Books Ever After discussion

The Rest of Us Just Live Here
This topic is about The Rest of Us Just Live Here
75 views
Augustus 2016 > The rest of us just live here - Augustus 2016 Fantasy/Dystopian

Comments Showing 1-24 of 24 (24 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Odette (new) - added it

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3689 comments Dus. Wij faalde door niet te zien dat er een boek de nominatie gewonnen had dat we recent al hadden gelezen, dus doen we er nog maar eentje naast. Omdat er op de maandboekpoll wat weinig stemmen waren ivm de zomervakantie deden we nog een losse poll, en het was tot op het laatst spannend! Het is uiteindelijk geworden The rest of us just live here van Patrick Ness (helaas nog niet vertaald). Lees jij mee?

What if you aren’t the Chosen One?

The one who’s supposed to fight the zombies, or the soul-eating ghosts, or whatever the heck this new thing is, with the blue lights and the death?

What if you’re like Mikey? Who just wants to graduate and go to prom and maybe finally work up the courage to ask Henna out before someone goes and blows up the high school. Again.

Because sometimes there are problems bigger than this week’s end of the world, and sometimes you just have to find the extraordinary in your ordinary life.

Even if your best friend is worshipped by mountain lions.message 2: by Odette (new) - added it

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3689 comments Ik lees mee ik heb hier zo veel zin in!


message 3: by [deleted user] (new)

Ik lees mee


message 4: by Lisa (new)

Lisa Ik lees niet mee, maar veel plezier voor iedereen die wel meeleest :)


message 5: by Naomi (new)

Naomi (nnoomii) | 3 comments Ik lees niet mee, maar ben wel heel erg benieuwd naar dit boek!


Joyce Kleine ja ik lees mee


Rowie Ik lees ook mee :D


message 8: by Xena Alexa (new)

Xena Alexa (booksandcraft) Ik lees niet mee


message 9: by Elisa (new)

Elisa (elisamck) Hmm ik wacht nog af. Niet kunnen stemmen vandaag wegens dat ik in Nederland zat en bijna geen WiFi had dus het volledig uit het oog verloren -.-
Veel leesplezier!


Annemieke / A Dance with Books (adancewithbooks) Ik ga deze waarschijnlijk ook niet mee lezen omdat ik uit reviews haal dat het meer een contemporary is met super hero background. Dus dat trekt me eerlijk gezegd niet zo. Dan probeer ik liever een ander boek van Patrick Ness om als eerste boek van hem te lezen.


Anneke (verhaalverliefd) Ik wil heel graag meelezen, maar ik weet nog niet of het gaat lukken.


message 12: by Anne (new) - rated it 3 stars

Anne (ladieda) | 813 comments Ik twijfel nog even of ik mee zal lezen of niet ;)


message 13: by Priss (new)

Priss (lisz) | 1400 comments Mod
Ik lees voorlopig niet mee, maar kan misschien aan het eind van de maand nog wel erbij komen ^^


Joyce Kleine ik ben het boek aan het luisteren met storytel OMG wat een vaag boek ik weet niet wat ik er van moet vinden


message 15: by [deleted user] (new)

Haha Joyce. Ik ben bij hoofdstuk 8 en vind het een geweldig boek :D


message 16: by Anne (new) - rated it 3 stars

Anne (ladieda) | 813 comments Heb hem ook maar besteld :)


message 17: by [deleted user] (last edited Aug 09, 2016 10:46PM) (new)

Heb het boek net uit. Bij deze een korte review:
Wat ik het allerleukst aan dit boek vond was de schrijfstijl van Patrick Ness. Hij is aan de ene kant heel sarcastisch maar aan de andere kant ook heel realistisch in de wijze waarop hij personages portretteert. Zo heeft de hoofdpersoon een vorm van ocd en de gedachten en handelingen die hij beschrijft zijn waar en realistisch, desondanks voelde het niet zwaar aan. Op de manier heeft hij alle belangrijke personages neergezet.
De begin stukjes aan elk hoofdstuk vond ik ook geweldig. Centraal stond wat de 'uitverkoren' tieners aan het doen waren op de achtergrond. Met deze stukjes nam hij de standaard YA formats finaal op de hak. (De namen 3x Finn & welgeteld 3x insta-love ;P)

Ik heb eigenlijk geen negatieve dingen over dit boek te zeggen. Als ik heel kritisch kijk dan moet ik toegeven dat er weinig actie/ geen gevoel van urgentie is. Desondanks voelde het tijdens het lezen niet zo, dus daar ga ik niet over zeuren. Het was al met al een verfrissend boek vol humor. Hoewel het denk ik geen boek is dat iedereen kan bekoren.

