Sweden discussion

391 views
Var köper ni era böcker?

Comments Showing 1-50 of 59 (59 new)    post a comment »
« previous 1

message 1: by Ulli (new)

Ulli | 5 comments Hej
Undrar var ni beställer och köper era böcker? Själv är jag rätt flitig på att beställa på Bokus och Adlibris.

/ Ulli


message 2: by Jonna (new)

Jonna Jennebrant | 2 comments Jag själv brukar också köpa mina böcker på Adlibris och bokus. Men också på Akademibokhandeln, ( Dem är ju såklart något dyrare där men man slipper vänta på frakt tiden).


message 3: by Alex (new)

Alex | 5 comments Akademibokhandeln till största del efter som jag jobbar där.
Såvida det inte är någon speciell utländsk bok på engelska eller franska som skulle kosta skjortan att beställa via jobbet ;)


message 4: by Jonna (new)

Jonna Jennebrant | 2 comments Åh Alex!
Du har mitt absoluta drömjobb! :)
Att få jobba omgiven av böcker- Fantastiskt!


message 5: by Andreas (new)

Andreas | 5 comments Det beror på vad man ska ha. Amazon har en del böcker också, men min nya favorit är sci-fi bokhandeln


message 6: by Alex (new)

Alex | 5 comments Jonna wrote: "Åh Alex!
Du har mitt absoluta drömjobb! :)
Att få jobba omgiven av böcker- Fantastiskt!"


Det har absolut sina fördelar och nackdelar, men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte älskar det^^


message 7: by Lena (new)

Lena Floser | 2 comments Köper mest på loppis och antikvariat.


message 8: by Carolin (new)

Carolin | 29 comments Mest på Adlibris (oxå viss procent rabatt om man är medlem i Kommunal..), och secondhand.


message 9: by Amanda (new)

Amanda (spellitlikeitsounds) | 4 comments För det mesta på Adlibris, har dåliga erfarenheter av Bokus så där beställer jag aldrig. Adlibris har också oftast bättre priser. Brukar också beställa från Bookdepository om jag känner att jag kan vänta lite längre på att få hem boken då de har fri frakt.
Har också använt Waterstones när jag har varit ute efter en Specialutgåva.


message 10: by Tommy (new)

Tommy Lennartzon | 3 comments Jag är prenumerant på Mofibo så jag läser så mycket jag vill av alla e-böcker som finns där.


message 11: by Ulli (new)

Ulli | 5 comments Trist att Bokus inte fungerat för dig. Själv har jag inte haft några problem där. Ska göra några beställningar på prov :D Tack för alla svar / Ulli


message 12: by ida (new)

ida (daydreamingandbookreading) | 5 comments Jag har en kindle så då blir det oftast att jag köper böcker vis den, dvs från Amazon. Köper jag fysiska böcker blir det ca alltid från Adlibris/Bokus.


message 13: by Stefan (new)

Stefan | 27 comments https://www.betterworldbooks.com
Better world books har ett stort, billigt sortiment både nytt och begagnat. Fraktfritt dessutom.


message 14: by Carolin (new)

Carolin | 29 comments https://www.bookdepository.com/ verkar också bra med fri frakt över hela världen.
Tänkte pröva, har beställt några böcker på engelska som var något billigare (ca 15 kr/bok) än på adlibris, men jag får se hur det blir med leveranstiden...


message 15: by Niklas (new)

Niklas Pivic (pivic) | 96 comments Personligen kör jag mycket på e-böcker från Seven Stories Press, tyvärr även från Amazon, men även fysiska böcker från - som den Stockholmare jag är - Hedengrens, Rönnells antikvariat, Söderbokhandeln, Papercut och Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan.


message 16: by Erika (new)

Erika | 26 comments På Adlibris om jag beställer böcker på nätet (bor i Finland, och här har Bokus inte fungerat sedan sent 90-tal). Annars i lokala bokhandeln (i mitt fall oftast Akademiska bokhandeln i Helsingfors), eller på loppisar. En hel del böcker hittar också hem till mig via bokbyteshyllor på de bibliotek jag frekventerar.


message 17: by Niklas (new)

Niklas Pivic (pivic) | 96 comments Carolin wrote: "https://www.bookdepository.com/ verkar också bra med fri frakt över hela världen.

Jag kan nämna att jag har beställt massor av böcker av dem, har fått de flesta inom 1-2 veckor. Har aldrig haft problem.


message 18: by Carolin (new)

Carolin | 29 comments Niklas wrote: "Carolin wrote: "https://www.bookdepository.com/ verkar också bra med fri frakt över hela världen.

Jag kan nämna att jag har beställt massor av böcker av dem, har fått de flesta inom 1-2 veckor. Ha..."


