Thriller fans discussion

58 views
Alles betreft de groep > Ideeën voor de groep

Comments Showing 1-40 of 40 (40 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Hoi! Ik ben benieuwd naar jullie ideeën. Wat zien jullie graag terug in deze groep? Wat mag absoluut niet ontbreken? Willen jullie 1 maandboek om samen te lezen of liever toch meer? Etc...

Ik ben heel benieuwd!


message 2: by Yv (last edited May 30, 2017 01:08PM) (new)

Yv (yv87) Ik weet natuurlijk niet hoe iedereen zijn leestempo (en vrije tijd om te lezen) is, maar omdat het 1 genre is, is 1 boek per maand misschien wat weinig? Zouden wel kunnen gaan nomineren en dan de eerste maand gewoon 1 boek aanhouden om te kijken hoe dat als groep bevalt?

Het lijkt mij wel handig om (vooralsnog) alleen eerste delen van reeksen te nomineren, zodat iedereen de kans heeft om een reeks te starten. Misschien wat saai als je al in die reeks bent begonnen en bijvoorbeeld al aan het derde boek toe bent, maar er zou dan een optie kunnen komen om door te stemmen om vervolgboeken te lezen?

Misschien een voorsteltopic om alvast wat activiteit te krijgen bij deze kersverse groep? En persoonlijk vind ik het ook wel leuk om een klein beetje achtergrondinformatie te krijgen. Geen levensverhalen hoor, maar gewoon wie je bent, wat je graag leest, tips van schrijvers etc..?

Zijn zomaar wat ideetjes hoor. Brand vooral los met betere!


message 3: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Leuk dat de groep er gekomen is. Gaan jullie ook op Instagram? Dan krijg je denk ik sneller meer leden.
Ik vind de ideeën van Yv al heel goed. Als me nog iets in valt, zal ik het nog laten weten.


message 4: by Fransinda (new)

Fransinda Geers | 269 comments Mod
Ik vind een voorsteltopic inderdaad ook een heel goed idee! En ook wat betreft het instagram account is misschien een goede optie om inderdaad wat meer onder de aandacht te komen.

Verder is natuurlijk de vraag wanneer gaan we beginnen met een maandboek? Aangezien het morgen al 1 juni is? Willen we voor juni nog een maandboek?

Als we voor een instagram account gaan is het misschien ook een goed idee om een hashtag te bedenken voor de groep zodat iedereen die kan gebruiken.


message 5: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Om vandaag nog te nomineren en te stemmen wordt denk ik wel heel krap.. Anders beginnen we vandaag met nomineren tm 3 juni, stemmen we van 4 tm 7 juni en beginnen we op 8 juni met lezen. Met 1 maandboek maakt het denk ik niet zo heel erg uit dat we wat later beginnen.


message 6: by Bryndís (new)

Bryndís Ik was even aan het nadenken over het kiezen van een maandboek en ik weet niet of jullie het ook wat vinden, maar dat hoor ik dan wel.
Maar ik vind alleen het stemmen voor een maandboek altijd een beetje beperkt. Soms zijn de stemmen zo verspreid en dan is het meer een soort van toeval welk boek net meer stemmen heeft.
Ik had dus als idee (maar misschien is het een heel slecht idee, maar daar kunnen we dan lekker over discussiëren ;-) ) om misschien met een soort van puntensysteem te werken? Iedereen een keuze 1 (3 punten) & een keuze 2 (1 punt) of zoiets? En dat dan het boek met het meeste punten wint.
Ik heb namelijk vaak het gevoel (maar misschien is dat omdat ik persoonlijk niet zo van mainstream dingen houd) dat er een paar heel enthousiast zijn over het maandboek en de rest totaal niet en dat er misschien ook wel boeken zijn waar iedereen dan een beetje zin in heeft. Dan komt er misschien meer discussie op gang (wat ik leuk vind om te doen)

Ik hoop dat het een beetje duidelijk is wat ik bedoel en ik hoor jullie ideeën daarover graag! x

p.s. Ik snap ook dat het werken met punten wellicht wat meer organisatie nodig heeft dan een poll (die de uitslag gewoon voor je uitrekent), maar dat wil ik dan evt wel bijhouden


message 7: by Bryndís (new)

Bryndís oh, en ik zou het ook erg leuk vinden als er bij de discussie over boeken wat dieper op de inhoud wordt ingegaan.
bepaalde stukjes die je goed vond, of juist niet. gewoon lekker terwijl je het boek aan het lezen bent (nou niet precies terwijl natuurlijk, maar shortly after ).
Dan valt er wat meer te reageren dan "o jaa, uit, heerlijk, wat een leuk boek"


message 8: by Bryndís (new)

Bryndís en ik weet niet of jullie van nog meer thriller dingen houden, maar misschien kunnen we ook een soort van half off-topic - topic maken, met tv/film thriller tips?


message 9: by Yv (new)

Yv (yv87) Oh, dat is wel een goed idee! Zal even een film en serie topic aanmaken.

