)

Nele Liz | 161 comments Ik ben gisteren gestart in De chemicus van Stephenie Meyer. Tot nu toe best een interessant verhaal.


message 16: by Jooke (new)

Jooke | 185 comments @ Nele: benieuwd wat je er van vind. Was totaal iets anders dan ik van deze auteur verwacht had.


message 17: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments @ Nele: die wil ik ook nog lezen! Leest het prettig?


message 18: by Fransinda (new)

Fransinda Geers | 269 comments Mod
@ Nele: hij staat ook bij mij op mijn lijstje, dus ben benieuwd wat je ervan vindt.


message 19: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Hoe is deel 5 Tamara? Ik ben nu ongeveer halverwege deel 4. Ik ben zeker van plan de andere delen ook te lezen.


message 20: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Ik vind hem goed! Durf er niet al te veel over te zeggen zonder dat ik dingen verklap haha..


message 21: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments @Tamara, :-) Ik ben daar ook altijd voorzichtig mee.


message 22: by Nele Liz (new)

Nele Liz | 161 comments @Jooke: Inderdaad helemaal iets anders dan haar vorige boeken. Las jij hem ook al?
@Tamara & Fransinda: zit aan hoofdstuk 6 ondertussen (best lange hoofdstukken) en tot nu toe vind ik hem best goed. Doet me wat denken aan een tv-serie over de CIA (Alias of the Blacklist).
Ben benieuwd hoe hij verder gaat, maar hij leest in elk geval vlot. Mag wel voor zo'n dik boek ;)


message 23: by Angelique (last edited Jun 13, 2017 03:41AM) (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik lees nu In de familie va Joyce Spijker en ik vind het best veelbelovend. Hoop dat deze zo goed blijft. Het valt onder de literaire thrillers.


message 24: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik heb nu het boek 'In de familie' uit en ik moet zeggen dat ik het echt heel goed vond. Het is heel fijn geschreven. Meer verklap ik niet.


message 25: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik lees nu Wij leugenaars van E. Lockhart. Dit boek zit in de Vakantiebieb. Het is een YA. Hoewel ik niet meer tot die doelgroep behoor, sprak het boek me wel aan. :-)


message 26: by Elke (new)

Elke (elkeeea) | 93 comments Ik ben benieuwd wat je er van vindt, Hannie. Ik vind het 1 van de slechtste boeken die ik dit jaar heb gelezen. Hoop dat jij m beter vindt.


message 27: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments @Elke, Ik vind het boek op zich niet slecht. Maar er gebeurt niet heel veel voor mijn gevoel. Nu ben ik echter nog niet bij de ontknoping, dus wellicht beïnvloed dat mijn mening nog.


message 28: by Yv (last edited Jun 16, 2017 12:54AM) (new)

Yv (yv87) Ik had Wij Leugenaars ook voorbij komen in die app inderdaad. Nog niet gelezen, maar plot klonk wel oke.

Gister beginnetje gemaakt in In Wolfskleren van Simo Hiltunen. Geeeeen idee wat ik precies heb gelezen, ben in slaap gevallen. Kan me wel nog rare en moeilijke persoonsnamen herinneren haha.


message 29: by Bryndís (new)

Bryndís Yv wrote: "Ik had Wij Leugenaars ook voorbij komen in die app inderdaad. Nog niet gelezen, maar plot klonk wel oke.

Gister beginnetje gemaakt in In Wolfskleren van Simo Hiltunen. Geeeeen idee wat ik precies ..."


Haha, ik snap nooit hoe mensen in slaap kunnen vallen terwijl je leest. Niet zozeer omdat lezen te leuk is om bij in slaap te vallen (want het is gewoon wel lekker ontspannend), maar je bent toch gewoon met iets bezig? je zit/ligt, hebt een boek vast, je ogen open. Ik snap niet hoe dat werkt? je ogen vallen dicht en je laat t boek gewoon vallen ofzo? Ik vind t vreemd me dat voor te stellen xD


message 30: by Yv (new)

Yv (yv87) Hahaha, ja zo ongeveer zo ja. Daarom ben ik zo blij met mijn e-reader! Dag erna kan ik gewoon verder gaan waar ik ben gebleven. Hoef niet eerst een zoektocht te doen om te kijken waar ik ben gebleven, hoef niet bang te zijn dat mijn boek verfrommeld is en de lamp op mijn nachtkastje maakt ook geen overuren :).