Det låter bra!


message 19: by Martin (new)

Martin Haagen (haagen) | 3 comments Eftersom jag har en kindle så blir det mycket på Amazon men jag hittade även bokon.se där man efter köp bara trycker på en knapp så landar boken automagiskt i eboksläsaren. Bokon är Piratförlagets ebokssatsning. Finns både för vuxna och barn.


message 20: by Sanna (new)

Sanna (sannab) | 3 comments Brukar försöka köpa i butik eftersom jag tycker att det är viktigt att stötta den fysiska handeln - finns få saker som är så härliga som en riktigt välsorterad bokaffär! :)


message 21: by Sebastian K (new)

Sebastian K | 1 comments Antikvariat för det mesta, och annan second-hand. Annars Adlibris om det är något specifikt jag letar efter.


message 22: by Stefan (new)

Stefan | 27 comments Carolin wrote: "Niklas wrote: "Carolin wrote: "https://www.bookdepository.com/ verkar också bra med fri frakt över hela världen.

Jag kan nämna att jag har beställt massor av böcker av dem, har fått de flesta inom..."


Och så brukar man få trevliga bokmärken också.


message 23: by ellen (new)

ellen (ellenklara) | 1 comments köper i stort sett alltid från adlibris. annars är det akademibokhandeln eller små bokhandlare här och var


message 24: by Amanda (new)

Amanda (amandasays) | 21 comments Brukade handla via Adlibris men på senare tid har det blivit mest från Bookdepository. Utöver det så köper jag nästan alltid något om jag går förbi en mindre butik som inte tillhör de större kedjorna.


message 25: by Kristel (new)

Kristel (kristelrose) | 2 comments Jag brukade köpa från akademibokhandeln, men känns onödigt att betala samma pris för en paperback där som för en hardcover online. Har beställt mycket från Bokus och Adlibris, har nyligen börjat använda Book Depository också. Kan hända att jag köper böcker från secondhand som Myrorna om jag hittar en bra bok.


message 26: by Carolin (new)

Carolin | 29 comments Stefan wrote: "Carolin wrote: "Niklas wrote: "Carolin wrote: "https://www.bookdepository.com/ verkar också bra med fri frakt över hela världen.

Jag kan nämna att jag har beställt massor av böcker av dem, har fåt..."


Haha, sånt gillar jag!


message 27: by Bibliotekstanten (new)

Bibliotekstanten | 2 comments Som många andra är Adlibris i topp, men älskar att besöka science fiction bokhandeln IRL. När jag vill ha något som inte finns i tryck längre är Bokbörsen toppen. Visst kan det ta ett tag (en bok letade jag efter då och då i två år) men hittills har boken jag sökt, förr eller senare, dykt upp där.


message 28: by Carolin (new)

Carolin | 29 comments Bibliotekstanten wrote: "Som många andra är Adlibris i topp, men älskar att besöka science fiction bokhandeln IRL. När jag vill ha något som inte finns i tryck längre är Bokbörsen toppen. Visst kan det ta ett tag (en bok l..."

Jag trodde Bokbörsen hade lagts ned, kul att veta att det inte var så - det är bra ställe att hitta äldre böcker.


message 29: by Toria (new)

Toria | 4 comments Jag köper nästa bara på second hand :) billigt och mycket att välja bland, enda nackdelen är ju att man sällan hittar nya böcker! ^^


message 30: by [deleted user] (new)

Mest Akademibokhandeln eller Adlibris.


message 31: by Kerstin (new)

Kerstin Rydbeck (goodreadscomkerstin_rydbeck) | 2 comments Eftersom jag bor i Uppsala går jag gärna till the English Bookshop, som är super. Drottninggatans bokhandel också ibland, eller Studentbokandeln. Gillar öht att gynna de lokala fristående bokhandlarna. De har ofta mycket engagerad och kunnig personal, olika typer av aktiviteter etc. Nu när jag är på landet är det Eksjö bokhandel som gäller - en jättebra bokhandel! Annars beställer jag en del från Adlibris också.


message 32: by [deleted user] (new)

Oftast blir det från Bookdepository, och jag läser oftast på engelska. Kan hända att jag beställer från Adlibris eller Bokus också, och lite från bokstugan.se med.


message 33: by Malin (new)

Malin | 1 comments Tack för alla tips om engelskspråkiga bokhandlar på nätet. Må prövas!
Använder Google play books eller ebay UK. Bokbörsen är en favorit för lite äldre böcker/eller som inte är i tryck längre.


message 34: by Lowell (new)

Lowell (lowell418) | 33 comments Book Bub är en app som säljer prisförminskade (discounted) böcker - $1-3, vanligen. Bok förslag och "offers" kommer dagligen och man måste, om man vill, köper just på den dag. Nästa dag kommer annorlunda förslag. Avsett för Kindle.


message 35: by [deleted user] (new)

Akademibokhandeln, loppis eller Adlibris.


message 36: by Elin (new)

Elin (xenociden) | 1 comments akademi bokhandeln, sci-fi bokhandeln, Bokus och Amazon om jag ej hittar det jag söker på övriga sidor


message 37: by Tessa (new)

Tessa (tessasess) | 3 comments Jag köper bara e-böcker och de senaste har jag köpt här. https://tomlen.wixsite.com/ebok


message 38: by Bokbytarhuset (new)

