Knjigom u glavu discussion

65 views
Knjiški lonac > Zakuvavanje

Comments Showing 1-4 of 4 (4 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Jelena, Moderator (new)

Jelena | 814 comments Mod
Dragi svi,
ovo je jedan od novih kutaka koji smo zajednički odlučili da napravimo kako bismo malo razmrdali grupu. Ili začinili, kad sam već krenula od kulinarskih alegorija.
Ideja je da nevezano za knjigu meseca ili grupne knjige periodično imamo neku temu koju ćemo zajedno istraživati. Možemo upoređivati knjige sa sličnim motivima, knjige na istu temu ali iz različitih delova sveta ili epoha, obrade starijih dela ili poznatih motiva ili šta god vam padne na pamet. Pravićemo knjiški paprikaš! :)
Sigurno će nam biti potrebno malo vremena da se uhodamo i da vidimo šta nam svima najviše odgovara, ipak je ovo work in progress. Ali šta god vam padne na pamet kao moguća tema ili zanimljivost ili bilo šta što biste hteli da zajedno pročeprkamo - pišite mi diretno u inbox! Za početak bi možda jedan zajednički poduhvat mesečno bio prava mera. Predlozi ne zastarevaju - šta god da sugerišete važi i ako ne dođe na red odmah prvog meseca.
Prva tema stiže početkom juna, a predloge šaljite što pre i što više, odmah, sad odmah. Tako da - step into my office!


message 2: by Jelena, Moderator (new)

Jelena | 814 comments Mod
Rekoše mi da sam konfuzna i zbunjujem pošten narod, pa moram da pojasnim. Recimo da nam je tema u ovoj diskusiji knjige u kojima se narator suočava sa teškom bolešću roditelja. Ne čitamo istu knjigu i nema glasanja, već svako za sebe odabere nešto na tu temu. Tako da dobijemo zajednički okvir, a različite pristupe i utiske.
A trudila sam se da sve bude uopšteno da ne bih ispucala nešto što bi nam zaista mogla biti tema :)


message 3: by Salty13, Moderatorica (new)

Salty13 | 1017 comments Mod
Super mi ovo zvuči i sve mi je jasno :D


message 4: by Jelena, Moderator (new)

Jelena | 814 comments Mod
U to ime, evo prve teme, pa se baci na posao :D
https://www.goodreads.com/topic/show/...


back to top