Books Ever After discussion

83 views
Februari 2017 > Hex - Thriller/Detective Februari 2017

Comments Showing 1-50 of 61 (61 new)    post a comment »
« previous 1

message 1: by Odette (new)

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3645 comments vrijwel unaniem kozen jullie als Thriller/Detective van februari Hex van Thomas Olde Heuvelt!

Lees je mee? En lees je de Nederlandse of de Engelse, want kennelijk zit er verschil in de eindes :)

Wie er wordt geboren is gedoemd er tot zijn dood te blijven. Wie er zich vestigt komt er nooit meer weg. Het ogenschijnlijk pittoreske dorpje Beek is in de greep van de Wylerheks, een vrouw uit de zeventiende eeuw wier ogen en mond zijn dichtgenaaid. Zwijgend loopt ze door de straten en dringt ze de huizen binnen, nachtenlang staat ze aan je bed. Iedereen weet dat haar ogen nooit mogen worden geopend.

Er wordt alles aan gedaan om haar aanwezigheid geheim te houden. Maar als een groep jongeren besluit viral te gaan met de heks, laat ze de moderne samenleving langzaam maar zeker afglijden naar middeleeuwse praktijken. En dan is de wraak van de Wylerheks nog niet eens begonnen...message 2: by Odette (new)

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3645 comments Niet echt mijn ding, maar ik ben erg benieuwd naar jullie gesprek over de verschillende eindes :)


message 3: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 1327 comments Ik heb het boek niet. Dus ik doe niet mee. Veel leesplezier voor iedereen die wel meedoet.


message 4: by Priss (new)

Priss (lisz) | 1347 comments Mod
Ik ben hier wel nieuwsgierig naar maar heb nog niet zo'n drang om het te lezen... Ben ook benieuwd naar de reacties ^^


message 5: by Yv (new)

Yv (yv87) | 577 comments Deze doe ik niet mee, heb die eind vorig jaar al gelezen.
Veel plezier :D


message 6: by Anne (new)

Anne (ladieda) | 813 comments Dit klinkt veel te eng voor mij (en speelt zich ook nog in de buurt van Nijmegen af) maar ben toch wel benieuwd ;)


message 7: by Jennifer (new)

Jennifer | 218 comments Hij staat op mijn kobo.... als ik de tijd heb lees ik hem mee


message 8: by Joyce (new)

Joyce Kleine ik lees mee


message 9: by Cloak88 (new)

Cloak88 | 277 comments Ik ga nog even kijken. Eerst even mijn huidige boeken uitlezen en mijn buddyread doen. Als ik hem ga lezen denk ik dat ik in ieder geval dan de engelse versie ga lezen. Ben inderdaad benieuwd naar het einde en de verschillen daartussen.

gr alex


ღ Suus ღ (pages.and.games) (suusje) | 913 comments Mod
oef dit spreekt me totaaaal niet aan.. ben benieuwd naar jullie recensies :)


message 11: by Nina (new)

Nina | 312 comments Mij spreekt het in eerste instantie ook niet aan. Wel leuk dat het in Limburg afspeeld.. misschoen dat ik het op mijn TBR zet na de berichten hier


message 12: by Elke (new)

Elke (elkeeea) | 1062 comments Ik wacht de reacties even af of ik deze mee ga lezen of niet.


message 13: by Iris (new)

Iris (irislovesreading) Ik heb het al erg druk met mijn TBR deze maand, dus ik denk dat ik deze even links laat liggen.


message 14: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) Ik heb het ebook, dus ik ga wel meelezen! Moet eerst nog wat andere boeken uitlezen dus zal wel midden februari worden tegen de tijd dat ik eraan begin.


message 15: by [deleted user] (new)

Yaass ik doe mee


message 16: by Zwaantina (new)

Zwaantina van Duren - de Graven | 602 comments Ik doe mee! Heb de Engelse versie in de kast liggen. Heel erg benieuwd naar dit boek.


message 17: by Kimberley (new)

Kimberley de Jong (thebooksmademedoit) Ik heb niet gestemd, maar wil dit boek al een tijd lezen. De engelse versie schijnt wel anders te zijn! In ieder geval.. Ik probeer mee te lezen!


message 18: by Janneke (new)

Janneke | 565 comments Ik had hem even op mijn tbr staan, maar eigenlijk trekt het verhaal me voor geen meter. :P Ik ga eerst jullie meningen afwachten en bedenk dan wel of ik hem (ooit) wil lezen. ;)


message 19: by Evy (new)

