Thriller fans discussion

90 views
Alles betreft boeken > Aanraders

Comments Showing 1-42 of 42 (42 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Yv (new)

Yv (yv87) Welk boek heb jij gelezen waar je helemaal van ondersteboven was en waarvan je vindt dat iedereen deze ook gelezen moet hebben?

Brand los!


message 2: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Eerste boeken waar ik direct aan moet denken, zijn Ragdoll en Iene miene mutte (en alle vervolgen daarvan). Ik vond dit echt hele goede boeken!


message 3: by Nathalie (new)

Nathalie Vercammen | 26 comments Ik las dit jaar al Ragdoll en De chirurg en HexHex.
Ik vond ze alledrie goed.


message 4: by Yv (new)

Yv (yv87) Ik vind zelf de eerste 2 delen van de Dr. Hunter reeks van Simon Beckett heel erg goed: De geur van sterfelijkheid & Het laatste zwijgen.

Ook de eerste 2 delen van de Smoky Barrett reeks van Cody McFadyen bevielen zeer goed, De stilte van de hel & Het gezicht van de dood) ben benieuwd wat de andere twee delen me gaan brengen.

Qua psychothrillers heb ik ontzettend genoten van Mea culpa van Clare Mackintosh en Good Me, Bad Me van Ali Land.

Met Scandinavische thrillers heb ik nog niet zo veel ervaring, omdat ik telkens de kluts kwijt raak van die rare namen en plaatsen (uhoh, ik ga in aug naar Noorwegen, gaat leuk worden haha) en dan leg ik het boek meestal na een paar bladzijden weer weg. Wil er binnenkort toch eens eentje echt gaan uitlezen.


message 5: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Ik heb niet heel veel Scandinavische thrillers gelezen, maar ik heb op geen enkel moment moeite gehad met de namen en plaatsen in Ik reis alleen en het vervolg De doodsvogel. Misschien dat je die eens zou kunnen proberen?


message 6: by Kristel (new)

Kristel (kristelb) | 22 comments Bedrog van Randy Alcorn! Voor het eerst gelezen toen ik een jaar of twaalf was. Weet niet helemaal zeker of 'ie hier als thriller genoemd wordt, maar dat boek heb ik zo erg van genoten. Twee jaar geleden (toen ik 14 was) of zo, heb ik het boek opnieuw gelezen en nog steeds ontzettend erg van genoten. Ik hoop 'm ergens dit jaar voor het eerst in het Engels te lezen :D


message 7: by Bryndís (last edited Jun 02, 2017 02:32AM) (new)

Bryndís zweden zijn enorm goed in thrillers schrijven! Die rare namen komen vanzelf als je ze vaak leest en de plaatsen kan je min of meer negeren.
Ik ben een enorme Millennium fan (Stieg Larsson)
Mannen die vrouwen haten by Stieg Larsson De vrouw die met vuur speelde (Millennium Book 2) by Stieg Larsson Gerechtigheid by Stieg Larsson
Ik heb de boeken 2-3 keer gelezen (deel 2 vind ik ietsje minder, maar nog steeds steengoed), de film ook super vaak gezien (de Zweedse versie natuurlijk! (haat aan remakes) en nog leuker want ik vind Zweeds ook een mooie taal en dat hoor je dan ^^) en ik ben nu bezig aan de graphic novels van de serie ^^
Er zijn ook fantastische Zweedse thrillerfilms, misschien door het vele donker, de sneeuw, de kou daar, ik weet het niet. Maar thrillers maken kunnen ze
(Lars Kepler is ook Zweeds, daar ben ik zelf niet zo dol op, maar veel mensen houden er enorm van)

Verder vond ik Ik ben Pelgrim er goed (eindelijk geen politieonderzoek)
Ik ben Pelgrim (Pilgrim, #1) by Terry Hayes

Bekraste zielen was ook ergg goed!
Bekraste zielen by R.J. Ellory


message 8: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Ik moet eerlijk bekennen dat ik de millennium serie nog niet gelezen heb.. erg he?


message 9: by Bryndís (new)

