Slovenia / Slovenija discussion

516 views
Slovenski goodreads

Comments Showing 1-8 of 8 (8 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Matjaž (new)

Matjaž (matjazgu) | 1 comments Ko sem našel goodreads.com, sem bil ves navdušen nad možnostmi, ki jih je ponujal. Predvsem sem lahko najprej videl kaj berejo ljudje, ki imajo podoben okus. Potem sem se odločil, da bom ustvaril svoj knjižni seznam. Tukaj pa sem zadel ob prvo oviro. Njihov katalog ne vsebuje knjig izdanih pri nas. Seveda sem dodal tiste angleške izdaje, ki so obstajale, čeprav sem večino knjig prebral v slovenščini. Potem se nisem mogel odločiti ali je smiselno komentirati angleške izdaje v slovenščini. Vse skupaj je vodilo do tega, da sem čez čas nehal uporabljati goodreads.
Kasneje sva s prijateljem prišla do ideje, da bi postavila slovensko različico. Stran, ki bi imela podobno funkcionalnost kot goodreads, ampak bi bila lokalizirana za naš prostor. Sedaj sva tako daleč, da imama delujoči prototip. Za osnovo je bil vzet elgg, ki je odprto kodna platforma za spletne skupnosti. Sama platforma že omogoča osnovna orodja, kot so kreiranje uporabniškega profila, komunikacija med uporabniki, pregled dogajanja na portalu, grupe, razširjanje spletne vsebine, enostavna administracija, iskanje po vsebini. Dodal sem še plugin, ki omogoča podobno funkcionalnost kot jo ima goodreads, poleg tega se da iskati tudi knjige izdane pri nas.
Predvsem me zdaj zanima vaš odziv. Ali se vam zdi ideja zanimiva in ali bi bil kdo pripravljen pomagati pri vsebini, oblikovanju, programiranju.

Lp, Matjaž.


message 2: by Natasa (new)

Natasa | 3 comments Matjaž,

tehnični izrazi, ki jih uporabljaš, so mi sicer znani, čeprav jih kar nekaj ne razumem, kar pa me še nikoli ni oviralo (kot recimo tudi ne pri branju; jaz berem namreč večino trenutno v tujih jezikih, ker stvari (še) niso prevedene v slovenščino). Se pravi sem vsekakor pripravljena pomagat, če me lahko kje porabiš.

Rabimo pa najprej predvem povratno informacijo, kdo sledi :)message 4: by Rok (new)

Rok (roksanda) | 1 comments Ta predlog ni smiseln. Na goodreads lahko brez težav dodajaš tudi slovenske izvode knjig. Pač izbereš 'Manually add a book title'


message 5: by Tobija (new)

Tobija | 1 comments Se strinjam z Rokom. Tudi sam sem dodal že kar nekaj knjig v goodreads. Vse potrebne informacije za dodajo lahko dobiš na cobissu, poiščeš sliko (tudi ni nujno) in dodaš. Goodreads je zelo dobro osnovan in bi bilo dobro, da tudi slovenske knjige dodajamo kar tu, ker je tudi nesmiselno, da bi imeli dva seznama... tukaj tuje knjige, na drugi spletni strani pa slovenske.
LP


message 6: by Morena (new)

Morena (morenaa) | 5 comments Od kdaj moraš biti ''librarian'' da dodajaš knjige? Prej sem jih brez problema, sedaj pa zgleda da ne morem več...


Urška (Booknjiga) (booknjiga) | 1 comments Morena wrote: "Od kdaj moraš biti ''librarian'' da dodajaš knjige? Prej sem jih brez problema, sedaj pa zgleda da ne morem več..."

to poletje so to ukinili -.-


back to top