Books Ever After discussion

Harteloos
This topic is about Harteloos
89 views
Februari 2017 > Harteloos - Fantasy/Dystopian Februari

Comments Showing 1-50 of 62 (62 new)    post a comment »
« previous 1

message 1: by Odette (last edited Jan 29, 2017 11:54PM) (new) - rated it 4 stars

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3645 comments Het was spannend, maar ons fantasyboek van februari is Harteloos van Marissa Meyer! Lees jij mee?

Lang voordat ze de schrik van Wonderland was, was de Hartenkoningin een meisje dat ontzettend graag verliefd wilde worden.

Als we Alice in Wonderland lezen, verbazen we ons allemaal over alle wonderen uit Wonderland: we lachen om de gekke Hoedenmaker, we leven mee met de chagrijnige Humpty Dumpty, we schieten spontaan in de stress van het Witte Konijn en we hebben allemaal een hekel aan de wrede Hartenkoningin.

In dit boek vertelt Marissa het verhaal van de Hartenkoningin vóórdat ze bekend stond als genadeloos en wreed en komen we erachter dat Catherine eigenlijk een heel lief meisje met mooie dromen en idealen is geweest.Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3645 comments Ik praat zeker mee, ik ben nu bezig in dit boek!


message 3: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 1330 comments Veel leesplezier. Ik doe niet mee. Ik heb het boek niet.


Priss (lisz) | 1348 comments Mod
Ik wil deze wel graag lezen, even zien of ik eraan toe kom deze maand :D


message 5: by Yv (new) - added it

Yv (yv87) | 577 comments Van deze weet ik het nog niet zeker. Als ik tijd over heb, lees ik 'm denk ik wel mee.


message 6: by Anne (new) - added it

Anne (ladieda) | 813 comments Ik denk dat ik meedoe! Alle maandboeken lijken me echter leuk dus even kijken wat haalbaar is!


message 7: by Kim (new) - rated it 4 stars

Kim | 235 comments Ik wil deze graag meelezen. Ik ga kijken of ik 'm kan verkrijgen via de bibliotheek :)


Joyce Kleine ik lees mee toevallig ook een buddy read


Laura (laurameijberg) | 529 comments Ik lees mee! Dit is mijn buddyread in februari


message 10: by Lisa (new) - rated it 4 stars

Lisa | 694 comments Ik heb het boek in december ofzo gelezen dus ik ga hem niet herlezen, haha


message 11: by Naomi (new)

Naomi (nnoomii) | 3 comments Ik ben niet zo'n fan van Alice in wonderland, maar ik ben wel benieuwd wat jullie er van vinden, misschien ga ik hem dan ook lezen!


message 12: by Cloak88 (new)

Cloak88 | 279 comments Ik denk dat ik met deze wacht. Heb van deze auteur nog meer boeken te lezen en denk dat ik dan beter de Lanar Cronicles uit kan lezen. Dat en mijn voorkeur ging uit naar De Diabolique (sp)

gr alex


Fransinda Geers Als ik het boek ergens vandaan kan halen ga ik deze zeker meelezen!


message 14: by Nina (new)

Nina | 312 comments Ik sla deze over deze maand


Marieke | Marieke's Books | 509 comments Ik heb deze gekregen voor Sinterklaas, dus als ik tijd heb lees ik zeker mee :D


message 16: by [deleted user] (new)

Ahhh ik wilde zo graag Carve the Mark! Maar goed harteloos heb ik ook nog liggen dus dat is ook prima :)


Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3645 comments CtM had ook veel stemmen dus misschien volgende maand gewoon weer nomineren @Anouk ;)


Elisa (elisamck) Lijkt me wel interessant, ik lees misschien wel mee :-)


Joyce Kleine anouk nomineer maar voor volgende maand dan laat ik het boek liggen tot volgende maand dan maar hopen dat ie wint


message 20: by [deleted user] (new)

@Joyce en @Odette Ga ik doen! Dan zal ik zelf ook nog even geduld hebben, gelukkig zijn er genoeg andere boeken te lezen!