Evy Ik wil graag meelezen! Deze staat al een tijdje op mijn TBR (in mijn hoofd).


message 20: by Mary (new)

Mary | 752 comments Ik volg ook even de reacties hier en ik kijk even hoe het gaat met mijn buddyreads, maar wellicht sluit ik aan met de nederlandse versie later in februari.


message 21: by Nele Liz (new)

Nele Liz | 54 comments Ik las hem al in het Nederlands en vond hem best goed.
Heel spannend! Veel plezier ermee :)


message 22: by Puck (new)

Puck Ik doe mee! Ik heb dit boek al een tijdje op mijn TBR-staan en het lijkt me leuk om de verschillen te bespreken tussen de Engelse en de Nederlandse versie...Ik ben in ieder geval van plan hem in het Engels te lezen :)


message 23: by [deleted user] (new)

Dit boek fascineert me wel, maar weet nog niet of ik de tijd heb. Zo ja, dan ga ik hem waarschijnlijk in het Engels lezen.


message 24: by Angelique (new)

Angelique - Lettergrafique (lettergrafique) Ben benieuwd of ik het wat vind. Ik begin vandaag...


message 25: by Jeroen (new)

Jeroen (jeroenvansweeveldt) | 117 comments Ik heb het boek ook niet, maar op zijn blog had George R.R. Martin het boek wel geprezen. Dus ben wel benieuwd!

De premisse doet me trouwens ook denken aan één van de kortverhalen uit De Griezelbus 1 van Paul van Loon.


message 26: by Elisa (new)

Elisa (elisamck) Ik wil dit boek wel lezen ^^ geef het binnen enkele weken een kans :)


message 27: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) 2 hoofdstukken gelezen.. enige wat ik kan zeggen tot nu toe is dat dit niet een boek is die je kort voor het slapen moet lezen denk ik


message 28: by Evy (new)

Evy Ik heb 1 hoofdstuk gelezen....Doet me nu nog een beetje vreemd aan...maar daar kom ik vast nog wel overheen!


message 29: by Tamara (last edited Feb 02, 2017 10:52AM) (new)

Tamara (tamaraaaaa) In het begin dacht ik ook 'wtf' vooral (view spoiler)

Maar nu leest het lekker weg.


message 30: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) Net in het tweede deel van het boek begonnen en hier wordt het echt heftig merk ik. Ik raad de mensen die nog twijfelen zeker aan om in het boek te beginnen.


message 31: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) Heb hem uit. Ik denk dat 'bizar' dit boek het best samenvat.


message 32: by Ilvy (new)

Ilvy hij staat op m'n ereader, even kijken of ik eraan toekom deze maand. Enthousiaste reacties helpen vast mee om de prioriteit te verhogen hihi ;)


message 33: by Jennifer (new)

Jennifer | 218 comments Had bij het begin van het boek echt het idee wat ben ik gaan lezen dan...??? Maar het heeft wel mijn nieuwsgierigheid gekieteld. Hahahahah


message 34: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) Jennifer ik denk dat je dat gevoel op het eind wel weer terug krijgt hahaha. Ben heel benieuwd wat je er van vindt!


message 35: by Tamara (new)

Tamara (tamaraaaaa) Zijn er nog nieuwe meningen over dit boek?


message 36: by ❀ Sabina (new)

❀ Sabina (namida2u) @Tamara: Ik moet hem nog lezen, hij staat klaar en ik wilde er gisteravond/nacht in beginnen.. en toen herinnerde ik me dat je zei dat het niet iets is om te lezen voor je gaat slapen. 'k Heb je advies opgevolgd :D


message 37: by Joyce (new)

Joyce Kleine ik heb 100 blz gelezen ik wil eigenlijk niet stoppen maar ja vrijdagavond Netflix


message 38: by Jennifer (new)

Jennifer | 218 comments Mijn ereader is kapot dus heb het boek maar gekocht in de winkel... staat er achterop alternatief einde.. wat moet ik me daar bij voorstellen. Hopelijk komt mn ereader snel terug en kan ik beide einde lezen!


message 39: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 1327 comments Ik ben nu toch wel nieuwsgierig geworden. Ik zet 'm op mijn TBR. Deze maand ga ik 'm sowieso niet meer lezen.


message 40: by Odette (new)