Ik val heel makkelijk in slaap, helemaal als het niet zo boeiend is en dat was dit boek (nog) niet. Maar heb ook een paar bizarre weken achter de rug met druktes qua werk, voorbereiden op een feest voor morgen, klussen bij 3 verschillende huizen etc etc etc. Ben geloof ik een beetje op haha.


message 31: by Janneke (new)

Janneke | 289 comments Ik kan dat ook hoor, in slaap vallen met een boek. Na een dag werken, spitsuur met de meiden thuis en nog wat dingen doen 's avonds ben ik meestal uitgeteld. Ik lees dan nog wel altijd even op bed, krijg ik mijn hoofd altijd leeg mee. Maar ik voel mijn ogen dan vaak zwaarder worden en op een gegeven moment merk ik gewoon dat ik een soort van wakker schrik. Dan leg ik snel m'n boek weg en ik ben vertrokken. (zo gaat het trouwens niet elke avond hoor, zou niet gezellig zijn voor m'n man, hihi).


message 32: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Bij gewone boeken val ik meestal niet in slaap tijdens het lezen. Al heb ik wel eens dat mijn ogen dicht beginnen te vallen. Een teken dat het tijd is om te gaan slapen. Bij luisterboeken val ik juist wel vaak in slaap. Juist omdat dat zo heerlijk ontspannen is. Maar ik vind dat niet erg. Ik zoek gewoon het punt op wat ik me nog kan herinneren.


message 33: by Jooke (new)

Jooke | 185 comments als ik een boek echt goed vind, dan vecht ik tegen de slaap en stel het moment om effectief te slapen per hoofdstuk uit. Maar als ik doodop ben en het verhaal matig, dan val ik helaas ook vaak in slaap. en dan vallen lijn ogen langzaam dicht en meestal valt dan lijn ereader op mijn hoofd. *bloos*


message 34: by Bryndís (new)

Bryndís Hannie wrote: "Bij gewone boeken val ik meestal niet in slaap tijdens het lezen. Al heb ik wel eens dat mijn ogen dicht beginnen te vallen. Een teken dat het tijd is om te gaan slapen. Bij luisterboeken val ik ju..."

oh ja! luisterboeken zijn geweldig om bij in slaap te vallen! Dat doe ik eigenlijk altijd (vooral vroeger: allerlei bandjes en later CD's met sprookjes enzo). Ik luister eigenlijk wel altijd boeken die ik al ken, anders werkt het minder goed, vaak ook kinderboeken. Dan maakt het ook niet uit als ik in slaap val want ik ken het verhaal toch al en kan dus overal invallen de volgende keer. HP, De Griezelbus en Baantjer zijn mijn favoriet om bij in slaap te vallen ;)

((nu luister ik meestal muziek, ik heb een avondlijst (en ook een klassiek lijst, die doe ik soms ook of de Family Tree trilogie van Radical Face) om bij in slaap te vallen, dan kan ik ook luisteren als ik ergens anders slaap (scouting ofzo)))


message 35: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Mijn favorieten bij luisterboeken zijn Midas Dekkers en Arthur Japin. Die hebben een fijne stem om naar te luisteren. Midas Dekkers heeft ook altijd grappige verhalen. Zijn boeken heb ik al meerdere keren beluisterd. Dus die ken ik ook al.


message 36: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik heb net Project Persefone Het experiment van Michelle Gagnon uitgelezen. Een jeugdthriller. Ik las die via de Vakantiebieb. Het is een spannend boek. Al vind ik het wel echt een jeugdboek.

Ik heb nu Val van Cis Meijer uitgekozen om te lezen. Ook een van de jeugdboeken van de Vakantiebieb.

