Suomalainen lukupiiri discussion

Jumalat juhlivat öisin
This topic is about Jumalat juhlivat öisin
21 views
Kirjakeskustelut > Jumalat juhlivat öisin (koko kirja)

Comments Showing 1-2 of 2 (2 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (new) - added it

Tytti | 2539 comments Kokeillaan nyt vain yhtä varsinaista keskusteluketjua. Tässä ei tarvitse välittää spoilereista.


message 2: by Noora (last edited Feb 07, 2017 02:53AM) (new) - rated it 3 stars

Noora | 879 comments Mistään sitä aloittaisi. Sain ennen kirjanlukemista, kavereilta kehuja, kuinka hyvä kirja on ja miten se on heidän yksi suosikeistaan. Valitettavasti kirja ei yltänyt minulla tuollaisen hehkutuksen tasoon.

Tykkäsin joo ja henkilöhahmotkin tulivat tutuiksi, mutta jokin kirjassa tökki ja kyllästytti minua sen verran paljon, että aloitin muita kirjoja välillä ja katsoin jopa telkkaria mieluummin kuin otin kirjan käteen. Minulta meni siis ainakin reilu kaksi viikkoa kirjan lukemiseen mikä on paljon, koska kirja oli helppolukuinen. Tosin suomenkielen lauserakenteet ja käännös oli ajoittain melko kökköä. Minullakin toki on paljon vikoja suomenkieleni kirjoitusasussa, sinänsä ei siis olisi varaa valittaa, mutta en sentäs tee töikseni käännöshommia;).

Kirjan pitkät kappaleet olivat kamalia, pokkariversiossa kappeleet saattoivat olla 100 sivuakin pitkiä, kirjaa ei oikein pystynyt ikinä jättämään mihinkään järkevään kohtaan, kun halusi keskeyttää lukemisensa.

Silti kaikista vioistakin huolimatta kirjan henkilöhahmot olivat kiinnostavia ja jaksoivat kantaa kirjaa eteenpäin. Mielenkiintoisimpia hahmoja olivat Henry, joka oli myös omalla tavallaan myös varsin häiriintynyt ja pelottava. Kaikilla syyllisyys painoi, Camilla oli oudon rauhallinen koko ajan ja jäi kirjassa hieman etäiseksi hahmoksi. Syyllisyys ajoi ryhmän yhteen ja erilleen, ottamaan viinaa liikaa ja käyttämään lääkkeitä ja huumeita. Toki lääkkeitä, huumeita ja viinaa käytettiin jo ennen murhiakin, mutta niiden mukaan tulo korostui entistä enemmän kirjan lopussa.

Sitä en vain ymmärrä miten heistä muka ei kenellekään tullut mieleen antautua ja kertoa kaikkea poliisille, jotenkin koko ajan toivoin sitä. Toki kaikki saivat syyllisyydestään jonkinlaisen rangaistuksen, mutta oliko se riittävä niin en osaa siihen vastata. Hahmoista ei tullut ikinä niin läheisiä, etten olisi halunnut heidän jäävän kiinni. No ehkä Richard kirjan pääosassa ollut, joka oli ehkä ryhmän kiltein paha ja hieman vahingossa hommaan mukaan ajettuna, hänelle ehkä riitti pelkät syyllisyyden tuskat.

Jäin myös miettimään mikä tämän kirjan genre tai tyylilaji oli. Dekkarilta se ei ainakaan perinteisessä mielessä vaikuta, kun murhaajat tiedettiin kokoajan. Luokittelisiko muutkin kirjan Psykologiseksi trilleriksi?


back to top