Verbeelding Bookclub discussion

92 views
2017: Boek van de maand > Februari boek

Comments Showing 1-16 of 16 (16 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Katrien (new)

Katrien (katrienreads) | 78 comments Normaal gezien kreeg iedereen een uitnodiging voor de poll? Maar mocht je die niet gekregen hebben, de poll staat online tot 28 januari. Veel stemplezier!


message 2: by Cindy (new)

Cindy M | 4 comments Staat de pol nog online? En zo ja, waar kan ik die dan vinden?


message 3: by Haaike (new)

Haaike | 398 comments Mod
Cindy wrote: "Staat de pol nog online? En zo ja, waar kan ik die dan vinden?"

De poll staat hier: https://www.goodreads.com/poll/show/1...

Goodreads doet soms rare dingen met die polls: sommige komen effectief bij de "polls" te staan; andere staan er niet tussen. Misschien door de manier waarop het opgeslagen wordt, geen idee (de mijne staan er vb. nooit tussen, dus ik doe alleszins iets fout, maar heb geen idee wat :-)


message 4: by Katrien (new)

Katrien (katrienreads) | 78 comments Gevonden Cindy? Hij staat tussen de polls, maar je moet ergens naar het midden scrollen.
Ik vind jet jammer dat de polls niet toegankelijk zijn vanuit de app.


message 5: by Cindy (last edited Jan 29, 2017 12:44AM) (new)

Cindy M | 4 comments De poll heb ik gevonden maar ik vind niet hoe ik kan stemmen op een boek... Ah, de poll is waarschijnlijk al afgesloten ondertussen ;) te laat dus ;)


message 6: by Katrien (new)

Katrien (katrienreads) | 78 comments De poll voor het februariboek is afgelopen, Witte Oleander ging met de meeste stemmen lopen. Veel leesplezier!


message 7: by Dorien (new)

Dorien | 263 comments Net het boek geleend in de bib. Ik ben benieuwd!


message 8: by Linda (new)

Linda Roelandts | 28 comments Mooi geschreven, je zou het boek gewoon in 1 ruk uitlezen moest je de tijd hebben.


message 9: by trijnewijn (new)

trijnewijn | 24 comments De bib in Gent is toe tot halfweg maart, dus ga ik nog een tijdje moeten wachten voor ik mee kan lezen :(


message 10: by Laurence (new)

Laurence | 263 comments Gisteren uitgelezen, en het was niet echt mijn ding, al wist het me bij momenten wel te raken. Het boek heeft zeker zijn kwaliteiten (zeer mooi en vlot geschreven) maar ik vond het geheel toch wat te dramatisch. Dat met die honden bijvoorbeeld, was dat nu echt nodig? En het boek is echt wel geen reclame voor pleegzorg. Echt een Amerikaans vrouwenboek (zonder daar minachtend over te willen doen - het is helaas mijn ding niet). Het einde vond ik wel geslaagd. En Janet Fitch kan zeker schrijven.


message 11: by Linda (new)

Linda Roelandts | 28 comments Ik kan u volgen, smaken verschillen gelukkig. Die honden stoorden me niet, naar mijn gevoel was dit nodig om aan te duiden hoe die vaderfiguur reageerde. Hij bleef er niet bij omdat ze maar een pleegkind was, ze was niet zijn kind. Het legt nogmaals de vinger op de wonde.
Ik hoop met u mee dat de pleegzorg in Amerika beter werkt dan hier wordt weergegeven. Mijn gevoel echter...


message 12: by Laurence (new)

Laurence | 263 comments Linda wrote: "Ik hoop met u mee dat de pleegzorg in Amerika beter werkt dan hier wordt weergegeven. Mijn gevoel echter...

Oh jee, ik ging er vanuit dat het toch wel stuk voor stuk extreme situaties waren, maar inderdaad, misschien vergeleek ik wat te veel met Vlaamse pleegzorg. Hopelijk is dit boek een gedramatiseerde weergave...


message 13: by Linda (new)

Linda Roelandts | 28 comments Ik hoop het met u. Ze koos ook extreme pleegouders omdat ze bang was terug iemand te verliezen die ze graag zag...
trouwens hoe werkt dat met die spoiler alert?


message 14: by Dorien (new)

Dorien | 263 comments Laurence wrote: "Gisteren uitgelezen, en het was niet echt mijn ding, al wist het me bij momenten wel te raken. Het boek heeft zeker zijn kwaliteiten (zeer mooi en vlot geschreven) maar ik vond het geheel toch wat ..."

Ik sluit me hierbij aan. Ik had enkel dit boek bij op twee lange treinritten vorig weekend, en daardoor is het vrij snel uitgelezen geraakt, maar anders had ik er wel wat langer over gedaan. Het verhaal is (te) lang uitgesponnen en de mooie formuleringen en omschrijvingen leiden je soms zelfs af van de kern van het verhaal. Om met een positieve noot te eindigen: hier en daar slaagt de schrijfster er wel in om met haar taalgebruik en opbouw een omgeving of een situatie tot leven te brengen: weer en omgeving in Californië, (machts)verhoudingen in een gezin...


message 15: by Cindy (new)

Cindy M | 4 comments Ik heb het boek net uitgelezen. Ik vind het verhaal op zich wel mooi maar het boek is niet echt mijn ding door de schrijfstijl. Ik hou niet zo van die lange, poëtische beschrijvingen die ze heel vaak gebruikt.


message 16: by Haaike (new)

Haaike | 398 comments Mod
Ik las het februariboek net niet meer in februari uit, maar 2 maart is nog quasi februari, toch? ;-)
Mooi geschreven zinnen in een inderdaad poëtische stijl, maar daar hou ik wel van. Maar ook voor mij voelde het boek wat té dramatisch aan: misschien ben ik te naïef, maar ik kreeg het gevoel dat de schrijfster tijdens haar onderzoek naar pleegzorg beslist heeft om al de meest spectaculaire, meest dramatische verhalen samen te bundelen in één boek en één pleegkind. Ik kan alleen maar hopen dat dat effectief zo is en dat dit boek geen realistische weergave van de Amerikaanse pleegzorg.


back to top