Fantasy & Science fiction SWEDEN discussion

123 views
Var köper du dina böcker?

Comments Showing 1-17 of 17 (17 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tom (new)

Tom Grimeton (tomgrimeton) | 3 comments Mod
Var köper du dina SF och Fantasy böcker?


message 2: by Kattmedgitarr (new)

Kattmedgitarr | 1 comments Helst SF-bokhandeln, de har bäst sortiment. Har aldrig förstått charmen med att beställa böcker från nätet. =P


message 3: by Hanna (last edited Jul 19, 2016 09:34AM) (new)

Hanna (jajjada) | 4 comments SF-bokhandeln, Akademibokhandeln, och Lindska är affärer jag älskar men jag handlar även på adlibris, och ibland Cdon eller Bokus beroende på hur populär boken är


message 4: by Therese (new)

Therese Larsson (ThereseCLarsson) | 2 comments Hej, kul med ny grupp!

Måste hålla med om att det är något speciellt med att hålla i en bok i pappersformat, lukten, känslan och att veta att man när som helst kan läsa boken, med det sagt så vill jag ändå rekommendera e-böcker! Har alltid känt att det inte är något för mig, men under vissa omständigheter är det riktigt bra ska jag säga nu när jag själv har testat på! Att ha på semester, slippa välja hur många eller vilken man ska ta med sig, när man bor utomlands (som jag själv) eller om man blir trött i armarna av att hålla upp en bok kan man läsa från sin dator eller laptop! Trodde att jag skulle bli trött i ögonen men det har gått hur bra som helst och enkelt att justera rätt avstånd från skärmen (annat än att hålla upp en bok eller att försöka byta ställning efter ett tag då man börjar bli trött). Bekvämt helt enkelt!! Så om någt av detta passar in på er, testa.


message 5: by Niklas (new)

Niklas (schiaffino) | 2 comments Sedan jag skaffade en Kindle så är i princip samtliga inköp från Amazon. Föredrar att läsa på originalspråk, har dåligt med förvaringsutrymme och vill läsa en bok direkt jag köpt den, allt detta leder till att Amazon passar mig bäst.

Sen är det magiskt att gå inne i SF-bokhandeln, men hittar jag något jag gillar så vill jag helst ha den på min Kindle.


message 6: by Andreas (new)

Andreas | 24 comments Jag köper de flesta av mina böcker online på Adlibris, Bokus eller CDON. Sen händer det ibland att jag köper nån på Akademibokhandeln, dock inte så ofta då mina lokala butik har nästintill obefintligt utbud av fantasy och science fiction.
Sen håller jag med Niklas här ovan mig att det är fullkomligt magiskt att vara i Science Fiction bokhandeln. Bästa butiken ever!


message 7: by Linnea (new)

Linnea (robotmaria) | 1 comments Fysisk butik: Science Fiction Bokhandeln i Malmö
Nätbutiker: Adlibris och Bokus (ibland SFbok)
Eller, om jag är ute efter mer obskyra titlar: Amazon och Ebay
E-böcker/Ljudböcker: Kindle och Audible


message 8: by Johan (new)

Johan (drain) | 2 comments English Bookshop i Uppsala, mest för att stödja butiken. Väldigt mysigt ställe med trevlig och kunnig personal. Prenumererar också på Audible.


message 9: by Andreas (new)

Andreas | 24 comments Ni som handlar på Akademibokhandeln, hur tycker ni utbudet av fantasy och Sci-Fi på era lokala butiker är?


message 10: by Emil (new)

Emil | 2 comments Sedan jag skaffade en kindle har jag nästan uteslutande användt kindle och audible. Annars Adlibris.


message 11: by Olik0 (new)

Olik0 | 6 comments fysiska böcker handla jag mest på SF-bokhandeln eller engelska i Uppsala; e-böcker från adlibris, kobo eller CDon


message 12: by Alatea (new)

Alatea | 17 comments Jag köper både online och i butiker. Nyligen köpte jag en massa böcker på en stor loppis och betalade typ 50 kronor. Visst liknade det en jakt, men jag hittade bl a Tolkiens och Pratchetts verk. Ett riktigt fynd blev det!


message 13: by Zoé (new)

Zoé | 1 comments Jag köper sällan böcker men om jag gör det så är det i second-hand butiker, nästan alla böcker jag läser lånar jag på biblioteket.


message 14: by Tina (new)

Tina (mooson) | 3 comments Kindle, Adlibris och Sfbokhandeln, ungefär i den ordningen också. Jag försöker köpa mer från Sfbok eftersom jag vill stötta fysiska bokhandlar. (Sorry, jag vägrar ordet boklådor xD).


message 15: by Sanna (new)

Sanna | 5 comments Länge sen nån skrev här men tänkte bidra lite jag också:) jag handlar mycket på Adlibris och fyndar faktiskt ganska ofta på Bokbörsen. Sällan jag hittar någon fantasy på second hand. I min lilla stad har det öppnats ett antikvariat men tyvärr inget utbud av fantasy.

Andreas wrote: "Ni som handlar på Akademibokhandeln, hur tycker ni utbudet av fantasy och Sci-Fi på era lokala butiker är?"

Tyvärr ett väldigt dåligt utbud om man vill ha på engelska, på svenska är det lite bättre. Såklart finns A Song of ice and fire, några Brandon Sanderson, Terry Pratchett. Brent Weeks har jag lyckas fynda där man annars är det ganska magert. Urban fantasy och YA finns det lite mer av men långt ifrån tillfredställande. Akademibokhandeln i Umeå är helt underbar i jämförelse!
Finns inget så härligt som att vara i en bokhandel och fynda:)


message 16: by Angelica (new)

Angelica | 8 comments Roligt med ny tråd. Om jag kan hitta böckerna i butik köper jag dem helst där. Vanligast Akademibokhandeln men specialbutiker för sci-fi och fantasy då vanliga bokhandlar inte har särskilt bra utbud där.


message 17: by Josef (new)

Josef Widén (muffinbagare) | 6 comments The english bookshop här i Uppsala, akademibokhandeln eller bokus.se.
På senare tid använder jag också audible. (men då är det ljudböcker)


back to top