Bookerdiskusjon discussion

12 views
Bookerprisen 2016 > J.M. Coetzee - The Schooldays of Jesus

Comments Showing 1-7 of 7 (7 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Ann Helen (new)

Ann Helen (bergenslabb) | 178 comments Mod
Her kan vi diskutere J.M. Coetzees The Schooldays of Jesus.


Elida (elidaleser) | 43 comments Nokon som veit om denne blir gitt ut tidlegare enn 29. september? Det har skjedd før når bøker har blitt nominert utan å vere utgitt.


message 3: by Ann Helen (new)

Ann Helen (bergenslabb) | 178 comments Mod
Det ser ikke ut som om de har endret publiseringsdatoen foreløpig i hvert fall. De fleste av oss må vel uansett lese The Childhood of Jesus først, så får vi lese The Schooldays of Jesus hvis den kommer på shortlist (noe som virker ganske sannsynlig).


message 4: by Ann Helen (new)

Ann Helen (bergenslabb) | 178 comments Mod
Nå er datoen endret. 18. august er den nye publiseringsdatoen. Den koster 31.71 dollar (ca 270 kroner) til Kindle, mens du kan få den fra Bookdepository til 138 kroner (pocket) eller 201 kroner (hardback). Hvorfor er kindlebøker blitt så dyre?


Elida (elidaleser) | 43 comments For ein pris! Det er akkurat som Kennedy-boka til kindle (hvertfall då eg sjekka rett etter publikasjon av longlist).


message 6: by Marianne (new)

Marianne Barron | 52 comments Jeg fikk tak i den på BookDepository og er snart i mål med boka. Tar den seg ikke kraftig opp veldig raskt så vil den ikke rykke inn på førsteplassen jeg hadde reservert, nei. Jeg liker veldig godt Coetzee, men denne er temmelig filosofisk, gitt. Og ikke akkurat det jeg forventet. Og så har han denne gang en urimelig hyppighet av å gjenta en frase, igjen - og igjen - og igjen. "he, Simon" - "said he, Simon" - "thought he, Simon" - "to him, Simon" - DJEEEZES! Opptil tre ganger pr side! Hadde jeg hatt Kindle så skulle jeg jammen talt opp alle gangene... Grr... det er sånne ting som får meg aldeles ufokusert på innholdet. Er det et poeng med dette, ja da vil jeg se det umiddelbart for jeg har passert 200 sider allerede... Dyr Kindle-versjon, ja! Derfor papir...


message 7: by Marianne (new)

Marianne Barron | 52 comments Og der var jeg ferdig med boka...ooog sitter fremdeles og klør meg litt i hodet. Dette var da en svært enkel filosofering over forholdet foreldre/barn, oppvekst, skolevalg og til dels livssyn? Skulle gutten i boka "liksom" forestille Jesus (med tanke på boktittel)? Ja, de var på vandring og fikk til slutt plass i et "herberge". Ja, det var en mor med et barn og en slags stefar. Ja, gutten var spesiell, men ikke så spesiell? Hva ER det jeg ikke har sett her? Har virkelig Coetzee kommet til langlisten kun pga navnet? Det kan umulig være denne litt for meg enkle historien om balansen mellom å bli styrt av følelser eller intellekt? Pga navnet er jeg redd for at boka havner på kortlista. Men jeg ser virkelig ikke hva denne boka har å gjøre der...


back to top