Bryndís heel erg! doendoendoen! 😉

Ik heb net deel 2 van de graphic novels uitgelezen😊


message 10: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Haha hij staat op de eindeloze lijst met boeken die gelezen moet worden.. kan hem wel meenemen op vakantie want ik durf mijn ereader niet mee te nemen.


message 11: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Nou, ik zette het eerste deel van de Millenium serie op als luisterboek in de Luisterbieb. Dacht: eindelijk... Totdat ik 10 minuten naar de stem van Ron Brandsteder had geluisterd. Vre-se-lijk!
Dus het wordt alsnog lezen...


message 12: by Jooke (new)

Jooke | 185 comments ik heb de millenniumtrilogie ook nog niet gelezen en eerlijk gezegd, spreekt de korte inhoud me ook niet zo erg aan...


message 13: by Kim (last edited Jun 03, 2017 07:12AM) (new)

Kim Ik wil jullie allemaal de bijzonder goede thriller De nachtploeg van Natsuo Kirino aanraden.

Vier vrouwen werken in de nachtdienst in Tokio. Ze maken lunchpaketten aan de lopende band: zwaar, geestdodend werk. Ze worden geplaagd door slaapgebrek en ernstige privé-problemen. De jongste vrouw, Yayoi, bezwijkt onder de stress en wurgt haar man. Haar collega Masako bedenkt een plan om het lijk te doen verdwijnen, maar haar hulp blijkt rampzalig te zijn.
Deze duistere roman beschrijft hoe collegialiteit en vriendschap tussen vier vrouwen vermorzeld worden in de wrede Japanse consumptiemaatschappij.


En verder ALLE boeken van Tess Gerritsen, geweldige schrijfster! Met name Het aandenken en Zustermoord zijn mijn favorieten.


message 14: by Yv (last edited Jun 05, 2017 12:33PM) (new)

Yv (yv87) Millenium heb ik hier al jaaaaaren in de kast liggen en ooit wel een paar pogingen gedaan met het eerste deel, maar kom er gewoon niet in. Wil ooit nog wel een poging wagen.

@Piep: Haha, ik snap je punt! Ron Brandsteder, brr!
Luister je vaak luisterboeken? Ik heb er een paar keertje eentje geprobeerd via BookChoice, maar vond het zóó vreemd en raar! Ik werd er allesbehalve relaxed van hihi..

@Kim: Klinkt goed, die Nachtploeg.

@Tamara: Waarom durf je je reader niet mee te nemen op vakantie?


message 15: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments We liggen veel aan t zwembad/rivier dus wat water betreft durf ik niet, maar ik laat hem liever ook niet in ons chaletje liggen.. maar opzich wel een mooi moment om mijn bookazines en gewone boeken eens te lezen :)


message 16: by Jennifer (new)

Jennifer | 298 comments Mod
Tamara jij zou dus eigenlijk de H2O moeten hebben. Die kun je geloof ik nog winnen op chicklit.nl :)

Ik neem juist altijd mn ereader mee zodat me dat heel wat gesleurd bespaart :)
In de tijd voor de ereader moest ik er minimaal 10 inpakken en vaak daar ook nog opzoek naar boeken.


De meeste thrillers van de afgelopen tijd hebben jullie zelf op de andere groep voorbij zien komen denk ik.
Karen Rose is alleen een schrijfster die ik nog niet zo vaak voorbij hem zien komen. Mijn moeder leest die heel erg graag en ik ga die binnenkort ook maar eens oppakken. Maar met een nieuwe Karin Slaughter, M.J. Arlidge en Tess Gerritsen deze zomer moeten die nog even wachten :)


message 17: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Haha mijn kobo is nog geen half jaar oud, dus ik moet het hier nog maar even mee volhouden :p. We gaan ook maar 8 dagen dus dat overleef ik wel zonder ereader. Normaal gesproken zwem ik ook niet dus vandaar dat ik niet voor de H2O gegaan ben toen.


message 18: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik luister best vaak luisterboeken. Als ik lig te rusten of zit te haken. Twee vliegen in een klap. Het ligt er heel erg aan wie het voorleest. Momenteel luister ik naar Sevenster. Die is wel te doen. Bijna uit...