Bokbytarhuset | 4 comments Senaste året har det bara blivit bokbyte för mig. Hittar rätt mycket nytt där inte bara äldre böcker som kan vara nackdelen med andra hand. Annars gärna loppis. Online får jag kolla ifall de skickar ända hem till mig för många nätbutiker har hämtning på postombud 90 km bort och inte ända fram till mitt närmaste ombud ett litet glesbygdsproblem...


message 39: by Monica (new)

Monica | 22 comments Lika delar Adlibris, Bokus och Akademibokhandeln i Kungsbacka är det här! Nån enstaka bok köper jag på Amazon - men det var rätt längesen nu. När jag reser till engelskspråkiga länder brukar jag dessutom bunkra upp med litteratur :)


message 40: by Marit (new)

Marit (epilep) | 4 comments Jag bor i England & köper mycket via Amazon Marketplace + eBay om letar specifika titlar & sen är ett av mina favoritnöjen att besöka antikvariat/loppisar/charity shops osv. Jag köper nästan uteslutande second-hand. Besöker alltid St Erikshjälpen/loppisar osv. när i Sverige & laddar upp med svenska böcker - om jag behöver beställa något nytt har jag hittills beställt från Bokus & Ginza då dom levererar till Storbritannien för helt ok frakt.


message 41: by Rebecka (new)

Rebecka (hoppeduponbooks) | 16 comments Bookdepositry beställer jag från. Men jag plockar också upp väldigt många böcker gratis via bookcrossing.com


message 42: by Maria (new)

Maria (mariahellmer) | 6 comments Engelsk skönlitteratur och den del fantasy på the English Bookshop när jag har vägarna förbi Uppsala. Underbar personal som mer än gärna hjälper till. I Malmö brukar det bli några besök på SF bokhandeln per år.

Svensk skönliteratur köper jag mest second hand, brukar titta in i de antikvariat jag passerar. Röde Orm i Haga i Göteborg har i alla fall haft ett bra fantasy utbud.

Nypubliserade svenska böcker brukar handlas in på akademibokhandeln eller pocket shop.


message 43: by Robert L (new)

Robert L | 10 comments Bokus är mitt standardställe för bokköp online. För många, många år sedan var det Adlibris som gällde, men jag tyckte att den gick ner sig efter ett tag vilket fick mig att skifta till Bokus.

Annars gillar jag verkligen att gå runt och kika i fysiska bokhandlar. Jag känner att jag kan upptäcka böcker på ett helt annat sätt då, men visst kan priserna bli helt vansinniga jämfört med internethandeln. Några spontanköp blir det emellanåt, men ofta blir det lite smygkoll innan man springer till Bokus och handlar.


message 44: by Kal (new)

Kal Ström (kalstrom) | 30 comments Robert L wrote: "Annars gillar jag verkligen att gå runt och kika i fysiska bokhandlar."

Jag också, verkligen. Älskar bokhandlar. Mitt problem är att jag inte längre vill läsa fysiska böcker. Så det känns så orättvist att gå där.

Jag handlar i min lokala bokhandel som inte tillhör en kedja någon gång i månaden, men det känns mer som välgörenhet för att jag oftast skaffar boken även i digital form då. Antingen bibliotek, Storytel eller Kindle Store.

Men en bokhandel som arbetar med att visa upp sina böcker är fantastisk. Min senaste förälskelse var en bokhandel i Antwerpen som visade upp böckerna på ett helt fantastiskt sätt. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det faktiskt var de gjorde, förutom att de använde sig själva som curators för att placera böckerna de tyckte var mest intressanta.

Problemet var ju bara att de flesta böckerna var på flamländska som jag inte förstår över huvud taget.


message 45: by Elin (new)

Elin (secchan) | 6 comments För det allra mesta kommer mina böcker från SF-bokhandeln och då allra helst när jag får tillfälle att gå dit och browsa fysiskt. Tittar då och då in på Akademibokhandeln men blir alltid irriterad över det extremt smala utbudet på sci-fi/fantasy. Bokus hjälper till på ett hörn när SF-bokhandeln har slut på lager.


message 46: by BookAholic12 (new)

BookAholic12 | 25 comments Adlibris, Akademibokhandeln & second hand butiker. Jag prenumererar även på Nextory.


message 47: by Amanda (new)

Amanda (mjum) | 1 comments Läser/lyssnar på mycket via Storytel. Annars köper jag på Bokus, second hand eller bokbörsen. Och under bokrean blir det en del också, givetvis.


message 48: by KSena (new)

KSena | 20 comments Jag lyssnar på Storytel. Och lånar på biblioteket.


message 49: by Lowell (new)

Lowell (lowell418) | 33 comments Book Depository, Amazon Kindle, massor av bokaffärer, second-hand engelska bokaffärer i Tel Aviv, och Bokus för svenska böcker.


message 50: by Susanna (new)

Susanna (fanfreak) | 2 comments Lånar mest på biblioteket eller köper secondhand.


« previous 1
back to top