Hunger Games leesclub discussion

The Hunger Games (The Hunger Games, #1)
This topic is about The Hunger Games
10 views
Boeken > Boek 1 SPOILERTOPIC

Comments Showing 1-3 of 3 (3 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) Kom alleen in dit topic als je boek 1 gelezen hebt, hier mogen spoilers van boek 1 geplaatst worden!


Odette Brethouwer (odettebrethouwer) Ik vond het echt superleuk om deze YA klassieker te lezen, maar ik zou willen dat ik hem eerder las. Omdat veel elementen uit dit boek gekopieerd zijn naar andere YA boeken, en ik die al wel had gelezen, herken ik sommige delen en zijn ze voorspelbaar - maar dat komt omdat ik al bekend ben met de verhaallijn. Ik zou willen dat dit de eerste YA was die ik las, dan zou ik hem kunnen waarderen zoals hij is, een start van een genre, een trendsetter. Maar ondanks dat vond ik het nog steeds erg leuk om te lezen natuurlijk!

Wat ik dus wel jammer vind is dat ik de love triangle al aan zie komen. Dat vind ik vooral jammer omdat dat meestal niet echt iets toevoegt aan het verhaal vind ik, en waarom zou ze niet gewoon bevriend kunnen blijven met haar vriend van vroeger? Waarom moet dat liefde worden? Dat is niet de enige manier om spanning in het verhaal te krijgen. Maar dat bezwaar is dus ook vooral omdat ik die verhaallijn nu alwel ken. Ik ben ergens ook wel blij dat ik hem zo aan zie komen omdat dat anders een hele teleurstelling gaat zijn :P

Oh en Peeta. Ik vertrouw niet hoe oprecht zijn gevoelens nou zijn, wat nou echt is en wat gespeeld, dus ik ben heel benieuwd hoe dat in de volgende boeken zich gaat ontwikkelen!

En wat ik erg tof vond - ik ging helemaal blanco deze serie in. Ik had dus evrwacht dat de games zelf 3 boeken zouden duren. Halverwege boek 1, driekwart van de mensen dood :P Dat was voor mij een aangename verrassing wat betreft snelheid van het verhaal, en ik ben dus ook erg nieuwsgierig wat de vervolgdelen gaan brengen. Veel zin om verder te lezen!


Kirsten Snijders | 3 comments Ik las dit boek twee jaar geleden voor het eerst. Toen hij net uit was en jaren later toen de film uit kwamen dacht ik dat het dus niks voor mij zou zijn. Maar ja dan gaan mensen in je omgeving een beetje aandringen en toen besloot ik om het toch wel te lezen. Ik blijf dit boek tof vinden maar na drie keer het gelezen te hebben zie ik ook wel dingen dat ik denk: hmm jaa... Ik vind Gale bijvoorbeeld een stuk minder leuk dan eerst. Ik was eerst heel erg team Gale. Maar door bepaalde dingen mag ik hem niet zo meer, maar dit komt in de latere boeken wat meer aan de orde.

Maar inderdaad wat jij zegt Odette een love triangle hoeft voor mij ook niet, het is zo'n trope wat we vaker zien en de vraag die je daarover inderdaad kan stellen is: is het echt nodig? Nee niet echt, maar het is wel een populair iets om in YA te stoppen.

En Peeta, ja ik vertrouw hem wel maar dat komt denk ik omdat ik de andere boeken al heb gelezen. Eerlijk gezegd vind ik hem ook veel oprechter dan Gale. Gale vind ik nogal egoïstisch en ergens is Peeta dat ook wel maar bij Gale zie ik dat veel terug.

President Snow vind ik wel een van de betere slechteriken die ik ooit heb gelezen. Tijdens het lezen voel je zijn aanwezigheid wel ook al zie je hem niet. Je merkt dat hij er wel is en dat het Capitol overal de macht over heeft.

Ondanks dat ik merk dat ik boek 1 toch wat minder vind worden, blijf ik het een gaaf concept vinden en ik kijk er naar uit om de andere twee delen weer te lezen!


back to top