message 19: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Wij gaan dit jaar trekken met een camper. Gelukkig past mijn Kobo makkelijk in de tas, dus die laat ik ook echt niet in de camper achter.


message 20: by Jans (new)

Jans - creansdreamsofbooks (creans) | 1 comments Qua thrillers absoluut de Harry Hole reeks van Nesbø. Dat zijn echt mijn favoriete boeken <3


message 21: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments @ Jans: daar wil ik ook snel een keer aan beginnen! Goed om te horen dat het goede boeken zijn.


message 22: by Jooke (new)

Jooke | 185 comments Schemerzone
Dit boek was (een eeuwigheid geleden) de aanzet voor mijn 1ste leesverslavingsperiode en mijn interesse voor thrillers en fantasy/paranormale. Hierdoor vind ik het wel het vermelden waard. (al zou het me niet verbazen dat ik enorm teleurgesteld zou zijn bij een re-read)


message 23: by Yv (new)

Yv (yv87) Hou jij van actie, een verhaal waarbij je je hersens absoluut moet laten kraken en wendingen die je echt niet had zien aankomen? Probeer dan absoluut eens Dood de vader van Sandrone Dazieri! Heb echt genoten van dit boek!


message 24: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Klinkt goed, Yv


message 25: by Angelique (last edited Oct 13, 2017 06:53AM) (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik heb net Ik besta niet uitgelezen. Die vond ik ook best goed. Ik dacht tenminste dat deze onder thrillers valt, correct me if I'm wrong.


message 26: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Ik heb hem in mijn kast staan, dus misschien dat ik die binnenkort dan naar eens moet gaan lezen :D


message 27: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments @Tamara Mijn buddyread maatje was ook erg verrast door Ik Besta Niet. Het blijft tot op het laatst veranderen hoe het gaat aflopen.


message 28: by Hannie (last edited Oct 15, 2017 02:53AM) (new)

Hannie | 56 comments Ik heb samen met Yv Dood de vader gelezen. Wij vonden het beiden een goed boek. Inmiddels heb ik ook het tweede boek Dood de engel uit. Dat vond ik ook goed, maar het eerste iets beter.
Overigens vraagt het tweede boek wel om een vervolg...


message 29: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments De Vakantiebieb opent per 1 juli. Dus nog even een maandje wachten. Daar zit ook Het meisje uit de trein in. Geen thriller, maar een oorlogsverhaal. Echt een aanrader. Heel anders dan andere WOII-boeken.


message 30: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Hannie wrote: "De Vakantiebieb opent per 1 juli. Dus nog even een maandje wachten. Daar zit ook Het meisje uit de trein in. Geen thriller, maar een oorlogsverhaal. Echt een aanrader. Heel anders dan andere WOII-b..."

In welk opzicht is het boek heel anders?


message 31: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments @Tamara, Het verhaal begint in Polen als het nog oorlog is. Dan verplaatst het zich naar Zuid-Afrika. De oorlog is dan afgelopen. De hoofdpersoon is wees en kan in aanmerking komen voor een adoptie door een gezin daar, maar dan moet ze verzwijgen dat ze deels Joods en deels katholiek is. Daar hebben ze in Zuid-Afrika een hekel aan. Omdat ze verder geen familie heeft is adoptie voor haar toch de beste oplossing. Maar dat ze haar achtergrond verborgen moet houden is ook lastig voor haar. Veel oorlogsverslagen houden op op moment dat de oorlog voorbij is. Dit boek gaat grotendeels over die periode er na. Dat vond ik erg interessant.


message 32: by Yv (last edited Jun 01, 2018 12:24AM) (new)

Yv (yv87) Oh, ik zie Zuid Afrika, dus interesse is meteen gewekt. Ga er eens op zoeken. Wel een verwarrende titel, je zou zo maar denken dat het om die ene thriller gaat inderdaad!