Betreft de inhoud: Denk dat dat wel moet kunnen. We moeten natuurlijk wel een beetje rekening houden met spoilers voor de mensen die nog moeten lezen, maar gezien er maar 1 maandboek is (sowieso as maand), lijkt het me dat we dan wel ruim voldoende tijd hebben om te lezen en lekker na te kletsen.

We kunnen altijd eventjes proberen en kijken of het werkt. Mocht het niet werken, dan iets anders verzinnen.


message 10: by Bryndís (new)

Bryndís met spoiler tag ((zie "some html is ok" als men niet weet hoe)) en goed aangeven voor tot waar de spoiler is, moet dat toch geen probleem zijn lijkt me =)


message 11: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Een puntensysteem zou misschien best weleens goed kunnen werken...


message 12: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments We gaan het uitproberen! Iedereen mag dan in het stemtopic dat 4 juni geopend zal worden een top 3 maken. Nummer 1 is 3 stemmen waard, nummer 2 2 stemmen en nummer 3 1 stem. Wij zijn heel benieuwd hoe dit zal lopen!


message 13: by Yv (last edited Jun 05, 2017 12:38PM) (new)

Yv (yv87) Wat zouden jullie vinden van een soort doorgeef trein/ketting/geefheteennaam ? Ik koop regelmatig boeken die ik dan nét die leuk genoeg vind om in mijn kast te hebben staan of wat juist een gigantische miskoop was en waar iemand anders misschien wel heel gelukkig van wordt. Weet niet of jullie dat ook hebben?

Zo ja, misschien is het dan een idee om de boeken via zo'n doorgeef-"ding" door te geven aan een volgende? Dat de mensen die geïnteresseerd zijn hun interesse aangeven, er geloot wordt en dat het boek naar de winnaar gaat. De winnaar doet dan hetzelfde met een boek uit zijn of haar kast. Verzendkosten voor de winnaar. Of misschien juist voor de weggever? Alhoewel dat misschien niet eerlijk is, mocht de weggever vervolgens een tijdje niet mee willen doen...


message 14: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Klinkt als een leuk idee!


message 15: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Je kunt allicht proberen of het werkt. Lijkt me best leuk, al koop ik zelf nauwelijks boeken. Heb nog wel een paar fijne om door te schuiven.


message 16: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Kan er nog een topic komen voor vragen/tips?


message 17: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Tips kan je hier plaatsen! Ik zal even een vragentopic aanmaken.


message 18: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Tips kunnen op meerdere plaatsen, hihi (^_-)


message 19: by Nina (new)

Nina | 222 comments Ik was mijn voorstel aan het schrijven en ineens kwam ik tot een briljant idee en vroeg ik me af of er in deze groep al over is nagedacht.. Namelijk Buddyreads!
Het lijkt me heel leuk om specifiek in het genre Thrillers ook een buddyread te doen, of meerdere? Ik weet niet of daar meer belangstelling en interesse voor is, zeker naast het feit dat we elke maand 1 boek lezen met zijn allen.


message 20: by Jennifer (new)

Jennifer | 298 comments Mod
Leuk idee Nina


message 21: by Yv (new)

Yv (yv87) Ik vind het wel een leuk idee.


message 22: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Ja leek idee, kunnen we zeker eens proberen! Denk dat het dan wel pas op z'n vroegst september wordt, aangezien we nu met de vakantie zitten haha.


message 23: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ik heb al vaker gebuddyread met books ever after. Met mijn laatste buddy ben ik toen nog 3 extra boeken gaan lezen van een serie. Dat was heel leuk en het stimuleert om te blijven lezen.


message 24: by Anca (new)

Anca | 15 comments Ik heb nog nooit een buddyread gedaan, maar lijkt me wel erg leuk!


message 25: by Yv (new)

Yv (yv87) Om even terug te komen op die buddyread: we hebben even overlegd en waarschijnlijk doen we in September de eerste poging. Opgeven, lootjes trekken, buddyreaden. Dan is alle vakantiedrukte weg en hoeven we ons niet schuldig te voelen als één van de koppels uit de getrokken lootjes nog op vakantie is. Natuurlijk zijn mensen het hele jaar door op vakantie, daar zijn we ons van bewust, maar nu is het natuurlijk wel dé vakantieperiode. Dus nog eventjes geduld :D.


