Bookerdiskusjon discussion

13 views
Bookerprisen 2016 > Ottessa Moshfegh - Eileen

Comments Showing 1-9 of 9 (9 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Ann Helen (new)

Ann Helen (bergenslabb) | 178 comments Mod
Her kan vi diskutere Ottessa Moshfeghs Eileen.


message 2: by Silje (new)

Silje (siljesol) | 43 comments Denne ser jeg har fått dårlig mottakelse hos noen av de på det andre Booker-forumet som jeg følger. Har bestilt den og synes den virker som en bok i min gate, men får se.


message 3: by Ann Helen (new)

Ann Helen (bergenslabb) | 178 comments Mod
The Many hadde også fått ganske dårlig mottagelse, men den likte jeg veldig godt. Tror det er lurt å lese etter magefølelse, det vi tror vi kan like. Jeg er litt skeptisk til Eileen, men hvis andre liker den kommer jeg nok til å lese den.


message 4: by Clementine (new)

Clementine | 8 comments På meg virker det som om hovedkritikken går på at boken virker for konstruert... leste en knusende omtale i the Irish Times... jeg skal finne lenken med en gang.


message 6: by Clementine (new)

Clementine | 8 comments Men verd å huske på Bookerprisens jury som begrunner 5 bøker fra både Amerika og Storbrittania med at den litterære kulturen er så forskjellig.. så kanskje ikke så rart Eileen ble hyllet i Amerika, mens den irske avisen ikke var noe imponert.


message 7: by Silje (new)

Silje (siljesol) | 43 comments Så gøy at du er her inne også Clementine! Det blir enda mer interessant å lese boken med USA/UK-forskjeller i bakhodet. Skal lese den anmeldelsen ordentlig etterhvert. De jeg følger som har lest den her inne synes alle at det er en fascinerende karakterstudie, men de som er mest negative mener innholdet ikke holder til en roman og hadde passet bedre som en novelle. Den irske anmeldelsen er vel inne på det samme, at det ikke er ok historie der. Det er visst Bill Clegg som var litterær agent for den og solgte den inn til Penguin iflg en av omtalene her inne. Det blir spennende å se hvordan den blir mottatt i denne norske gruppen:-)


message 8: by Monika (new)

Monika (eskimonika) | 30 comments Herlighet! Går det an å nominere noe så dårlig? Ikke troverdig eller lesbar.


message 9: by Marianne (new)

Marianne Barron | 52 comments Takk for link Clementine. Da vet jeg hvilken bok som skal legges nederst i haugen...


back to top