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3645 comments @Jennifer er is een origineel einde, en er is een aangepast einde voor de Amerikaanse vertaling ;)


message 41: by Joyce (new)

Joyce Kleine het zal aan mijn humor liggen maar ik lig elke keer in een deuk sorry voor de mensen die er niet meer van kunnen slapen haha


message 42: by Zwaantina (new)

Zwaantina van Duren - de Graven | 602 comments Ik wil/moet /zal dit boek deze maand nog lezen! Nu alleen nog de tijd ervoor zien te vinden xD


message 43: by Odette (new)

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3645 comments @Jeroen het schijnt (maar dat heb ik ergens gehoord ooit een keer) dat er iets aan het einde is dat zich niet goed laat vertalen vanwege iets dat specifiek voor ons land/cultuur is, dus dan begrijp ik het wel. En de schrijver heeft zelf het andere einde bedacht iig dus dat valt ook weer mee.

Ik hoop dat iemand die t boek uit heeft er in een spoilertag iets over wilt zeggen zodat we kunnen gaan kijken naar de verschillen en misschien de argumentatie kunnen reconstrueren :P

@Joyce jij bent echt de eerste van wie ik dat hoor maar je maakt me wel in 1x nieuwsgierig hahaha!


message 44: by Yv (new)

Yv (yv87) | 577 comments @Joyce: dat kan ik me ook nog herrinneren ja!
Even denken, volgens mij had ik zoiets als review: "Het gaat van normaal naar boeiend en leuk/spannend naar bizar vaag.
En dan met het nawoord naar grappig. Ik moet 'm geloof ik nog even laten bezinken voordat ik écht een mening kan vormen.."

Ik ben trouwens ook wel heel erg nieuwsgierig naar het USA einde, dus als iemand die toevallig wil spoileren :D ? Ik heb gewoon de NL versie gelezen.


message 45: by ❀ Sabina (new)

❀ Sabina (namida2u) Ik wil deze lezen na The Crown en ik lees de Engelstalige versie dus eh.. ik zal wel extra uitkijken naar het einde :3


message 46: by Evy (new)

Evy Yv wrote: "@Joyce: dat kan ik me ook nog herrinneren ja!
Even denken, volgens mij had ik zoiets als review: "Het gaat van normaal naar boeiend en leuk/spannend naar bizar vaag.
En dan met het nawoord naar gra..."


Ja daar ben ik ook benieuwd naar!!!


message 47: by Evy (new)

Evy Ik heb hem uit...ja...wat kan je daar van zeggen??? Dit is niet iets wat ik normaal zou lezen en ik vind het wel origineel. Waar ik mezelf het meeste over verbaas is dat het mogelijk was om er helemaal in meegezogen te worden terwijl het kant noch wal raakt! Ik lees altijd voor het slapengaan maar dat heb ik met dit boek toch moeten staken halverwege want dan ging ik toch een beetje onrustig liggen. Ik vond het wel goed maar ik lees het nooit weer, dat is de conclusie :)


message 48: by Joyce (new)

Joyce Kleine ik heb hem uit maar heb niets kunnen vinden waarom het einde anders zou moeten. ik heb het boek gewoon gelezen voor het slapen gaan


message 49: by Nathalie (new)

Nathalie Vercammen Tja, heb het gelezen, gisteren zat ik nog aan 150, vannacht moest het uit. Je wil weten wat er gebeurt. Het is onvoorspelbaar. Er wordt gespeeld met normen en waarden. De karakters worden heel mooi weer gegeven. Het laatste deel is echt horror. Maar je kan gewoon proberen lezen zonder gevoel. Het is maar een griezelverhaaltje (voor het slapen gaan). Hansje en Grietje gingen ook door de heks opgegeten worden. Misschien zijn wij wat te behoedzaam opgevoed.


message 50: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 1327 comments Ik heb het boek inmiddels ook uit. Ik vond het uiteindelijk toch iets tegenvallen. Het grootste stuk vond ik nog wel oké en ook nog wel spannend, maar het laatste stuk vond ik niets. Misschien is dat de reden dat er voor de Amerikaanse markt een ander einde is bedacht. Overigens had ik er geen moeite mee om het voor het slapen gaan te lezen. Ik heb er in ieder geval geen nachtmerries van gehad.


« previous 1
back to top

unread topics | mark unread


Books mentioned in this topic

HEX (other topics)

Authors mentioned in this topic

Thomas Olde Heuvelt (other topics)