message 26: by Nina (new)

Nina | 222 comments oh jammer dat ik dan net zelf in september nog op vakantie ga hehe. Maar super leuk dat het opgepakt wordt!


message 27: by Yv (new)

Yv (yv87) Ik ook hoor! Maar als het bevalt, kunnen we het zeker nog eens doen toch :)?


message 28: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Is het een idee om een hele serie samen te lezen. Iedere maand een deel?


message 29: by Bryndís (last edited Aug 10, 2017 11:43AM) (new)

Bryndís nou, we hebben in ieder geval al een lijst vol suggesties over wat te lezen! ;-)
Ik weet het niet... Het lijkt me wel leuk om eens een hele serie te lezen en deze groep zou perfect zijn, anders doe ik het niet. Maar ik ben geen groot fan van politie onderzoek in boeken, dus ik denk dat ik van zo'n hele serie snel verveeld raak.

Ik kijk even aan wat de rest zegt...


message 30: by Yv (new)

Yv (yv87) Ik ben groot fan van series en hoop inderdaad een keertje een serie te lezen. Daarom heb ik afgelopen maand ook een (korte) serie genomineerd.

Het idee van de groep is dat als er een boek genomineerd wordt van een serie en deze gekozen wordt, er de maand erna een polletje gemaakt wordt of er interesse is om het vervolgdeel ook te lezen. Zo ja, dan komt er daar ook een topic van, buiten het normale nieuwe maandboek. Zo nee, dan hopen op een nieuwe serie-nominatie :P.

Of bedoelen jullie om echt apart een serie-topic aan te maken? Ongeacht welke maand het is oid?


message 31: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments @Yv Dat komt op hetzelfde neer. Maar dan moeten we in ieder geval met een eerste deel van een serie beginnen. En dan zou ik er wel een aparte topic van maken.


message 32: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Is het een idee om ook in deze groep een topic te openen om een Buddyread Maatje te vinden? Dus buiten de gezamenlijke buddyreads van de club om. Ik zou het leuk vinden om nog met iemand een toffe thriller 'samen' te lezen.

En hoe staat het met het idee om een deel van een serie te gaan lezen iedere maand? Of is dat pas iets om in januari mee te beginnen?


message 33: by Bryndís (new)

Bryndís Ik ben niet zo van de series, maar ga gerust jullie gang.
Dat van de buddy-read maatjes vind ik wel een goed idee! (ookal ga ik er wrss pas over 5 maanden gebruik van maken...)

Nog een "zeur"-dingetje:: De topics op de pagina staan nu
augustus
september
oktober

Kan dat ook andersom (dus meest recente dingen eerst)? Of kan ik dat ook zelf doen? Of vinden anderen het op deze manier prettiger?


message 34: by Yv (last edited Sep 20, 2017 11:26AM) (new)

Yv (yv87) Wat mij betreft wel Piep, vind ik wel leuk op zich.

@Bryndis: Viel mij vorige maand ook op, maar heb geen idee hoe dat veranderd kan worden?


message 35: by Yv (last edited Sep 20, 2017 11:26AM) (new)

Yv (yv87) Volgens mij is het gelukt, al kan ik nu zelf juni en juli niet meer zien?
Zou iemand even willen checken voor de zekerheid?

Edit: Oh, al heb ik ze van boven naar beneden gedaan.. Dus bovenaan juni (denk ik want ik zie 'm niet meer), onderaan oktober?


message 36: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Bij mij in de app staat nog steeds augustus bovenaan.


message 37: by Yv (new)

Yv (yv87) Ja maar wel op volgorde nu toch en niet meer kriskras door elkaar?
Als ik de volgorde verander van sept naar juni (dus omgekeerd zodat oktober bovenaan komt te staan), verdwijnen september en oktober. Dus dit is voor zover ik kan zien het beste wat ik kan doen..

Nieuw(st)e maand = onderaan.


message 38: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) | 485 comments Ja, in volgorde met oktober onderaan.


message 39: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) | 573 comments Ik heb ze nu volgens mij goed op volgorde staan van nieuw naar oud.


message 40: by Bryndís (new)

Bryndís Tamara wrote: "Ik heb ze nu volgens mij goed op volgorde staan van nieuw naar oud."

Ja! Thanks, dat is chill!


back to top