Serbian Book Club discussion

146 views
Kako izdati knjigu?

Comments Showing 1-5 of 5 (5 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Žarko (new)

Žarko Milenković | 17 comments Napišeš - pošalješ lektoru - vrati ti lektor sređenu - pošLješ izdavaču - štampaju ti knjigu.


message 2: by Žarko (new)

Žarko Milenković | 17 comments Samizdat varijanfa: Napišeš - pošalješ lektoru - posle lektora čoveku koji radi prelom - dizajn korica - štamparija - novac - završeno.


message 3: by Žarko (new)

Žarko Milenković | 17 comments Malo sam se šalio ali ovo je put. Ako se odlučiš za nekog od velikih izdavača, na njihovim sajtovima stoje uputstva. Zanimljivo za Lagunu je da ne primaju rukopise domaćih pisaca kraće od 250000 karaktera. Kao da je knjiga roba neka. Naravno, neka ti knjigu pročitaju relevantni ljudi da ti daju sud o tekstu. Velika su razočaranja prilikom odbijanja. Ljudima reči idu iz duše, odbijanja strašno bole. Jednom kada pisac prođe kod velikog izdavača, kasnije sve ide automatski.


message 4: by dunja (last edited Oct 22, 2016 10:36AM) (new)

dunja (237q) | 1 comments Nemam direktno iskustvo (jos uvek) ali znam i da ukoliko zelite da izdate sami bez izdavaca, morate od Matice srpske da trazite dozvolu za izdavanje knjige pri cemu vam oni daju ISBN (International standard book number) i CIP, broj koji je cini mi se regionalni ISBN, i da jedan primerak date biblioteki Matice. U drugom slucaju, izdavac ovo radi za vas.
U svakom slucaju, najsigurniji vodic sigurno daje Matica, mada na njihovom sajtu ne mogu da pronadjem takav odeljak.


message 5: by Žarko (new)

Žarko Milenković | 17 comments Isbn nije obavezan ako ne prodajete u knjižarama. Ako je za internu upotrebu može samizdat varijanta bez svih tih peripetija. Izguglate lektore, ima bg firmi koje to rade. Za knjige takvog tipa nije problem lektura. Književnost zahteva vrhunskog lektora...


back to top