Ik kan trouwens niet wachten tot de boeken voor volwassenen komen. Er zitten een paar titels tussen die ik sowieso wil lezen. Het leuke aan de app vind ik dat je ook eens boeken leest die je normaal niet zo snel zal lezen. Dat had ik tenminste. Ik heb vorig jaar veel boeken van voor mij onbekende schrijvers gelezen. Daar zaten toen veel goede boeken tussen.


message 37: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments @Hannie Bij de gewone bibliotheek app staan ook veel ebooks. Alleen moet je de meesten in de app lezen en slechts een deel kun je als epub downloaden voor je ereader. Daar zitten ook veel goede boeken bij.


message 38: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments @Piep leest. Ik ben momenteel geen lid van de bibliotheek, dus daar kan ik geen gebruik van maken. De Vakantiebieb is ook voor niet-leden.


message 39: by Yv (new)

Yv (yv87) Haha, ik heb het andersom! Paar keer een luisterboek geprobeerd, maar dat was echt niks voor mij. Werd helemaal woest ipv relaxed :).

Ben al een paar dagen bezig in In Wolfskleren van Simo Hiltunen nu, maar kom er niet lekker in. Ook bizar druk gehad, zal er ook mee te maken hebben.

Net via Hebban voor het leuke prijsje van 4,99 Wat jij niet ziet van Sarah Pinborough aangeschaft, misschien ga ik die tussendoor wel lezen, dat ik daarna In Wolfskleren weer probeer op te pakken..


message 40: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik lees momenteel het zevende deel van de Frieda Klein serie "Zondagochtend breekt aan". En ik vind het weer heerlijk om te lezen. Heb alle voorgaande delen ook gelezen. In dit deel gaat het meer over Dean Reeve, de niet vindbare moordenaar, die in alle boeken wel een plekje heeft. Zijn er meer Frieda liefhebbers hier?


message 41: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Jazeker! Hoewel ik pas tot en met woensdag gelezen heb, maar ik vind het geweldige boeken tot nu toe. De rest staat op mijn ereader dus moet ik maar snel een keer weer aan beginnen.


message 42: by Nele Liz (new)

Nele Liz | 161 comments Ik ben vandaag begonnen in dinsdag. Heel benieuwd naar de verdere boeken!


message 43: by Fransinda (new)

Fransinda Geers | 269 comments Mod
Ik hou van de Frieda Klein-serie!! Vind de boeken geweldig om te lezen! Heb het zevende deel bewaard zodat ik hem op vakantie kan lezen.


message 44: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik ben ook fan. Ik heb tot en met vrijdag gelezen.


message 45: by Janneke (new)

Janneke | 289 comments Ook hier een fan, ik heb ze allemaal gelezen! Ik weet nog dat ik het laatste deel een beetje tegen vond vallen, waarschijnlijk omdat de echtr ontknoping net nog even op zich laat wachten. In het geheel vind ik het echt een leuke serie!


message 46: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Deel 8 zal toch wel echt de ontknoping gaan geven, Janneke? Een open einde daar zal ik anders kapot aan gaan :'( Wat leuk dat er zoveel fans zijn. Voor degene die nog niet alles gelezen hebben, ga vooral door. Ik vond deel donderdag het minste. Vinden jullie ook een deel wat minder goed?


message 47: by Janneke (new)

Janneke | 289 comments @ Piep leest: Ja, lijkt me wel. Wat dat betreft is het ook wel logisch dat dat in dit deel nog gebeurde. Maar het voelde voor mij echt als een tussenboek terwijl dat eigenlijk niet perse nodig was geweest. Denk dat ik dit ook het minste boek vond. Maar moet je eerlijk zeggen dat ik niet elk deel meer even goed voor de geest kan halen. Ik zit er over te denken om voor het laatste boek eerst alle andere delen ga herlezen. Wie weet kom ik er dan wel op terug welk deel ik het beste en het minste vond. ;)


message 48: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Wellicht wordt juist in deel 8 duidelijk waarom deel 7 nodig was.


message 49: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Ik heb even bij mijn recensies gespiekt. Deel 4 vond ik wat minder (3 i.p.v. 4 sterren), omdat ik die minder spannend vond dan 1 t/m 3. Deel 5 heb ik ook 3 sterren gegeven, omdat ik het verhaal soms wat ongeloofwaardig vond en me ergerde aan Frieda.


message 50: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Net als Janneke zit ik er aan te denken om de serie te herlezen. Ik moet sowieso 6 en 7 nog lezen. Dus misschien wacht ik daarmee tot deel 8 uit is.

Ik hoop dat als deel 8 verschenen is er een mooie verzamelband uitgebracht wordt met alle delen. Om die reden heb ik de delen nog niet gekocht, maar via de bieb gelezen.


« previous 1 3 4 5
back to top