Goodreads România discussion

42 views
Arhiva > Nominalizari pentru cartile lunii iunie si iulie 2017

Comments Showing 1-11 of 11 (11 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Victor (last edited May 25, 2017 05:36AM) (new)

Victor | 1331 comments Din nou e tarziu pentru nominalizari asa ca vreau sa deschid threadul pentru nominalizari pentru luna Iunie si Iulie ca sa stim din timp care va fi cartea pentru luna Iulie.

Mai in detaliu, calendarul arata asa:

25.05 - Deschid nominalizarile pentru cartea lunii Iunie si Iulie. [Broadcast]
30.05 - Deschid sondajul pentru cartea lunii Iunie. [Thread pe /r/Romania]
01.06 - Inchid sondajul pentru cartea lunii Iunie si anunt cartea. [Broadcast]
15.06 - Inchid nominalizarile pentru cartea lunii Iunie si Iulie.
15.06 - Deschid sondajul pentru cartea lunii Iulie si nominalizarile pentru cartea lunii August [Broadcast si thread pe /r/Romania]
22.06 - Anunt cartea lunii Iulie. [Broadcast]

Unele lucruri de clarificat:

* Nominalizati doar o singura carte.
* Daca sunteti de acord cu nominalizarea unei carti, puteti sa o sustineti dar asta va fi nominalizarea voastra.
* Sondajul va cuprinde un maxim de 5 carti pentru vot care vor fi cele mai nominalizate carti. In cazul unei egalitati, in sondaj vor intra cartile cu cea mai mare nota pe Goodreads.


message 2: by Victor (last edited May 30, 2017 12:20AM) (new)


message 3: by Kay (last edited May 25, 2017 06:25AM) (new)

Kay (kaylovespurple) | 19 comments Parca Goodreads are si posibilitatea de "write-in" (adica sa deschizi un poll la care sa poata adauga si altii optiuni). Poate ar fi o idee sa deschizi un poll din-ala in 25 pentru luna iunie, sa tina loc si de nominalizari si de sondaj. Il poti anunta intr-un thread pe Reddit, si cine e interesat da click pe link si vine aici (oricum va trebui sa vina aici de pe Reddit daca chiar vrea sa fie parte din grupul de carte). Dupa care cartea cu cel mai mare nr de voturi este cartea aleasa, etc etc.
(si daca iese un poll cu 100 de optiuni pai n-are decat, cartea cu cel mai mare nr de voturi si cea mai mare nota pe Goodreads castiga. De ce sa ne limitam :) )

Iar pentru luna iulie poate ar fi bine sa fie deschis un poll de la jumatatea lui iunie pana la 1 iulie or so? In caz ca mai apare ceva carte faimoasa sau interesanta pana atunci.

ETA: Acum vad ca n-am explicat de fapt ideea principala a mea, idee care este ca in loc sa fie mai multe polls in mai multe locuri mai bine sa fie unul singur intr-un singur loc :) nu conteaza care e locul ala, dar sa fie unul, sa nu ne tot plimbam dintr-o parte in alta.


message 4: by Andrei (last edited May 25, 2017 11:10AM) (new)

Andrei Cucuruz (cucuruzandrei) Nominalizez Io contra Statele Unite ale Americii(The Sellout).
Este vorba despre castigatoarea premiului Man Booker din 2016.
A fost tradusa si la noi de ed. Litera si a fost lansata zilele astea la Bookfest.

"Beatty scrie cea mai buna carte a sa, o parodie despre rasa, cultura pop si politica in America de azi, o satira intunecata, amuzanta, la obiect si deosebit de eleganta... Un roman extrem de amuzant si, ca toate marile romane, profund si provocator." - Booklist


message 5: by Sebastian (last edited May 25, 2017 12:54PM) (new)

Sebastian Radu (magicsebi) | 28 comments Nominalizez The Waves. Arată ok calendarul. Dacă nu sunt destule nominalizări poți să deschizi pentru write-in, dar altfel nu e cazul pentru că se pierd voturi pe alegeri aleatoare...


message 6: by Ionut (new)

Ionut Cretan (ionutcretan) | 35 comments Nominalizez "Adio, arme" de Ernest Hemingway


message 7: by Sebastian (new)

Sebastian Radu (magicsebi) | 28 comments Bună nominalizare! acum nu știu ce să votez. :o


message 8: by Ionut (new)

Ionut Cretan (ionutcretan) | 35 comments Te înțeleg că și The Waves mi se pare interesantă, o sa vedem ce iasă


message 9: by Victor (new)

Victor | 1331 comments Mie mi-ar place foarte mult sa citesc The Sellout. Cred c-o sa-mi editez nominalizarea si o sa sustin Io contra Statele Unite ale Americii daca apar mai multe nominalizari.

Acum, in ce priveste write-ins e o optiune ciudata care nu cred ca va duce la o carte castigatoare fiindca, in general, sondajul nu primeste mai mult de o vizita din partea unui membru. Omul vine, voteaza ce vede si pleaca. Nu se mai intoarce sa-si schimbe votul.

Asa ca ratiunea mea a fost asta:

Membri Goodreads propun 5 carti, se elimina cele cu nota cea mai mica daca-s mai multe.

Apoi deschid thread pe /r/Romania in care invit oamenii sa voteze. Sondajul va fi cu write-in ca sa-si spuna si cei de acolo parerea daca tin neaparat sa propuna o carte.

Problema unui thread pe /r/Romania e ca dispare repede din vizor si o invitatie catre un link aduce mai multe efecte decat o discutie despre nominalizari intr-un thread meteoric.

Am incercat sa leg grupul de threadul Romania Cultural dar apare prea tarziu pentru a cere nominalizari si a anunta sondajul pentru luna Iunie. Ce as putea sa fac, o sa fie ca la inceputul lui Iulie, sa cer pe Romania Cultural nominalizarile pentru luna August si daca threadul ramane deschis destul de mult, sa anunt si sondajul tot acolo cu broadcast aici.


message 10: by Victor (new)

Victor | 1331 comments Mi-am schimbat nominalizarea in Jocul cu mărgele de sticlă


message 11: by Nadina1335 (new)

Nadina1335 Nominalizez Slaughterhouse-Five


back to top