Romania discussion

48 views
Autori și Bloggeri > Bună, vă salută Mădălina, alias NistePalavre!

Comments Showing 1-7 of 7 (7 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Madalina (new)

Madalina Vlasceanu | 5 comments Bună,

Sunt Mădălina. Citesc, dar și scriu. Ce scriu? Cam ce îmi vine in minte pe moment, sau ce nu îmi da pace : poezii, povești, articole pe diverse teme. Îmi place să observ oamenii și să scriu despre ei și apucăturile lor de tot felul.

Vă invit să mă cunoașteți mai bine citindu-mă pe blogul personal la adresa: nistepalavre.blogspot.com

Cu drag,
M
P.S Ador să citesc, devorez tot ce e de interes și îmi pică în mână. Cum să vrei să scrii bine dacă nu citești, nu te pui la curent cu ce mai e nou, sau nu cunoști de unde a pornit totul, și cine și cum a dat tonul scriiturii pe lumea asta?

E imposibil, asă că vă îndemn și eu să citiți și iar citiți! E vital pentru voi, dar și pentru restul!!!


message 2: by Victor (last edited Jun 12, 2017 11:47PM) (new)

Victor E cu .ro, Madalina: http://nistepalavre.blogspot.ro/

"Ca sa revin, ma afund pe data in poveste, doar sunt obisnuita cu cititul asta ad-hoc si pe unde apuc. Ma teleportez rapid undeva pe la 1800, in Spania.
Incep deodata sa ma simt din ce in ce bine, ca dupa o doza de drog luata la momentul potrivit si in cantitatea suficienta, cat sa nu ma dea gata cu totul. "

Ce citesti/ai citit?

"- Serios acum, insista muncitorul cel pe semne mult mai putin plimbat cu metroul decat colegul sau, daca ar fi sa ne luam dupa ce spune acesta. Cred ca 1% din populatie mai citeste prin metrou in ziua de azi! (ma rog, aici chiar si eu zic ca exagereaza nitel omu'). Toti stau cu telefoanele mobile sub nas si cu castile in urechi, dar uite ca doamna asta chiar citeste o carte!!!"

Eu sunt din acei care stau cu castile in urechi. Ascultand o carte. E fascinant cum sunetul te poate face sa orbesti...selectiv: sa vezi ce vrei sa vezi, sa vezi in bine ce ai vedea cu indiferenta si sa nu vezi ce nu ai vrea sa vezi. Ma plimb pe un deal, la vale dimineata si la deal dupa-masa, printr-un cartier de tigani, plin de caini si cu covoare de coji pe strada, in drum spre servici. Am facut-o iarna pe ger dimineata la 6, dupa-masa pe viscol si mereu cu soarele in ochi in restul anului si nici macar nu ascult carti prea...roz ci distopii: Portocala Mecanica, Abatorul nr. 5 si Visează androizii oi electrice? printre ele.


message 3: by Madalina (new)

Madalina Vlasceanu | 5 comments E si asta o perspectiva, doar ca mie imi place sa observ oamenii, sa ii ascult, sa vad pana unde ne seamana vietile de zi cu zi sau daca ne seamana vreun pic. Plus ca ma mai si inspir pentru "povestile" viitoare.
Dar da, uneori chiar e bine si recomandat sa te rupi cu totul de lumea asta imperfecta care te consuma si te secatuieste cu totul,
si sa intri in "bula" aia a ta in care te simti bine si relaxat, si in care poti alege cat de orb sa fii, zona aceea tampon unde gerul nu mai e ger, coaja de samanta anunta un pat de flori iar tu esti tu si atat.

Multumesc de comentariu si ganduri! M


message 4: by Madalina (new)

Madalina Vlasceanu | 5 comments Ahhh, si ce citesc acum Simone de Beauvoir - Femeia sfasiata. Sunt 3 nuvele, ultima din ele este cea care da titlul cartii si cea care imi place cel mai mult.

Am mai citit o carte f buna Julian Barnes - Sentimentul unui sfarsit, e recomand, exceptionala! Ma apuc curand si de Alain de Botton - Despre farmecul lucrurilor plictisitoare, o carte f micuta, ca nu prea mai am rabdare sa citesc carti f mari, recunosc :D

Am mai citit ecent: Care Santos - Aerul pe care il respiri, Mathias Malzeu - Mecanica inimii (exceptionala!!!), Graeme Simsions - The Rosie Project, Yalom - Minciuni pe canapea (f buna! si E. E. Schmitt (pe care il ador, apropo) - Evanghelia dupa Pilat, Cea mai frumoasa carte din lume, Visatoarea din Ostende, Domnul Ibrahim si florile din Coran, Concert in memoria unui inger, Elixirul dragostei, Cei doi domni din Bruxelles (f buna!) si preferata mea: Femeia in fata oglinzii.

Am mai citit o carte f draguta despre japonezi si a lor simplitate consacrata: Dominique Loreau si arta simplitatii.


message 5: by Victor (new)

Victor Cred ca esti la capatul opus al spectrului fata de mine. Eu abia recent explorez si alte genuri, intai trecand prin clasici evident, decat f&sf si mai am mult pana cand sa ajung la lirica Micului Print, la carti sensibile si romantice. O sa apelez totusi la recomandarile tale fiindca am langa mine o alta mama careia ar putea sa-i placa.

Cat despre carte, mi se pare foarte greu sa citesti in zgomotul urban dar e o metoda de preferat cand nu-ti asiguri singur propriul transport.

Succes cu blogul si multumesc de recomandari


message 6: by Madalina (new)

Madalina Vlasceanu | 5 comments Multumesc si sport la citit!

P.S. Micul print nu as zice ca e o carte chiar romantica :)


message 7: by Madalina (new)

Madalina Vlasceanu | 5 comments Abia astept sa o citesc, multumesc! Ama citit si Eseuri de indragostit, mi-a placut f mult, imi place mult stilul lui Alain...

Aerul pe care il respiri mi-a placut, desi au fost si partile acelea cu istoricul personajelor care mi s-au parut cam mult si cam plictisitor, dar una peste alta e carte buna.


back to top