Mijn neef is toevallig nu over, zal het vanavond eens aan hem vragen, dan gaan we even lekker bijkletsen met een heerlijk flesje brandy. Ik ga kijken of ik 'm in het Afrikaans op de kop kan tikken.


message 33: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Oh dat klinkt als een interessant boek!


message 34: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments @Yv, De titel lijkt inderdaad op die ene thriller.


message 35: by Tine (new)

Tine Haesen | 1 comments Uitgebroed
Verteerd door pijn en verdriet besluit Lilith van Winckel om zichzelf voor een aankomende trein te gooien. Er wordt om haar getreurd, maar niemand in haar omgeving is echt verbaasd. Nadien gaat het leven voor haar familie en vrienden verder. Al snel blijkt dat er meer aan de hand is en dat de vrouw de maanden voor haar dood een plan met verstrekkende gevolgen heeft uitgebroed.
Hoewel verraad, moord en wraak de voornaamste ingrediënten zijn van deze pageturner, heeft het verhaal meerdere lagen. De verrassende wendingen en bij momenten pijnlijk mooie beschrijvingen maken van dit boek een aangrijpende thriller die nét even anders is dan we gewend zijn.
Pat Craenbroek is een vrouwelijke arts die in het begin van haar carrière als gerechtsarts aan de slag was. Nu laat ze haar levendige en soms licht morbide verbeeldingskracht de vrije loop in Uitgebroed, een duister, en op alle fronten overtuigend verhaal.

Echt een super goed boek, zo eentje dat je niet kan neerleggen eens je er in begint!


adventuresonapage Moet ik echt kiezen?

In De Dode Kamer word je als lezer zo gigantisch op het verkeerde been gezet. De climax is één grote mindfuck. Een personage dat op het eerste gezicht niet zo interessant lijkt, blijkt de spil in het verhaal en belazert iedereen.

De dorst is een van Nesbo's beste boeken in mijn optiek. Het was spannend, smerig en mindblowing.

Dan hebben we nog Heb je me gemist?. Telkens als je denkt dat het nu eindelijk goedkomt, stopt Karen Rose er weer een plottwist in en houd je je hart weer vast.

Tja en de Millenniumreeks natuurlijk. Het is lang geleden dat ik de boeken las, maar ze staan op nummer één (tot en met drie haha) van mijn reread-lijst.


adventuresonapage Ik heb onlangs Oktober gelezen en die vond ik werkelijk steengoed.

Nou ben ik op zoek naar thrillers die in datzelfde straatje passen (verknipte geesten, mindfucks, etc.). Hebben jullie suggesties?


message 38: by Leon (new)

Leon | 3 comments Een al wat oudere, van John Grisham, "The Client" vond ik keigoed.


message 39: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 790 comments Een serie die ik aanraad is Pieter Vos van David Hewson. Ik las onlangs het eerste deel, Poppenhuis. Gisteren heb ik deel twee, Het verkeerde meisje, uitgelezen. De boeken zijn geschreven door een Engelse schrijver, maar spelen af in Amsterdam. Je kunt niet merken dat ze door een buitenlandse schrijver zijn geschreven. De boeken zijn spannend en de verhaallijnen zitten goed in elkaar. Ik ga zeker verder lezen met deze serie.


message 40: by Leon (new)

Leon | 3 comments Nikki wrote: "Ik heb onlangs Oktober gelezen en die vond ik werkelijk steengoed.

Nou ben ik op zoek naar thrillers die in datzelfde straatje passen (verknipte geesten, mindfucks, etc.). Hebben ..."


De donkere kamer van Damokles van Willen Frederik Hermans is een echte mindfuck.


message 41: by Gunter (new)

Gunter Vanhoeyveld | 3 comments Ik las een tijdje gelezen het boek Sudoku. Het leek zo uit het leven gegrepen en zou eigenlijk iedereen wel kunnen overkomen. Het boek hield me in haar grip en dus las ik het ook in één keer helemaal uit.


message 42: by Yv (new)

Yv (yv87) Zitten er hier nog liefhebbers van Spaanse Thrillers?
Ik kreeg pas het boek De Zigeunerbruid van Carmen Mola thuis. Het is het eerste deel van een nieuwe trilogie, geschreven onder een pseudoniem wat blijkbaar drie bekende Spaanse thrillerauteurs zijn.

Ik werd positief verrast! En mocht je van dat genre houden, vind ik De stilte van de witte stad van Eva García Sáenz ook echt een aanrader!


back to top