message 21: by Eva (new) - rated it 4 stars

Eva (xoeef) | 2 comments Ik lees mee:) net binnen!


message 22: by Caroline (new) - added it

Caroline (caroa) | 123 comments Als ik er aan toe kom lees ik mee. :)


Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3645 comments @Anouk & joyce maar ik wil hem deze maand ook lezen, dus als je geen zin hebt om te wachten en een buddyread wilt doen kun je ff berichtje doen :D


Zwaantina van Duren - de Graven | 602 comments Jaaaa ik lees mee :D


Kimberley de Jong (thebooksmademedoit) Ik wilde hier vanavond al in beginnen, dus ja, ik lees mee!


message 26: by Evy (new) - added it

Evy Net besteld! Dus ik lees mee als hij binnen is!


message 27: by Mary (new) - rated it 5 stars

Mary | 752 comments ik heb hem helaas nog niet, dus ik pas even.
Veel leesplezier iedereen!


message 28: by [deleted user] (new)

Ik heb hem net gelezen. Vond hem leuk maar voldeed niet aan mijn (hoge) verwachtingen. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden!


message 29: by Eva (new) - rated it 4 stars

Eva (xoeef) | 2 comments Ik lees mee


Kimberley de Jong (thebooksmademedoit) Ik ben nu ongeveer op 1/3e van dit boek, vind het tot nu toe erg leuk, alhoewel ik er enorm hongerig van word. Vind de characters leuk en het wereldje heeft wat mij betreft een goede balans in de inspiratie uit Alice in Wonderland, het is geen exacte kopie maar wel herkenbaar. Ben erg benieuwd of dit tot nu vrij zoetsappige verhaal een duistere tint krijgt of meer een lieve romance word, of allebei?


Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3645 comments Ik moest in het begin heel erg wennen aan het Alocesfeertje, maar er kwam vrij snel toch wel een eigen verhaal in (ben net over de 100 blz) en ben inderdaad erg benieuwd naar hoe hij verder gaat!


Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3645 comments Ik heb geen Alice in Wonderland gelezen, maar heb wel het idee dat dit boek goed in dat sfeertje is geschreven. Vraag voor de mensen die wel AiW hebben gelezen: klopt dat? :P


message 33: by Irene (new)

Irene | 237 comments Is dit boek ook goed te lezen zonder heel veel van Alice in Wonderland te weten? Ik weet de hoofdlijn van Alice wel, maar als het niet lekker leest, dan moet ik misschien eerst Alice in Wonderland maar even leven haha


Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3645 comments @Irene het schijnt dat je meer dingen als kleine grapjes en referenties snapt als je AiW hebt gelezen/gezien, maar ik heb dat nooit gedaan en hij leest prima weg so far, en hoorde van andere mensen die dat ook hebben gedaan dat t boek dan gewoon alsnog leuk is hoor :) Dus het hoeft niet


message 35: by Irene (new)

Irene | 237 comments Oké dat is fijn haha, lijkt mij een fijn boek voor in de vakantie!


Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3645 comments Hij leest makkelijker weg dan ik had gedacht! Dikke boeken geven me altijd het gevoel dat je er lang over doet maar dat is niet altijd :P


Kimberley de Jong (thebooksmademedoit) Helemaal mee eens! Elke keer dat ik lees denk ik 'Huh, ben ik hier al?', het valt dus reuze mee ;)


message 38: by Anneke (new) - added it

Anneke (verhaalverliefd) Ik lees mee als ik Hof van mist en woede uit heb!


Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3645 comments Ik ben op 2/3 en ik vind t hoofdpersonage zo een toffe meid!


Kimberley de Jong (thebooksmademedoit) Ik heb het boek net uitgelezen en ik kan maar niet beslissen of ik heb drie of vier sterren zou geven.
Ik vond het heerlijk om te lezen, het is super leuk geschreven. Het wereldje was heel AiW, en ik werd vaak hongerig van alle beschrijvingen van Catherine haar baksels. Ik vond de subpersonages vaak leuker dan de hoofdpersonages, bijvoorbeeld de mad hatter. Super om hem eens voor dat hij 'gek' werd te beleven. De overgang van de gewone Catherine naar de Queen of Hearts was erg abrupt. Ben benieuwd hoe jullie hier naar kijken :)


Elisa (elisamck) Momenteel rond pagina 110 en vind het verhaal beetje saai.. De wereld vind ik super en leuk om allerlei dingen te herkennen ^^ maar het verhaal zelf boeit me momenteel nog niet :/


Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3645 comments @Elisa het duurt even voor het verhaal goed op gang komt, vond ik!


Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3645 comments Ik vind het trouwens heel bijzonder lezen dat je al een beetje weet waar het verhaal heengaat, omdat je het idee van de Hartekoningin uit Alice in Wonderland wel kent. Ik zit vaak te denken 'hoe gaat het verhaal nou van dit punt daar naartoe' ipv dat je op een bepaalde afloop hoopt. Ondanks dat je dus weet waar het heengaat, is het alsnog spannend om te lezen, vind ik. ik moet nog 50 blz, die lees ik vanavond na het koken uit. Vind het wel knap van de schrijfster ook om zo in dat Alice in Wonderland sfeertje en wereldje te schrijven!


Elisa (elisamck) Uit!
Dit verhaal kon mij echt niet boeien. Ik geef het toch 3 sterren omdat ik de wereld echt leuk vond maar het verhaal zelf vind ik saai en zeer traag. Alweer zo'n boek waarvan ik denk 'had het nu 100 pagina's minder geweest, dan was het verhaal misschien krachtiger'. Want al die beschrijvingen en gesprekken tussen Jest en Cath vond ik echt slaapverwekkend en voorspelbaar. -.-


message 45: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 1330 comments Dat had ik dus ook met een boek waarin ik vorige maand bezig was. Iets dunner en het was interessanter geweest. Normaal lees ik elk boek uit, maar nu ben ik toch gestopt. Ik ben wel dichtbij het einde. Dus wellicht lees ik het toch nog wel uit als mijn hoofd daar naar staat.


Kimberley de Jong (thebooksmademedoit) Ik heb hem uiteindelijk toch 3 sterren gegeven. Ik ben het met Odette eens dat het knap is hoe alles zo goed in de AiW sfeer past, zonder een exacte kopie te zijn. Ik vind het heel erg leuk geschreven. Ik had niet echt last van de traagheid van het boek. Wel van de dynamiek tussen Jest en Catherine. Ik ben normaal gesproken echt een romance junkie, maar het viel een beetje tegen. Ik heb hem echter vooral 3 sterren gegeven door de verandering van Catherine haar karakter. Het voelde zo abrupt! Ik had meer van Marissa Meyer verwacht in dit opzicht, de good girl turning evil, zeg maar. Ze heeft dit naar mijn mening in Fairest, een short story in de Lunar Chronicles, veel beter gedaan!


message 47: by Salimeh (new)

Salimeh Rad enjoy reading :)
I am reading "Luckiest girl alive" and not want to mix with this book.


message 48: by Yv (new) - added it

Yv (yv87) | 577 comments Ik ga er vandaag of morgen aan beginnen. Heb niks met Alice in Wonderland, sterker nog: ik was altijd hartstikke bang van die enge kat haha. Ben erg benieuwd, maar als ik zo de reacties hierboven lees, gok ik dat het niet echt een verhaal voor mij is... Maar we gaan het zien! Hoop dat ik 'm wel leuk vind, want tot nu toe waren de maandboeken van feb allemaal mijn ding niet zo.

Heb nog nooit iets van Marissa Meyer gelezen, dus ga er wat dat betreft blind in.


message 49: by Mary (new) - rated it 5 stars

Mary | 752 comments Ik word erg benieuwd door al jullie reacties. Ik heb hem nog steeds niet aangeschaft, maar hij staat toch al lang op mijn verlanglijstje.
Ik heb originele boek nooit gelezen maar de films vond ik fantastisch.


Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3645 comments @Polgara dan vind je dit boek echt geweldig ook :)


« previous 1
back to top

unread topics | mark unread


Books mentioned in this topic

Harteloos (other topics)

Authors mentioned in this topic

Marissa Meyer (other topics)