Fantasy & Science fiction SWEDEN discussion

35 views
Ray Bradbury

Comments Showing 1-6 of 6 (6 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Andreas (new)

Andreas | 24 comments Jag läste precis The Illustrated Man och blev helt fascinerad av Ray Bradburys fantasi. Så pass att jag bestämde mig för att starta en tråd och förhoppningsvis få fler att läsa det han har skrivit. Sen att han skrev mest korta berättelser kan ses som ett plus ifall man inte vill dyka ner i en tjock bok. Han lyckas ändå skapa en tillfredsställande berättelse.
Jag är kanske mitt uppe i ett Bradburyrus just nu men jag tyckte att en av de största inom våra favoritgenrer förtjänade sin egna tråd.

Vad tycker ni andra om Ray Bradbury?


message 2: by Ingemar (new)

Ingemar | 7 comments Han är ju en av klassikerna. Själv har jag bara läst Fahrenheit 451 men den var bra. Jag har tänkt att läsa mer men det är så mycket som man ska läsa.


message 3: by 7thTrooper (new)

7thTrooper | 7 comments Läst en del Bradbury och vet att jag gillade det då, men skulle nog ha läst om innan jag uttalar mig säkert. Vilket jag nog kommer göra så småningom bara för att skriva en faktiskt recension (och ändra betyget om det behövs) här för att tillfredsställa min asperger-diagnos, om inte annat.
Är oerhört kluven på språket och det är nog det som mest avgör det i just detta fall för mig. Jag gillar frodigt och/eller målande språk men Bradbury drog det ibland till den milda grad så att till och med Lovecraft skulle ha himlat med ögonen. Men vi får se, chansen att jag nyss skjutit mig i foten är långt, långt ifrån obefintlig.


message 4: by Alatea (last edited Aug 15, 2016 07:02AM) (new)

Alatea | 17 comments Jag läste ganska mycket av Bradburry när jag var tonåring och tyckte alltid att han var en av de bästa författarna någonsin. Har inte läst någon av honom på länge, men tycker ändå att han skriver väldigt bra.


message 5: by Olik0 (new)

Olik0 | 6 comments Vi läste Fahrenheit 451 i skolan, vilket nästan förstörde Bradbury för mig, men sen hittade jag martian chronicles :)


message 6: by Josef (new)

Josef Widén (muffinbagare) | 6 comments Förstörde bradbury för dig eftersom det hände i skolan då gissar jag? För Fahrenheit 451 var riktigt bra tycker jag. Det är det enda jag läst av honom, men älskade det.

Hittade på den när jag letade efter 1984-liknande böcker för en två år sen.


back to top