Bookerdiskusjon discussion

13 views
Bookerprisen 2016 > Elizabeth Strout - My Name is Lucy Barton

Comments Showing 1-9 of 9 (9 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Ann Helen (new)

Ann Helen (bergenslabb) | 178 comments Mod
Her kan vi diskutere Elizabeth Strouts My Name is Lucy Barton.


message 2: by Marianne (new)

Marianne Barron | 52 comments Et underlig mor/datter forhold som jeg ikke kan relatere meg til. Fantastisk innleser Kimberly Farr på Storytel gav meg nok en større leseopplevelse enn om jeg skulle lest boka selv, tror jeg. Den er god, fortelleren er lyttende, som gjør henne i utgangspunktet til en god forteller. Men likte jeg boka? Godt nok. Kortlistekandidat? Neppe.


Elida (elidaleser) | 43 comments Eg syns det var ei skravlebok - og trur ikkje den er god nok for shortlist. Enig i den gode opplesaren, eg er redd for at eg hadde kjeda meg og aldri blitt ferdig viss eg hadde lest boka.


message 4: by Ann Helen (new)

Ann Helen (bergenslabb) | 178 comments Mod
Det irriterer meg en del at hun skal fortelle oss alle tanker. Vi vet alltid hva hun synes om en historie eller en person fordi hun forteller oss det. Ikke mye show, bare tell føles det som. Mulig det er litt overdrevet, men det irriterer meg nok til at det går utover leseropplevelsen. Alle tilbakeblikkene skaper en slags melankolsk stemning som jeg liker ganske godt, men innholdet er ikke veldig engasjerende. Ikke en shortlistkandidat for meg heller.


message 5: by Monika (new)

Monika (eskimonika) | 30 comments Jeg likte både måten den var skrevet på og innholdet. Fikk mye å tenke på mens jeg leste, og jeg tror det er en sånn bok som kan forstås/leses på forskjellige måter. Det overrasker meg at jeg likte en bok som handler om noen som skriver en bok såpass mye.


message 6: by Clementine (new)

Clementine | 8 comments Boken både rørte og imponerte meg.. Utrolig hvordan Strout klarer å formidle en grusom barndom uten å bruke tydelige bilder og sterke scener som vi fikk på fjorårets Booker... Nydelig hovedperson også!


message 7: by Clementine (new)

Clementine | 8 comments .. Forts... Jeg så tre hovedtema her; fattigdom, ensomhet og mor-datter forhold. Jeg syns hun utdypet alle tre temaene på en vidunderlig nyansert og usentimental måte. For meg uten tvil god nok til short list - men jeg har så langt bare lest to og kjenner ikke konkurransen.. !


message 8: by Silje (new)

Silje (siljesol) | 43 comments Enig i at oppleseren var god. Det eneste negative er at jeg ikke får med meg detaljene på samme måte når jeg hører på lydbok. Lånte meg den trykte utgaven og bladde litt i den også:-) Jeg likte også boken godt, selv om den ikke rørte meg så mye som jeg hadde håpet. Eileen som jeg leser nå bruker mye mer sterke scener for å beskrive hvordan hun har det. Veldig forskjellige opplevelser. Har ellers lagt merke til at det er mange førstepersonsfortellere i bøkene på listen. Ihvertfall har de tre jeg har lest til nå hatt det:-)


message 9: by Superstine (new)

Superstine (haruhi39) | 39 comments Først og fremst: tror jeg ville ha likt denne bedre i papir enn jeg gjorde i lyd, selv om innleseren var knall. Det ble litt for flytende i lydformat, den første tredjedelen av boka bare skyldte over meg uten at jeg egentlig fikk med meg hva som skjedde, - så traff den meg plutselig veldig hardt i magen, og jeg ble mer engasjert - for dette er jo både veldig bra og veldig sterkt. Er som Clementine imponert over hvordan hun klarer å formidle lidelse og fattigdom på en så lavmælt måte.

Syns dog boka kunne ha vært ennå litt bedre sydd sammen, og lar meg plage litt av småting - f.eks denne nesten endeløse rekken menn hovedpersonen "forelsker" seg i, - skjønner jo at det sikkert skal si meg noe om hennes forhold til faren men..Er heller ikke så fan av fokuset på skriving.

Tror forøvrig jeg ville ha likt denne ennå bedre hvis konsentrasjonsnivået i lesende stund hadde vært høyere. Sånn er det bare noe ganger.


back to top