Goodreads Malaysia discussion

21 views
Arkib (Maraton Membaca 2017) > YazlinaReads2017

Comments Showing 1-11 of 11 (11 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Yazlina (last edited Feb 27, 2017 04:54AM) (new)

Yazlina Saduri | 59 comments Tahun lepas target berubah dari 30 ke 50 ke 80 ke 100. Akhirnya dapat juga hampir cecah target terakhir tapi saya akur senarai buku kurang mencabar. Tahun ini sasaran kuantiti masih 100 tapi yang lebih penting ingin tambah senarai buku yang lebih berkualiti (subjektif juga ini kan?)


message 2: by Yazlina (new)

Yazlina Saduri | 59 comments Kemaskini senarai buku

18. The Secret History. Tartt, Donna.
17. Milik Engkau Saja. Lana, Acik.
16. Tunggu Teduh Dulu. Tehrani, Faisal.
15. Meterai. Awang, Abdul Rahim.
14. Advencer Si Peniup Ney. Tehrani, Faisal.
13. Aku, Dia dan Drama Queen. Nasir, Lily Haslina.
12. Pemandu Van Jenazah siri 3. Mastika.
11. Pemandu Van Jenazah 2: Tangisan Dari Keranda. Mastika.
10. Epilog Cinta. Nasir, Lily Haslina.
9. 1515. Tehrani, Faisal.
8. Merah Cinta Dia. Fazuha, Hani.
7. Hingga Hujung Waktu. Azam, Saidee Nor.
6. Sentuhan Kasih. Berahim, Norhayati.
5. The Family Collection: Six Exciting Stories in One. Blyton, Enid.
4. Mustafa Kamal Ataturk: Penegak Agenda Yahudi
Talib, Abdul Latip.
3. Kau yang Satu. Azalea, Nia.
2. 303 Soal Jawab Fikah Kematian. Salleh, Mohd Kamel Mat.
1. Mudahnya Menjemput Rezeki. Salehuddin, Fathuri.


message 3: by Nazmi, Editor Sastera Berita Harian (BH), cerpenis dan novelis (new)

Nazmi Yaakub | 2430 comments Mod
Ok insya-Allah akan dimasukkan dalam liga


message 4: by Yazlina (new)

Yazlina Saduri | 59 comments Nazmi wrote: "Ok insya-Allah akan dimasukkan dalam liga"

Terima kasih Tuan


message 5: by Yazlina (new)

Yazlina Saduri | 59 comments 30. Bumi Cinta - Habiburrahman El Shirazy.
29. Suamiku paling sweet, Anjel
28. Takdir fitrah terindah,
27. Salina, A. Samad Said
26. Di mana terangnya bulan, Baharuddin Bekri
25. Sakitnya rindu ni, LAM
24. Dah kata daah, LAM
23. Jealous la pulak, LAM
22. Sutera Bidadari, RAM
21. Today I married my best friend, Syamnuriezmil
20. Perempuan politikus melayu, Faisal Tehrani
19. Dan mimpipun berguguran, Liana Afiera


message 6: by Nurfizatul (new)

Nurfizatul Nisa | 2 comments Macam mana nak baca buku Kat goodreads?


message 7: by Nurfizatul (new)

Nurfizatul Nisa | 2 comments Kena download apps nyer ke?


message 8: by Yazlina (new)

Yazlina Saduri | 59 comments Nurfizatul wrote: "Kena download apps nyer ke?"

Kat Goodreads kita hanya list kan & tulis review buku yg kita dah baca Dear.


message 9: by Najibah, Penterjemah yang mencintai kata-kata (new)

Najibah Abu Bakar (najabakar) | 2843 comments Mod
Yazlina, ini cuma social media untuk readers. Macam FB, di wall boleh letak mengenai buku2 yang dibaca. Bukan apps untuk membaca.

Kalau mahu apps, boleh cuba Google Play, Scribd.


message 10: by Yazlina (new)

Yazlina Saduri | 59 comments Thanks Najibah.


message 11: by Yazlina (new)

Yazlina Saduri | 59 comments Nurfizatul, Najibah's comment for your info ya 😊


back to top