Aantal sterren: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ + een plek op mijn favorieten lijst

Wat vonden jullie van dit boek?


message 18: by Eva (new)

Eva (bookworm_eve) | 331 comments Ik heb dit gemist :p Maar ga niet mee lezen denk ik. Moet ik hem eerst nog aanschaffen. Maar het is wel een schrijver waar ik meer van wil lezen, na A Monster Calls.


message 19: by Odette (new) - added it

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3689 comments WHoops. Ik denk niet dat ik deze nog ga redden deze maand. Maar hij gaat gewoon mee op mijn TBR naar volgende maand en dan post ik nog wel in dit topic :)


Rowie Wauw, wat een goed boek! Vijf sterren en hij staat op mijn favorietenlijst.

Wanneer de spanning of intimiteit toeneemt haalt Patrick Ness zelfs de interpunctie weg om te spanning te verhogen. Hij weet de taal echt naar zijn hand te zetten. Zelden las ik een schrijver die woorden écht als gereedschap gebruikt om zijn verhaal te vertellen. En wat was dit een origineel verhaal. Ik las een klein stuk voor het slapengaan en de volgende dag spendeerde ik aan het uitlezen van dit boek. Ik kon het niet meer wegleggen door de pure originaliteit en volledige karakters. Soms leek hij social commentary te leveren, maar dan zo subtiel dat tegenstanders er niets tegenin konden brengen. Dit was mijn eerste Patrick Nessboek, maar er volgen er zeker meer.


message 21: by Eva (new)

Eva (bookworm_eve) | 331 comments Rowie wrote: "Wauw, wat een goed boek! Vijf sterren en hij staat op mijn favorietenlijst.

Wanneer de spanning of intimiteit toeneemt haalt Patrick Ness zelfs de interpunctie weg om te spanning te verhogen. Hij ..."Overtuigende review :D


Rowie Eva wrote: "Rowie wrote: "Wauw, wat een goed boek! Vijf sterren en hij staat op mijn favorietenlijst.

Wanneer de spanning of intimiteit toeneemt haalt Patrick Ness zelfs de interpunctie weg om te spanning te ..."


Yay, leuk om te horen :).

Ik moet wel zeggen dat het een halve contemporary read is, al vind ik zelf niet dat er geen plot is en dat er niks gebeurt. Ik had zelf het idee dat er constant iets gebeurde, maar de spanningsboog is wel anders dan bij een 'traditionele' fantasyread.

Vergeten toe te voegen aan mijn vorige stuk, maar ik vond dit een beetje John Green maar dan beter qua contemperary stukken. Alsof Patrick Ness wel kan zeggen wat John Green volgens mij wil zeggen met zijn boeken.


Kimberley de Jong (thebooksmademedoit) Ik heb dit boek een tijdje geleden gelezen, en ik herinner me niet veel meer, behalve dat het niet echt een boeiende indruk op me heeft achter gelaten. Wel vind ik het leuk om te lezen dat dat bij anderen wel zo was :)

Dit was bij mij het eerste boek dat ik las van Patrick Ness, maar toen ik na deze A Monster Calls las, kan ik met zekerheid zeggen dat het een fantastische schrijver is. Ik was alleen met het verkeerde boek begonnen. The Rest of Us Just Live Here past gewoon niet helemaal in mijn straatje, denk ik.


message 24: by Anne (new) - rated it 3 stars

Anne (ladieda) | 813 comments Ik heb hetzelfde Kimberly, ik ben nu op 2/3e ofzo maar het weet me gewoon niet echt te grijpen... Maar toch ook wel benieuwd naar A Monster Calls


back to top